• LIFE&STYLE

    Ζώδια: Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου

    Τα ζώδια

    Τα ζώδια


    Πώς θα είναι αυτός ο μήνας για κάθε ζώδιο; Τι μαρτυρούν τα άστρα;

    Από την Αλίντα Κανάκη

    ΚΡΙΟΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο δεύτερος οίκους του ωροσκοπίου σας, που αφορά στα χρήματα, τα αγαθά και τα αισθήματα θα είναι ενεργοποιημένος μέσα στον Μάιο, λόγω της διέλευσης του Ήλιου μέσα από αυτόν. Θα πρέπει να γίνετε περισσότερο πρακτικοί και ορθολογιστές στην προσέγγιση σας, για να μπορέσετε να επωφεληθείτε όσο γίνεται περισσότερο από την διέλευση αυτή.

    Οι περισσότεροι του ζωδίου σας θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στο πως να εξασφαλίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική τους ανεξαρτησία ή επιβίωση, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον. Ίσως βρείτε κάποια πρόσθετη πηγή εισοδήματος από μια δεύτερη δουλειά, μπορεί όμως και να σας προσφερθεί μια καλύτερη θέση ή μια θέση ευθύνης στην επιχείρηση που απασχολείστε με υψηλότερες απολαβές.

    Προσέξτε να ξοδέψετε με σύνεση τα χρήματα σας, και εάν έχετε κάποιο κεφάλαιο για επένδυση, μελετήσετε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις που θα κάνετε. Η τάση σας να το ρίξετε στην διασκέδαση και τις αλόγιστες δαπάνες θα είναι έντονη και θα πρέπει να την τιθασεύσετε.

    Εάν από την άλλη σκέφτεστε να κάνετε κάποιες επενδύσεις, τότε σαφώς και θα χρειαστείτε την συμβουλή ενός αξιόπιστου επαγγελματία. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου περνάει και ο Ερμής στον 2ο οίκο σας, δίνοντας σας κάποιες πρωτότυπες ιδέες για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα.

    Φίλοι ή συγγενείς μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε μια δεύτερη εργασία, ενώ οι επαφές σας κάνατε τελευταία ίσως να αποδώσουν, βοηθώντας σας να κάνετε το άνοιγμα στα επαγγελματικά σας που χρειάζεστε. Εάν έχετε κάποιο χρέος που θα απασχολεί, συγγενικά σας πρόσωπα μπορούν να σας διευκολύνουν οικονομικά, ώστε να ανασάνετε.

    Με την Αφροδίτη στον τρίτο οίκο σας καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα, και μετά τα μέσα Μαΐου σε ανάδρομη κίνηση, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή στην διαχείριση των οικονομικών σας, καθώς θα υπάρξουν δυσκολίες προς τα τέλη του μήνα.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη θα συνεχίσει να βρίσκεται στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς), κάτι που θα σας προικίσει με ιδιαίτερη γοητεία όταν θα επικοινωνείτε με τους γύρω σας, ιδιαίτερα με το αντίθετο φύλο.

    Το πρώτο μισό του μήνα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε καινούργιες επαφές οι ελεύθεροι, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάτι καλό και με διάρκεια. Μετά τα μέσα του Μαΐου όμως γυρίζει σε ανάδρομη κίνηση, οπότε μειώνονται οι πιθανότητες μια αξιόλογης γνωριμίας.

    Αλλά και για τους δεσμευμένους ή παντρεμένους το πρώτο μισό του μήνα είναι ευνοϊκότερο για την αισθηματική και ερωτική τους ζωή, καθώς την περίοδο της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης το πάθος θα ξεφουσκώσει και ίσως να εστιάσετε σε πιο πρακτικά ζητήματα με τον σύντροφό σας.

    ΤΑΥΡΟΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στο ζώδιό σας και στον 1ο οίκο, της προσωπικότητα σας, κάτι που θα σας φέρει στο προσκήνιο των δράσεων. Τώρα θα είστε από κάθε άποψη πανέτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην ζωή σας και να αναλάβετε δράση.

    Θα χρειαστεί να αναλάβετε οποιαδήποτε εργασία σας αναθέσουν, όσο ρουτινιάρικη και αν σας φαίνεται, ώστε να ενισχύσετε την θέση σας στην επιχείρηση που απασχολείστε. Για να πετύχετε τους στόχους σας θα πρέπει να εργαστείτε πραγματικά σκληρά, κάτι που όμως δεν σας τρομάζει, καθώς έχετε και υπομονή και επιμονή.

    Τα εμπόδια που ενδεχομένως εμφανιστούν στον δρόμο σας θα είστε έτοιμοι να τα ξεπεράσετε με σχετική άνεση. Θα μπορέσετε με αρκετή ευκολία να υποσκελίσετε τους ανταγωνιστές σας και να προσελκύσετε υποστηρικτές του έργου σας. Οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν σε επαγγελματικό επίπεδο δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες.

