• LIFE&STYLE

    Βατίδου – Κούγιας: Νέα επεισόδια ανάμεσα σ’ εκείνους που αγαπήθηκαν πολύ

    Αλέξης Κούγιας και Εύη Βατίδου


    Μια δήλωση της Ελληνίδας καλλονής, με τα μάτια ελαφιού, Εύης Βατίδου, για το ότι δεν θα άφηνε την κόρη της να λάβει μέρος και να την κρίνουν στο GNTM, σήκωσε τηλεοπτική βοή και μιντιακή σκόνη, που τέτοια είναι ακόμη και αν πασπαλίζεται με γκλίτερ.

    Ο Νίκος Μουτσινάς έκανε χιούμορ στην εκπομπή του. Η κυρία Βατίδου θύμωσε και απάντησε έντονα στο Instagram της! Η Φαίη Σκορδά βρέθηκε να ασχολείται με το θέμα, η Εύη Βατίδου να παρεμβαίνει και να προτρέπει «παιδιά μη λέτε βλακείες» (όπου «παιδιά» που λένε και «βλακείες» είναι οι διακεκριμένοι, αν μη τι άλλο, δημοσιογράφοι… Γραμμέλη και Καβατζίκης!), ενώ παρακίνησε την παρουσιάστρια «να μη κάνει τη χαζούλα».

    Στην υπόθεση και επειδή αναφέρθηκε και το κοριτσάκι του, με τα πολλά, παίρνει θέση ο Αλέξης Κούγιας. Με ένα δελτίο Τύπου, ο επαγγελματίας που οι δημοσιογράφοι για ευκολία τους αναφέρονται ως «ο γνωστός ποινικολόγος», ενώ είναι ο πασίγνωστος και, αν όχι ο κορυφαίος, ένας από τους άριστους και, σε γενική ομολογία, ο φόβος και ο τρόμος των πάνελ, μάλλον αναγκάστηκε να λάβει μέτρα για την προστασία της κόρης του πρώτα από όλα και μετά του ίδιου του του εαυτού. Άλλωστε τον Αύγουστο του 2009, σε συνέντευξή του στον Γιάννη Χατζηγεωργίου, έκανε σαφείς τις ιεραρχήσεις του: «Εγώ, θέλω μια νορμάλ ζωή για την πρώην γυναίκα μου και να είναι απόλυτα ευτυχισμένη. Εγώ, είμαι γεμάτος και πολύ ικανοποιημένος από την ζωή μου. Είμαι 56 χρονών και όνειρό μου είναι να καμαρώσω τον γιο μου δικηγόρο και να πάω την κόρη μου στην εκκλησία…».

    Το πρόσφατο καλλιτεχνικό «θέμα» της βαρύγδουπης ανάλυσης όλων των τηλεοπτικών πλατό της ψυχαγωγίας και των αναπαραγωγών τους από ανάλογα σάιτ, φυσικά και είναι ελκυστικό, αφού αφορά σε έναν έρωτα, έναν γάμο, μια οικογένεια ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που κάποτε αγαπήθηκαν πολύ…

    «Το κραγιόν μου που σου αρέσει θα στο στείλω να το δοκιμάσεις»

    Το δελτίο Τύπου του Αλέξη Κούγια ήρθε σαν προσπάθεια να μπει μια τελεία, ως σημείο στίξης τελειωτικό, στην ανάρτηση της πρώην συζύγου του Εύης Βατίδου στο Instagram, που έγραψε ότι δεν θα ήθελε η κόρη της να κριθεί ως μοντέλο από την κριτική επιτροπή του GNTM, μια θέση που επανέλαβε και on camera.

    Ο Νίκος Μουτσινάς έπαιξε στην εκπομπή του δηλώσεις της πως εκείνη δεν θα έστελνε την κόρη της στο συγκεκριμένο ριάλιτι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κόρη της Εύης Βατίδου, να την κρίνουν αυτοί;», ενώ εξήγησε πως διαφωνεί με την συγκεκριμένη κριτική επιτροπή και πως εκείνη στη θέση τους θα έκανε τη δουλειά καλύτερα.

    Ο Νίκος Μουτσινάς καυτηρίασε τις απόψεις της στην εκπομπή του και τότε η Εύη Βατίδου απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram: «Σχετικά με τα σχόλια σου στην εκπομπή σου και το μονταρισμένο βίντεο που κόβεις το λόγο μου για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και την κακή απόδοση δημοσιογραφίας όπως αποκαλείσαι Δημοσιογράφος -παρουσιαστής – ηθοποιός σου απαντώ “Το λάθος είσαι ΕΣΥ” και “Το κραγιόν μου που σου αρέσει θα στο στείλω να το δοκιμάσεις! ΚΥΡΙΕ… @nikosmoutsinas».

