• Mononews TV

    Aegean: Το πρώτο κερδοφόρο 3μηνο από την αρχή της πανδημίας – MononewsTV

    • NewsRoom

    Υπερδιπλασιασμό των μεγεθών του κύκλου εργασιών αλλά και της επιβατικής κίνησης εξωτερικού σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 κατέγραψε η Aegean το πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς τέθηκε σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και την έγινε άρση του μεγαλύτερου μέρους των περιορισμών στις μετακινήσεις.

    Ο Όμιλος προσέφερε 4,6 εκατ. θέσεις και μετέφερε 3,3 εκατ. επιβάτες συνολικά, με την κίνηση να ανέρχεται σε 1,5 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και 1,8 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού. Ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 70,3%, βελτιωμένος συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2020, που είχε διαμορφωθεί στο 65,7%, αλλά και πάλι σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα του συντελεστή πληρότητας προ πανδημίας που έφταναν το 87,7%, στο αντίστοιχο διάστημα του 2019.

    Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €333,9 εκατ., αυξημένα κατά 115% συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2020. Τα οργανικά Κέρδη προ Φόρων σε συγκρίσιμη βάση, ανήλθαν σε €58,8 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2021 από Ζημιές προ Φόρων ποσού €36,9 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2020.

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το τρίτο τρίμηνο του 2021 είναι το πρώτο τρίμηνο από την έναρξη της πανδημίας που ο Όμιλος καταγράφει οργανική κερδοφορία, προσφέροντας το 76% της χωρητικότητας σε χιλιομετρικές θέσεις (ASK’s) συγκριτικά με το αντίστοιχο προ πανδημίας τρίτο τρίμηνο του 2019. Στο διάστημα αυτό η εταιρεία λειτούργησε με απευθείας πτήσεις προς το εξωτερικό από τις βάσεις της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα, Μύκονο και Λάρνακα υποστηρίζοντας την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