    Προσπαθήσετε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από την ευνοϊκή διάταξη των πλανητών απέναντι στο ζώδιο σας. Η Αφροδίτη στον 2 ο οίκο σας περνάει ανάδρομη από τα μέσα του μήνα και μετά, επηρεάζοντας σας περισσότερο στον οικονομικό τομέα παρά στα συναισθηματικά σας, φέρνοντας κάποιες δυσκολίες και εμπόδια στην ροή των χρημάτων.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Με την Αφροδίτη να περνάει στο δεύτερο μισό του μήνα σε ανάδρομη κίνηση, το πρώτο μισό είναι σαφώς καλύτερο για τα συναισθηματικά σας. Θα υπάρξει έντονος ερωτισμός και ρομαντισμός στην ζωή των δεσμευμένων, και όσο για τους αδέσμευτους, η Αφροδίτη θα φροντίσει να έχετε μια αρκετά έντονη κοινωνική και σεξουαλική ζωή, με πολλές γνωριμίες και αρκετά φλερτ.

    Το κλίμα αλλάζει όμως ραγδαία μετά τα μέσα Μαΐου, αρχίζει να βαραίνει η ρουτίνα, ενώ ίσως να έρθει στην επιφάνεια και ένα αίσθημα καταπίεσης που πιά φαίνεται ότι δεν μπορείτε να ανεχτείτε. Λόγω των αντιθέσεων Αφροδίτης- Ποσειδώνα μην κάνετε κινήσεις εν θερμώ, γιατί μπορεί να καταστρέψετε μια σχέση που είναι πραγματικά καλή, λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων.

    Πολλές πάντως σχέσεις μπορεί να διακοπούν την περίοδο αυτή, για να περάσετε αμέσως μετά σε κάτι καινούργιο, που όμως δεν θα έχει διάρκεια. Όσο για τους αδέσμευτους, οι σχέσεις που θα συνάψετε τώρα θα είναι φευγαλέες ή θα έχουν ημερομηνία λήξης το αργότερο τα τέλη Ιουνίου, που θα ξεθολώσετε από τον Ποσειδώνα και θα δείτε με καθαρό μυαλό που έχετε εμπλακεί.

    ΔΙΔΥΜΟΙ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Τον Μάιο ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 12 ο οίκο σας (μυστικά και απόκρυφα, όνειρα και ψυχική υγεία) και θα είναι μια περίοδος που κάποιοι μεταξύ σας θα σκεφτείτε σοβαρά την αποστολή σας στην ζωή και το τι έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής.

    Κατά τη διάρκεια του Μαΐου θα δείχνετε συχνά αναποφασιστικότητα σε ορισμένα ζητήματα, προτιμώντας να αποφύγετε τις ευθύνες, μεταφέροντας τες στους ώμους των άλλων. Παρά την σκληρή σας δουλειά, κάποιες φορές θα φανεί ότι έχετε πετύχει πολύ μέτρια αποτελέσματα.

    Ή αντίθετα, θα αισθάνεστε ότι αξίζετε πολλά περισσότερα από όσα σας έχει προσφέρει η δουλειά και ο εργοδότης σας. Το πλανητικό σκηνικό σας προειδοποιεί ωστόσο να μην εμπλακείτε σε ίντριγκες, μυστικές διαπραγματεύσεις ή παρασκηνιακές κινήσεις, γιατί θα αποκαλυφθείτε και θα βλάψετε την επαγγελματική σας φήμη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

    Κάποιοι μεταξύ σας ίσως να προσπαθήσουν να επισπεύσουν τις εξελίξεις στον εργασιακό χώρο, αλλά εάν δεν έχει έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή, δεν πρόκειται να συμβεί το ποθούμενο… Γι αυτό εργαστείτε ευσυνείδητα, αποφύγετε να φορτώσετε υπερβολικά το πρόγραμμά σας και όλα θα ακολουθήσουν την πορεία τους.

    Ιδιαίτερα εύνοια θα έχουν όσοι ασχολούνται με τη διαμεσολάβηση, όσοι εργάζονται ως πωλητές, σύμβουλοι επιχειρήσεων ή μεσίτες, αυξάνοντας το εισόδημά τους.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη θα βρίσκεται τον Μάιο στον 1 ο οίκο του ωροσκοπίου μας, ωστόσο θα γυρίσει προς τα μέσα του μήνα σε ανάδρομη κίνηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει για σας μια δυσκολία στην επικοινωνία με το ταίρι σας ή και λανθασμένες κινήσεις προσέγγισης.

    Πολλοί θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους για τα προβλήματα του γάμου ή της σχέσης τους, δίνοντας σοβαρό πλήγμα στην αυτοεκτίμηση τους. Θα παρατηρείτε με προσοχή τις κινήσεις του συντρόφου σας, θα προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τις κινήσεις ή τις σκέψεις του, καταλήγοντας όμως πολλές φορές σε λανθασμένα συμπεράσματα.

    Κάποιοι ίσως να θελήσουν να αποδράσουν από τη σχέση και να γευτούν και πάλι την ελευθερία τους. Ας το σκεφτούν όμως πρώτα καλά, γιατί δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα, εάν διαπιστώσουν κάποια στιγμή αργότερα ότι έκαναν λάθος.

