• LIFE&STYLE

    “Επανάσταση” στην μάχη ενάντια στον καρκίνο! Βρέθηκε η θεραπεία;

    • NewsRoom


    Για “επανάσταση” φαίνεται να μιλούν οι επιστήμονες στην μάχη τους ενάντια στον καρκίνο. Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν το κλειδί για την καταπολέμηση των διάφορων ειδών καρκίνου ακόμη και για την μελλοντική θεραπεία του. Η έρευνα που έγινε από το University College του Λονδίνου μαζί με το βρετανικό ερευνητικό κέντρο κατά του καρκίνου “Cancer Research” , σημείωσε ότι βρήκαν έναν τρόπο να εντοπίζουν ορισμένα καρκινικά κύτταρα που φέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζουν, ότι μπορούν να “νικήσουν” την συνεχή μετάλλαξη της ασθένειας.
    Όλοι γνωρίζουμε πως η δυσκολία της ασθένειας αυτής είναι το ότι το κάθε καρκινικό κύτταρο είναι μοναδικό, εξαιτίας των συνεχών μεταλλάξεων που υφίσταται, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την ανακάλυψη κάποιου φαρμάκου. Για παράδειγμα όταν κάποιο φάρμακο μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματικό για κάποια μορφή της ασθένειας, αμέσως μετά αχρηστεύεται καθώς δεν κρίνεται αποτελεσματικό σε κάποια άλλη μορφή του.
     Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι κάποια στοιχεία ακόμη και του μεταλλαγμένου καρκίνου παραμένουν ίδια ακόμη και μετά την μετάλλαξη του. Με τον τρόπο αυτό δηλαδή όταν η ασθένεια κάνει μετάσταση και αφού έχει μεταλλαχθεί φέρει μαζί του και κάποια στοιχεία ίδια με την προηγούμενη μορφή του.

     

    Αυτό εξηγούν οι επιστήμονες μπορεί να αποτελεί και την θεραπεία του καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να προχωρήσουν και στη θεραπεία του ακόμη σε δύσκολες περιπτώσεις, της εξάπλωσης της ασθένειας σε όλο το σώμα.
    Επομένως οι επιστήμονες καταλήγουν, ότι εάν εξετάσουν το γενετικό υλικό ενός όγκου και καταφέρουν να εντοπίσουν τα ίδια εκείνα σημεία, θα μπορέσουν να  παράγουν δισεκατομμύρια ειδικά ανοσοποιητικά κύτταρα ώστε να “πολεμήσουν” τους όγκους αυτούς. Ακόμη με τον τρόπο αυτό μπορούν να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός εμβολίου για την ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού μας συστήματος εναντίον της θανατηφόρας ασθένειας.
    Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι πρώτες δοκιμές θα μπορούν να γίνουν σε ασθενείς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