Η βελγική αστυνομία φαίνεται πως, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι από το διαμέρισμα στο Φορέ των Βρυξελλών, όπου είχαν βρει καταφύγιο ύποπτοι που συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι, και είχε περάσει και ο υπ’αριθμόν ένας καταζητούμενος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, πραγματοποιεί νέα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το βελγικό δίκτυο RTL στο Μολενμπέκ, όπου διατηρούσαν την έδρα τους τουλάχιστον τρεις από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις φονικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί και η συνοικία έχει αποκλειστεί.
Μάλιστα, η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα γράφει ότι ενδέχεται να υπάρχει ένας τραυματίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρόκειται για αστυνομικό.
Επιπλέον, το επίσης βελγικό δίκτυο la.libre.be κάνει λόγο για έναν νεκρό και επισημαίνει πως άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων προς μία κατοικία, όπου εστιάζει η επιχείρηση.
Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο δίκτυο ανέφερε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος έχει μείνει στο διαμέρισμα.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today καπνός έχει καλύψει το σημείο όπου πραγματοποιείται η επιχείρηση των βελγικών αρχών.
Παράλληλα, ο βελγικός ιστότοπος HLN αναφέρει πως οι αστυνομικοί φωνάζουν: «Βγες έξω με τα χέρια ψηλά».
Όσον αφορά στο Βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, τη στιγμή που πραγματοποιείτο η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαπίστευση της Αρχής ως οργανισμού πληρωμών
- Ιράν: Για επίθεση σε περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ κάνει λόγο η Τεχεράνη
- Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή σημαίνει στρατηγική ήττα της ΝΔ και της πολιτικής της
- Channel 12: Αυτά είναι τα 14 σημεία της πρότασης Τραμπ για την εκεχειρία του πολέμου – Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.