    Όσο για τους αδέσμευτους, ας μη βιαστούν να ξεκινήσουν καινούργιες σχέσεις με την Αφροδίτη σε ανάδρομη κίνησης και τις αντιθέσεις που θα σχηματίσει με τον Ποσειδώνα, γιατί οι επιλογές τους θα είναι εξαιρετικά κακές…

    ΚΑΡΚΙΝΟΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 11ο οίκο σας (φιλία, ομάδες, κοινωνία) και με τις παρούσες συγκυρίες πολλοί μεταξύ σας θα θελήσετε να αναλάβετε ηγετικές θέσεις σε ομάδες εργασίας και να βρεθείτε στο προσκήνιο της δράσης.

    Όσοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ψυχικής ισορροπίας, καθώς δεν θα ξέρουν πως να διοχετεύσουν την παρόρμηση και την ανάγκη τους αυτή. Γιατί όντας μέλος μιας ομάδας θα μπορέσετε καλύτερα να δώσετε διέξοδο στην δημιουργικότητα σας και να κατακτήσετε βήματα προόδου στον επαγγελματικό τομέα.

    Προσπαθήστε να μην επιβάλλεστε στους συνεργάτες ή συναδέλφους με την εξουσία σας, αλλά προτιμήστε να δίνετε το καλό παράδειγμα που θα κληθούν να μιμηθούν. Είναι ένας πολύ καλός μήνας για τους αυτοαπασχολούμενους ή τους επιχειρηματίες να προσελκύσετε χορηγούς ή επενδυτές στην επιχείρηση σας για να μπορέσετε να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας και να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας.

    Από άποψη οικονομικών ο μήνας δεν θα είναι ο καλύτερος, ειδικά μετά τα μέσα του, με την Αφροδίτη ανάδρομη, όπου κάποια παλιά σας χρέη θα σας πιέσουν ασφυκτικά. Διαχειριστείτε με προσοχή τα εισοδήματά σας για να μπορέσετε να καλύψετε αξιοπρεπώς τις ανάγκες και υποχρεώσεις σας.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη να παραμείνει στον 12 ο οίκο σας μέσα στον Μάιο, ενώ μετά τα μέσα του μήνα θα γυρίσει σε ανάδρομη κίνηση. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή περίοδος για την προσωπική και συναισθηματική σας ζωή, καθώς θα έχετε την τάση να αποτραβηχτείτε και να βιώσετε τα συναισθήματα σας πιο εσωτερικά.

    Κάποιοι το διάστημα αυτό ίσως να αναπολήσετε την προηγούμενη σχέση σας, να εξετάσετε για μια φορά ακόμη τα λάθη που έγιναν και από τις δύο πλευρές και να θελήσετε να κάνετε μια προσπάθεια νέας προσέγγισης.

    Οι αδέσμευτοι δεν έχουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν μια καινούργια ρομαντική σχέση, γιατί δεν θα μπορούν να ανοιχτούν συναισθηματικά στα άτομα που θα γνωρίζουν το διάστημα αυτό. Και ίσως να είναι σωτήριο για την ψυχική σας υγεία, γιατί οι σχέσεις που ξεκινάνε με ανάδρομη Αφροδίτη δεν χαρακτηρίζονται για τις καλές μας επιλογές…

    ΛΕΩΝ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Τον Μάιο ο Ήλιος μετακινείται στον 10 ο αστρολογικό σας οίκο, ένα τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά και την καριέρα σας, προϊδεάζοντας επιτυχίες στον τομέα αυτό. Εάν είστε επαρκώς πεισματάρηδες στην επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων, τώρα θα μπορέσετε να κάνετε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ανοικοδόμηση του επαγγελματικού σας θριάμβου.

    Θα πρέπει να επιλύσετε ταυτόχρονα αρκετά από τα προβλήματα στον επαγγελματικό σας χώρο και δεν θα πρέπει να σας φοβίζει η ανάληψη ευθυνών. Ίσως να βιώσετε αρκετές δυσάρεστες στιγμές, αλλά με υπομονή και επιμονή θα καταφέρετε να διατηρήσετε τον έλεγχο των καταστάσεων.

    Οι προσπάθειες σας δεν θα μείνουν απαρατήρητες και θα δημιουργήσετε μια πολύ καλή βάση για την μελλοντική σας εξέλιξη και ευημερία. Και με την πρώτη ευκαιρία που θα εκκενωθεί κάποια ανώτερη θέση στην επιχείρηση που δραστηριοποιείστε, θα είστε οι κυριότεροι υποψήφιοι για την κατάκτηση της.

    Για δε τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο μόνος τρόπος να αποτύχουν στην δουλειά τους είναι η ραθυμία και η έλλειψη υπομονής και επιμονής στην επίτευξη του στόχου. Μην αφήνετε περιθώρια στους ανταγωνιστές σας να κερδίσουν έδαφος και υπερασπιστείτε τις θέσεις σας με νύχια και με δόντια.

    Με τον Ερμή να μετακινείται επίσης στον 10 ο οίκο σας στο πρώτο δεκαπενθήμερο το μήνα, σας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσετε τις επιχειρηματικές σας επαφές για την προώθηση του έργου σας. Δεν αποκλείεται δε, να δεχτείτε μια ελκυστική προσφορά και να αποφασίσετε να αλλάξετε επαγγελματική στέγη.

