• LIFE&STYLE

    Τα βήματα για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους με ένα κόκκινο κραγιόν

    • NewsRoom


    Οι μαύροι κύκλοι είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» για την όψη κάθε γυναίκας, είτε οφείλονται σε κληρονομικούς λόγους είτε απλώς σε μία late-night βραδιά. Αν ξυπνάτε κι εσείς κάθε πρωί με σακούλες και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι υπάρχει ένα πανεύκολο, και κάπως πρωτότυπο, makeup hack το οποίο θα σβήσει την κούραση και τη θαμπάδα από την under-eye περιοχή σας στην στιγμή. Όχι, δεν χρειάζεται να βάλετε κουτάλια στην κατάψυξη ή να κόψετε φέτες από αγγουράκι για να ανακουφίσετε τα μάτια σας. Στο κάτω κάτω ποιος έχει χρόνο στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς για μία τέτοια χρονοβόρα διαδικασία. Η λύση είναι άλλη και μάλιστα βρίσκεται ήδη στο νεσεσέρ σας. Ο λόγος για το all-time favorite κόκκινο κραγιόν!

    dark-circles-red-lipstick-2-rGsie.jpg

    Πώς δουλεύει;

    Η φιλοσοφία πίσω από αυτό το makeup hack στηρίζεται στην τεχνική του color correcting και στον τροχό των χρωμάτων. Αν θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια, απέναντι από το κόκκινο χρώμα βρίσκεται το μοβ και το μπλε, οπότε ουσιαστικά όταν αυτές οι δυο αντίθετες αποχρώσεις συνδυαστούν, εξουδετερώνονται. Σε beauty όρους δηλαδή, αν πάνω από τους μοβ και μπλε υποτόνους των μαύρων κύκλων εφαρμόσετε ένα κόκκινο κραγιόν, θα δημιουργήσετε την τέλεια, ουδέτερη βάση για το concealer σας. Τέλειο; Σε αντίθετη περίπτωση, ειδικά αν το under-eye πρόβλημά σας είναι έντονο, αν εφαρμόσετε μόνο το concealer θα τονίσετε ακόμη περισσότερο τους μαύρους κύκλους σας, κάτι που θα σας κάνει να φαίνεστε ακόμη πιο ταλαιπωρημένες.

    Η διαδικασία

    Βήμα 1: Το κραγιόν

    Αφού απλώσετε κανονικά το foundation σας, χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο σκιάς και καλύψτε την περιοχή με μία λεπτή στρώση κόκκινου κραγιόν. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το χρώμα απευθείας από το bullet, αλλά με το πινέλο πετυχαίνετε καλύτερο έλεγχο των κινήσεών σας. Στη συνέχεια κάντε πολύ καλό blending είτε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ είτε με τα δάχτυλά σας, ταμποναριστά πάντα, κι αν δείτε ότι οι σκούροι υποτόνοι δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως, απλώστε και μία δεύτερη στρώση κραγιόν.

    dark-circles-red-lipstick-3.jpg

    Βήμα 2: Το concealer

    Μόλις καλύψετε τους μαύρους κύκλους με το κραγιόν, ώρα να συνεχίσετε κανονικά με τη βάση σας. Πάρτε λοιπόν το αγαπημένο σας concealer, απλώστε το πάνω από το κόκκινο χρώμα και κάντε το πολύ καλό blending με ένα σφουγγαράκι και ταμποναριστές κινήσεις.

    Extra tip 1: Σε περίπτωση που το concealer σας είναι χαμηλής κάλυψης, θα χρειαστεί να απλώσετε και μία δεύτερη στρώση, ώστε να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

    Extra tip 2: Αν το concealer σας έχει απλικατέρ με πινελάκι, φροντίστε να το σκουπίσετε πριν το ξαναβάλετε στη συσκευασία, ώστε το κόκκινο χρώμα του κραγιόν να μη λερώσει και το υπόλοιπο προϊόν.

    Βήμα 3: Η πούδρα

    Τελευταίο βήμα για την εξαφάνιση των μαύρων κύκλων είναι η πούδρα. Προτιμήστε μία σε ματ φόρμουλα και χρώμα κοντά στον τόνο του δέρματός σας και “κλειδώστε” τη δουλειά που κάνατε με το κόκκινο κραγιόν.

    Extra tip: Για super μεγάλη διάρκεια, δοκιμάστε την τεχνική του baking με μία πούδρα σε ελεύθερη μορφή. Μάθετε πως μπορείτε να την υιοθετήσετε εδώ.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δέκα φθινοπρωινά trends που θα βρείτε στα ZARA (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβουλές και ιδέες για το τι να φορέσετε στο γραφείο το φθινόπωρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα φορέσετε το λευκό χρώμα και τo φθινόπωρο

     



    ΣΧΟΛΙΑ