    Από άποψη οικονομικών, μέσα στο πρώτο μισό του μήνα ίσως να συνάψετε μια συμφωνία που θα σας αποφέρει σημαντική κερδοφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο μισό του Μαΐου απαιτείται προσοχή στην διαχείριση σας.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη θα διέρχεται μέσα στον μήνα τον 11 ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν των φιλικών σχέσεων, των κοινωνικών επαφών και των ομοϊδεατών, μετά τα μισά του μήνα όμως θα γυρίσει σε ανάδρομη κίνηση. Για σας είναι
    ιδιαίτερα σημαντικό τη περίοδο αυτή να γνωρίζετε τι σκέφτονται ή αισθάνονται οι κοντινοί σας άνθρωποι για σας, και ιδίως το ταίρι σας.

    Εάν ξεκινήσετε να αμφισβητείτε τον σύντροφό σας, το πιο πιθανό είναι να τινάξετε την σχέση σας στον αέρα, όσο μακροχρόνια και εάν είναι. Όσο για τους ελεύθερους, το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν ελεύθεροι, όχι γιατί δεν θα έχουν ευκαιρίες νέων γνωριμιών, αλλά λόγω της ανασφάλειας που θα νιώθουν στην επαφή τους με το αντίθετο φύλο.

    Είναι μια χρονική περίοδος που θα είστε απορροφημένοι από τις δικές σας σκέψεις, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσετε τα συναισθήματα σας και να συμφιλιωθείτε με αυτά, οπότε δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για οτιδήποτε άλλον…

    ΠΑΡΘΕΝΟΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Τον Μάιο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 9ο οίκο του γενέθλιου χάρτη σας, στον τομέα που έχει σχέση με τα ταξίδια, την ανώτερη γνώση και την εκπαίδευση. Η επιτυχία στον επαγγελματικό σας τομέα εξαρτάται αυτό το μήνα από τη ταχύτητα που θα αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις γύρω σας και από την αμεσότητα της αντίδραση σας.

    Προσπαθήστε να μην διασπάσετε την προσοχή και τις δυνάμεις σας σε πολλά και παράλληλα πράγματα, γιατί θα χάσετε τον έλεγχο. Επικεντρώστε την προσοχή σας σε ένα αντικείμενο την κάθε φορά για να έχετε πιθανότητες επιτυχίας. Τα μικρά και καθημερινά δεν σας ενδιαφέρουν μέσα στον μήνα, καθώς η προσοχή σας είναι στραμμένη σε πολύ πιο σημαντικά πράγματα.

    Θα θέσετε νέους και υψηλότερους στόχους καριέρας, που ένα τους κυνηγήσετε, θα πετύχετε σίγουρα θετικά αποτελέσματα. Κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες του ζωδίου σας ίσως προσπαθήσουν να διεθνοποιήσουν την επιχείρηση τους αυτή την περίοδο και εάν βγείτε από την πεπατημένη, θα καταφέρετε σημαντικά αποτελέσματα.

    Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη προσοχή γιατί ένα σχέδιο που πιθανόν να σας προταθεί μέσα στο μήνα, θα έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα και θα βλάψει περισσότερο από ότι θα ωφελήσει στα σχέδια σας. Προσέξτε ειδικά να μην κινείται στα όρια της κείμενης νομοθεσίας, ώστε να αποφύγετε διοικητικές ποινές στο μέλλον.

    Ως προς τα οικονομικά σας, αν και δεν θα λείψουν οι εισροές στα ταμεία σας, δεν θα λείψουν και τα απρόβλεπτα έξοδα. Προσπαθήστε να μην δανειστείτε!

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη συνεχίζει αυτό το μήνα τη διέλευση της μέσα από τον 10ο οίκο σας, αυτόν της επαγγελματικής επιτυχίας και της καριέρας, και μετά τα μέσα του μήνα γυρίζει ανάδρομη.

    Στις αρχές του μήνα μπορεί να ξεκινήσετε μια πολλά υποσχόμενη καινούργια σχέση με ένα άτομο που μπορεί να σας προσφέρει σημαντική στήριξη στην επαγγελματική σας πορεία, ψυχικά ή ακόμη και οικονομικά, αλλά με το πέρασμα της Αφροδίτης σε ανάδρομη κίνηση θα συνειδητοποιήσετε ότι κάνατε λανθασμένη επιλογή.

    Σχέσεις που στηρίζονται σε καθαρά ωφελιμιστικά κριτήρια δεν θα έχουν μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης το διάστημα αυτό. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, ενώ θα βρίσκεστε στα πρώτα βήματα μια νέας σχέσης, ίσως να επιστρέψει ο προηγούμενος σας δεσμός και να σας διεκδικήσει, βάζοντας σας σε σκέψεις.

    Όσο για τις μακροχρόνιες σχέσεις, το διάστημα μετά τα μέσα του μήνα ίσως να επιστρέψει στο προσκήνιο ένα παλαιότερο πρόβλημα, το οποίο επιλέξατε να απωθήσετε από το μυαλό σας. Μόνο που τώρα δεν θα έχετε πια πολλά περιθώρια να το αγνοήσετε και θα πρέπει να βρείτε τρόπους να το λύσετε οριστικά.

    ΖΥΓΟΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 8ο γενέθλιο οίκο σας, αυτόν του σεξ, των κληροδοτημάτων και της αναγέννησης μέσα στο Μάιο.

    Ο μήνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολος αναφορικά με τα επαγγελματικά σας, καθώς θα σημειωθούν αρκετές καθυστερήσεις στην ημερήσια διαχείριση σας, τα σχέδια σας δεν θα σας βγαίνουν όπως τα θέλατε ή θα ακυρωθούν οριστικά και θα αντιμετωπίσετε αρκετές προστριβές με τους γύρω σας, συνεργάτες, συναδέλφους αλλά και δικά σας άτομα.

    Τα προβλήματα όμως θα είναι προσωρινά και η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα σε όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής σας. Η διέλευση του Ήλιου από τον 8 ο οίκο δίνει στους ανθρώπους απίστευτες ικανότητες επιβίωσης και αυτοσυντήρησης!

    Θα ξέρετε πως να διαχειριστείτε την κάθε δυσκολία ώστε να μην κλιμακωθεί σε κρίση, εκεί που άλλοι στη θέση σας θα πάθαιναν κρίσεις πανικού. Ο μήνας θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για τις χρηματοοικονομικές σας συναλλαγές, ειδικά σε ότι έχει σχέση με κοινά κεφάλαια.

    Ασφάλειες, κληρονομικά ζητήματα ή η διαχείριση κεφαλαίων τρίτων είναι από τα πεδία εκείνα που μπορείτε να έχετε τα θετικότερα αποτελέσματα. Τα οικονομικά σας δεν θα πρέπει σε γενικές γραμμές να σας προκαλέσουν οποιαδήποτε ανησυχία, καθώς αρκετοί από εσάς θα δουν το εισόδημα τους να αυξάνονται από ένα έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη θα συνεχίσει και μέσα στον Μάιο τη διέλευση της μέσα από τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν των ταξιδιών, της εξερεύνησης και της ανώτατης εκπαίδευσης, μόνο που θα γυρίσει ανάδρομη στα μέσα περίπου του μήνα.

    Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα αγωνιστούν το διάστημα αυτό να ανακτήσουν την προσωπική τους ελευθερία, ακόμη και εάν έχουν μακροχρόνιες σχέσεις. Θα υπάρξουν ακόμη και μικρά διαλείμματα σε πολλές σχέσεις, μόνο και μόνο να μπορέσετε να βιώσετε έστω και για λίγο τον αέρα της ελευθερίας.

    Οι σύντροφοί σας δεν θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις επιθυμίες, σκέψεις ή τις αντιδράσεις σας, οπότε θα είναι ένας αρκετά τεταμένος μήνας στον τομέα των προσωπικών σας σχέσεων.

    Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην κατάσταση των αδέσμευτων το διάστημα αυτό, και για όσο η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη, οπότε απολαύστε την ελευθερία σας και διασκεδάστε όσο περισσότερο μπορείτε.

    ΣΚΟΡΠΙΟΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 7ο οίκο σας τον Μάιο και θα φωτίζει τον τομέα του ωροσκοπίου σας που έχει σχέση με την κοινωνική σας ζωή, τις συνεργασίες και τους συνεταιρισμούς, καθώς και με τον γάμο ή την συναισθηματική σας
    σχέση. Ως εκ τούτου, τα γεγονότα του μήνα θα περιστρέφονται κυρίως γύρω από τις πτυχές αυτές τις ζωής σας.

    Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις επαφές και στην επικοινωνία σας με τον κοινωνικό και κυρίως επαγγελματικό
    σας περίγυρο, για να μην βλάψετε επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες που είναι αποδοτικές και κερδοφόρες. Αποφύγετε να επιβάλετε την άποψη και την θέληση σας στους γύρω σας, γιατί θα προκαλέσετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

    Αποφύγετε επίσης να ανησυχείτε για πράγματα ή καταστάσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε την έκβαση τους και επικεντρώστε την προσοχή σας σε αυτά που μπορείτε να κατευθύνετε. Με τον Ερμή να βρίσκεται στην αρχή του μήνα στο 7ο σπίτι του ωροσκοπίου σας και προς τα μέσα να περνάει στο 8ο, οι επαφές αυτό το μήνα είναι αρκετά συγκεχυμένες και πολλά πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που φανταζόσαστε ή περιμένατε.

    Γι’ αυτό το λόγο η σκληρή δουλειά σας μπορεί την περίοδο αυτή να έχει μικρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Μετά τα μέσα του μήνα θα ήταν καλό να ρυθμίσετε εκκρεμότητες με τράπεζες ή να εξετάσετε την ρευστότητα της επιχείρησης σας, προκειμένου να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες που θα εγγυηθούν την βιωσιμότητα της.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη θα συνεχίσει να κινείται στον 8 ο οίκο σας και τον μήνα αυτό, που αφορά το σεξ, τα πάθη, τις επιθυμίες μας αλλά και το βαθύτερο συναίσθημα, ενώ μετά τα μέσα θα κινείται ανάδρομα. Για όσους έχουν μόνιμες και μακροχρόνιες σχέσεις, ο μήνας θα αποδειχτεί αρκετά δύσκολος.

    Δεν θα είστε σε θέση πολλές φορές να κρατήσετε την ψυχραιμία σας ή να ελέγξετε τα λεγόμενα σας, με αποτέλεσμα μια μικρή παρεξήγηση να κλιμακώνεται συχνά σε ανοιχτή σύγκρουση εφ όλης της ύλης.

    Κάποιο ίσως να συνειδητοποιήσουν σε πόσο μεγάλο βαθμό άλλαξε η ζωή τους λόγω του γάμου ή της σχέσης τους και να γεννηθεί μια γενική αντίδραση και μια τάση φυγής από δεσμά και περιορισμούς.

    Όσο για τους αδέσμευτους, υπάρχει έντονο το ενδεχόμενο επανόδου σε μια πρότερη σχέση, ειδικά εάν σας ικανοποιούσε ο πρώην σύντροφός σας ερωτικά, καθώς στη φάση αυτή η Αφροδίτη καθοδηγεί τις αποφάσεις μας κυρίως με γνώμονα την ερωτική μας συμβατότητα με ένα άτομο, παραβλέποντας τις υπόλοιπες παραμέτρους της σχέσης.

    ΤΟΞΟΤΗΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 6 ο οίκο σας (υπηρεσίες, υγεία και εργασία), σηματοδοτώντας ένα πολύ θετικό μήνα για την καριέρα σας. Ενεργοποιηθείτε, αναλάβετε ευθύνες και εάν έχετε την ευκαιρία ή την δυνατότητα, ένα ηγετικό ρόλο στην δουλειά σας.

    Αυτό το μήνα δεν μπορείτε να επαναπαυτείτε στις δάφνες σας, ούτε και στην καλή σας τύχη. Θα πρέπει να κερδίσετε τον σεβασμό των συναδέλφων σας αλλά και την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας. Ωστόσο η εποχή δεν προσφέρεται για ριζικές αλλαγές και καινούργιες ασχολίες, ούτε και μεγάλα project.

    Αφιερώστε το χρόνο σας στις μικρές και ρουτινιάρικες υποχρεώσεις σας και αφήστε τα μεγάλα και σπουδαία για πιο εύθετο χρόνο. Την περίοδο δε αυτή, ίσως να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα υγείας ένα κοντινό σας πρόσωπο, κάτι που θα επιβαρύνει σημαντικά το πρόγραμμά σας.

    Ο Ερμής θα βρίσκεται στις αρχές του μήνα στον 6 ο οίκο σας για να περάσει αργότερα στον 7ο , που σημαίνει ότι το πρώτο μισό του μήνα θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις πληροφορίες που λαμβάνετε και να μην παίρνετε αποφάσεις στην δουλειά σας χωρίς να έχετε ελέγξει την ορθότητα των πληροφοριών σας.

    Μετά τα μέσα του μήνα η επικοινωνία με τους γύρω σας γίνεται πιο ομαλή και είναι πολύ πιο εύκολα να του εμπιστευτείτε ή να σας εμπιστευτούν. Οικονομικά δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε σημαντικές δυσκολίες, ειδικά με κάποια πρόσθετα εισοδήματα που θα έρθουν σε αρκετούς από σας.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη θα παραμένει τον Μάιο στον 7ο οίκο σας, που αντιπροσωπεύει τον γάμο, τις σχέσεις σας, επαγγελματικές, φιλικές και συναισθηματικές, καθώς και τους συνεταιρισμούς, μόνο που θα γυρίσει ανάδρομη μετά τα μέσα του μήνα.

    Μια σχέση που μπορεί να ξεκινήσετε στις αρχές Μαΐου όχι μόνο θα εξελιχθεί πολύ θετικά, αλλά σε βάθος χρόνου να καταλήξει σε ένα ευτυχισμένο γάμο. Στο δεύτερο μέρος του μήνα ίσως να υπάρξει βέβαια μια μικρή επιδείνωση του κλίματος στην σχέση, καθώς θα θέλετε να εστιάσετε σε προβλήματα που σας απασχολούν σε άλλους τομείς της ζωής σας, αλλά μπορείτε να βρείτε μια χρυσή τομή και να πορευθείτε χωρίς μεγάλα προβλήματα.

    Οι παντρεμένοι ή όσοι βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση θα αφιερώσουν μέσα στο Μάιο πολύ χρόνο στην οικογένεια ή το ταίρι τους, καθώς θα ανησυχούν για την ευημερία τους.

    Θα θέλουν να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο και να λειτουργούν όλα υποδειγματικά, κάτι που θα οδηγήσει κάποιες φορές σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Επιτρέψτε ελευθερία κινήσεων στους δικούς σας ανθρώπους, γιατί η υπερπροστατευτικότητα γίνεται πολλές φορές καταπιεστική.

    ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα διέρχεται τον 5 ο γενέθλιο οίκο σας μέσα στον Μάιο, αυτόν της δημιουργικότητας, του έρωτα και των παιδιών. Ο Μάιος είναι ένας μήνας πολύ πετυχημένος, με πολλά ευχάριστα γεγονότα για το ζώδιο σας. Οι επιθυμίες σας φαίνεται να εκπληρώνονται το διάστημα που ακολουθεί και στην δουλειά σας αναμένεται να επικροτήσουν και να επιβραβεύσουν την σκληρή σας δουλειά όλου του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

    Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να δείξετε τις καλύτερες πλευρές του χαρακτήρα σας και το εργασιακό σας ήθος στον κόσμο, να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του και να επιστρέψει η αισιοδοξία στην ζωή σας. Θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, οπότε σταματήστε να ανησυχείτε και επικεντρώστε την προσπάθεια σας στην υλοποίηση των στόχων σας.

    Με τον Ερμή να διέρχεται στις αρχές Μαΐου από τον 5ο οίκο και μετά να περνάει στον 6 ο , αυτό της εργασίας και της υγείας, ο μήνας ευνοεί τις σπουδές, την απόκτηση γνώσεων ανώτερου επιπέδου και τις μελέτες. Όσοι δε μεταξύ σας έχετε μια δημιουργική ή καλλιτεχνική απασχόληση, το διάστημα μετά τα μέσα του μήνα θα δημιουργήσετε ένα από τα καλύτερα έργα σας, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά.

    Από οικονομικής άποψης δεν θα πρέπει να περιμένετε τίποτε λιγότερο από ευχάριστα νέα, υπό την προϋπόθεση ότι θα δραστηριοποιηθείτε και δεν θα τα περιμένετε όλα έτοιμα και στα χέρια. Τα εισοδήματα σας θα αυξηθούν σημαντικά και προς τα τέλη του Μαΐου και ίσως να είστε σε θέση να κάνετε κάποιες αγορές που σχεδιάσατε, αλλά που δεν μπορούσατε να τις κάνετε τους προηγούμενους μήνες.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Με την Αφροδίτη να βρίσκεται στον 6 ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα της ζωής σας που αφορά την υγεία και την εργασία σας, να γυρίζει ανάδρομη μετά τα μέσα του μήνα, ο Μάιος δεν υπόσχεται πολλά από άποψη ρομάντζου και φλερτ ή τουλάχιστον θέλει προσοχή.

    Ίσως συνειδητοποιήσετε ότι η σχέση σας, που θεωρούσατε εύκολη και ευχάριστη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φέρνει και κάποιες ευθύνες και υποχρεώσεις που δεν είχατε υπολογίσει. Και αυτό ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που είχατε σκοπό να κρατήσετε την σχέση σε πιο επιφανειακό επίπεδο.

    Τώρα είναι η χρονική στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θέλετε να συνεχίσετε και να αναλάβετε τις υποχρεώσεις που αυτή συνεπάγεται ή να την διακόψετε οριστικά. Ακόμη και εάν αποφύγετε εσείς να πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, μπορεί να αναλάβει δράση ο σύντροφός σας, εάν δει ότι δεν παίρνει από εσάς όσα χρειάζεται για να αισθάνεται ασφαλής.

    Πολλοί θα βρεθείτε ξαφνικά ελεύθεροι, απολαμβάνοντας την ελευθερία σας ή εξερευνώντας την «αγορά» για κάτι καινούργιο, που όμως εάν ξεκινήσει την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης δεν θα έχει μακροβιότητα.

    ΥΔΡΟΧΟΟΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα από τον 4 ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον οίκο που αφορά την οικογένεια, τις ρίζες και το σπίτι. Τα κύρια γεγονότα του μήνα θα έχουν σαν επίκεντρο το σπίτι σας, την οικογένεια και τα γηραιότερα μέλη της οικογένειας σας και για αυτό θα πρέπει να αλλάξετε προτεραιότητες.

    Συνήθως η καριέρα σας έχει τον πρώτο λόγο, αυτό το μήνα όμως, εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε διαπληκτισμούς με τους δικούς σας, καλό θα είναι να προσαρμοστείτε. Ενδεχομένως να σας απασχολήσουν εργασίες συντήρησης ή επισκευές στο σπίτι, μπορεί όμως και λόγω έκτακτων συνθηκών να πρέπει να δουλεύετε από το σπίτι.

    Ένα από τα σενάρια προβλέπει ότι κάποιο ηλικιωμένο άτομο της οικογένειας σας να χρειαστεί την βοήθεια σας, καθώς θα νοσήσει και θα πρέπει να το στηρίξετε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να παραμελήσετε τη δουλειά σας.

    Μπορεί όμως να υποδηλώνει η πλανητική αυτή διέλευση, ότι θα περνάτε περισσότερες από τις συνηθισμένες ώρες μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους. Ίσως όμως και να αποφασίσετε να αλλάξετε επάγγελμα, και η νέα θέση εργασίας σας να προβλέπει την απασχόληση σας από απόσταση.

    Ο Ερμής θα βρίσκεται στον 4ο οίκο σας, που υποδηλώνει εκτενείς συζητήσεις με την οικογένεια σας για ακίνητα. Μπορεί να εξετάζετε το ενδεχόμενο μιας αγοράς, μια ανακαίνισης ή ακόμη και μιας μετακόμισης. Μετά τα μέσα του μήνα που περνάει στον 5ο οίκο σας, είναι καιρός να χαλαρώσετε λίγο και να απολαύσετε μερικές στιγμές χαράς και διασκέδασης.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η δημιουργικότητα, ο έρωτας και τα παιδιά θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσωπικής σας ζωής και κατά τον Μάιο, με την Αφροδίτη να διέρχεται μέσα από τον 5ο ηλιακό σας οίκο.

    Μόνο που μετά τα μέσα του μήνα γυρίζει σε ανάδρομη κίνηση, περνώντας έτσι σε μια σημαντική φάση για την αισθηματική σας ζωή. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας δεν θα αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, περνώντας μια κρίση αυτοεκτίμησης.

    Η αναδρομή του παρελθόντος αναδεικνύει όλες τις λανθασμένες επιλογές που έκαναν και τους οδήγησαν στην παρούσα χρονική στιγμή. Όσοι είναι σε μόνιμη σχέση, θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την σχέση, καθώς οι πλανητικές συγκυρίες το ευνοούν.

    Καλύτερη περίοδος για να προσεγγίσετε το ταίρι σας και να θέσετε τα ζητήματα επί τάπητος είναι το πρώτο μισό του μήνα, καθώς αργότερα δεν θα είναι εύκολο να βρείτε εύκολα κοινό βηματισμό.

    ΙΧΘΕΙΣ

    Επαγγελματικά – Καριέρα

    Ο Ήλιος θα βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) και είναι μια εξαιρετική περίοδος να διευρύνετε τις γνώσεις ή να καλύψετε κενά στο γνωστικό σας αντικείμενο.

    Διαβάστε, ενημερωθείτε, συλλέξτε πληροφορίες που αφορούν τη δουλειά σας από όσες περισσότερες πηγές μπορείτε. Ο μήνας προσφέρεται επίσης για μια αλλαγή θέσης εργασίας, την μετακίνηση σας σε άλλη πόλη ή την αλλαγή επαγγέλματος.

    Είναι ένας μήνας πολυάσχολος, ενδεχομένως ενοχλητικός, αλλά σε καμιά περίπτωση βαρετός! Τα πλανητικά του μήνα δείχνουν συχνή επικοινωνία με αρκετό κόσμο για επαγγελματικούς λόγους που ενδεχομένως βρίσκονται μακριά από την βάση σας.

    Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, ενδεχομένως να κληθείτε να καλύψετε ένα συνάδελφο σας κατά την μακροχρόνια απουσία του στην επιχείρηση που εργάζεστε, και να πρέπει να εργαστείτε περισσότερες ώρες, μαθαίνοντας και ένα νέο αντικείμενο.

    Μην απορρίψετε την ευκαιρία, γιατί θα σας προσφέρει καλύτερες προοπτικές εξέλιξης στο άμεσο μέλλον. Ο Ερμής βρίσκεται στην αρχή του μήνα στον 3ο οίκο σας, για να περάσει στο δεύτερο μισό του Μαΐου στον 4 ο , στο τομέα της οικογένειας και της σπιτικής εστίας.

    Όσο πολυάσχολες και αν είναι οι μέρες σας, θα έχετε πάντοτε χρόνο να ασχοληθείτε με την οικογένεια, τους γονείς σας και τα παιδιά σας. Ο Ερμής σας δίνει διαύγεια μυαλού και πρωτότυπες ιδέες να αντιμετωπίσετε και να επιλύσετε τα προβλήματα σας μέσα από τις καινούργια προσέγγιση.

    Τα οικονομικά σας αναμένεται να παρουσιάσουν σταθερότητα και μια ενδεχόμενη μικρή βελτίωση, επιτρέποντας σας ίσως να κάνετε κάποιες μικρές αγορές που είχατε προγραμματίσει το τελευταίο διάστημα αλλά τις αναβάλατε.

    Αισθηματικά – Κοινωνικά

    Η Αφροδίτη θα συνεχίσει και μέσα στο Μάιο τη διέλευση της μέσα από το 4 ο ηλιακό σας σπίτι (οικογένεια, ρίζες και καταβολές, σπίτι), που είναι κατά βάση μια πολύ καλή διέλευση, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσετε την ηρεμία και την γαλήνη της οικογενειακής σας εστίας.

    Μόνο που ο πλανήτης του έρωτα γυρίζει στα μισά του μήνα ανάδρομος, φέρνοντας κάποιες καθυστερήσεις, εμπόδια και μια άβολη ατμόσφαιρα μεταξύ των συντρόφων. Είναι η περίοδο που είστε περισσότερο εσωστρεφείς και ανασφαλείς και θέλετε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να στηριχτείτε στο ταίρι σας απόλυτα.

    Εάν η σχέση σας είναι μακροχρόνια, βαθιά και ισορροπημένη, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερες δυσκολίες. Εάν όμως είναι πρόσφατη ή έχετε χάσει με την πάροδο του χρόνου την ουσιαστική επαφή με τον σύντροφό σας, το διάστημα της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης θα απομακρυνθείτε ακόμη περισσότερο.

    Όσο για τους αδέσμευτους, ας μην περιμένουν ιδιαίτερες εξελίξεις την περίοδο που ακολουθεί, πέρα από επιφανειακές γνωριμίες και διασκέδαση.



    ΣΧΟΛΙΑ