    Εύη Βατίδου και Αλέξης Κούγιας

    Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί, γιατί η Εύη Βατίδου επανήλθε, απαντώντας σε όσους την αμφισβήτησαν ως προς την καριέρα, την αξία και τις γνώσεις της ως μοντέλο.

    «Υπήρξα η πρώτη Ελληνίδα μοντέλο στη Vogue το 1996» γράφει, μεταξύ άλλων, και συνεχίζει συνοψίζοντας τις μεγάλες στιγμές της καριέρας της, τα κατορθώματα της καριέρας της: «…Μετα πήρα και το Στέμμα το 1999 στα καλλιστεία του #αντ1. Κατά τα άλλα δεν έκανα και καριέρα! Απλά τότε επέλεξαν εμένα! Λυσσάξατε? ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΗ ΒΑΤΙΔΟΥ… μοντέλο της #vogueu και έχω ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ την οποία και παρουσιάζω δεν τα λέω έτσι για να τα λέμε. Τι διδάσκει το #gntm ? ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ των #nudes και της ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑΣ? ΣΑΝ να ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΤΑ συμπεριφέρονται στα κορίτσια …ΚΑΙ μιλάτε για ΜΟΔΑ. Κατά τα αλλά έγινα σταρ επειδή παντρεύτηκα τον Κούγια…???. Αλλά και που παντρεύτηκα τον Κούγια και αυτό σας Πείραξε! Τώρα σας πειράζει που τη μικρή μου ❤ δεν ΘΑ την άφηνα να πάει στο #GNTM».

    Ω! Αυτά τα social media πόσες κουβέντες εν θερμώ τις αφήνουν να πετάξουν και να μαρτυρήσουν αδιάντροπα εκείνο που ο Αριστοτέλης όριζε πως «όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως αίτιο ένα από τα εξής επτά: τύχη, φύση, παρόρμηση, συνήθεια, λογική, πάθος, πόθο».

    Ο Αλέξης Κούγιας κόβει την παρόρμηση, την φύση, το πάθος, διαμηνύοντας πως η φυσική εξέλιξη και των δύο τους παιδιών είναι η ενασχόλησή τους με τη δικηγορία, ως εκ τούτου ποια κριτική επιτροπή του GNTM και άλλα μοντελικά συζητάμε…

    View this post on Instagram

    #1996 …Να λεμε αληθειες .. Η πρωτη ελληνιδα στην αγγλικη #vogue #vogueuk Μετα πηρα και το Στεμμα το 1999 στα καλλιστεια του #αντ1 Κατα τα αλλα δεν εκανα και καριερα…?? Απλα τοτε επελεξαν εμενα …Λυσαξατε …. ?ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΗ ΒΑΤΙΔΟΥ …μοντελο της #vogueuk και εχω ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ την οποια και παρουσιαζω δεν τα λεω ετσι για να τα λεμε .Τι διδασκει το #gntm ? ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΑΣΣΙΛΙΣΕΣ των #nudes και της ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑΣ? ΣΑΝ να ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΤΑ συμπεριφερονται στα κοριτσια …ΚΑΙ μιλατε για ΜΟΔΑ . Κατα τα αλλα εγινα σταρ επειδη παντρευτηκα τον κουγια…???Αλλα και που παντρευτηκα τον Κουγια και αυτο σας Πειραξε . ! Τωρα σας πειραζει που τη μικρη μου ❤ δεν ΘΑ την αφηνα να παει στο #GNTM First girl model in greece in @vogue #justsaying

    A post shared by Evi Vatidou ? (@evivatidou_official) on

    «Το μέλλον και των δύο παιδιών μας υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι η συνέχιση και η καλύτερη εξέλιξη του δικηγορικού μου γραφείου»

    Ως μάχιμος και κορυφαίος δικηγόρος και, κυρίως, ως πατέρας ο Αλέξης Κούγιας βάζει τα πράγματα στη θέση τους και με σαφήνεια -αλλά και αυστηρότητα- διαμηνύει προς πάσαν κατεύθυνση τη στάση του, μέσα από το δελτίο Τύπου του που λέει ακριβώς:

    «… Στις 9/3/2002 αποκτήσαμε τον γιο μας Χρήστο Κούγια και στις 20/1/2005 αποκτήσαμε την κόρη μας Μάιρα Κούγια. Το Σεπτέμβριο του 2007 για λόγους, οι οποίοι δεν είναι δημοσιεύσιμοι, και οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με θέματα ηθικής, αλλά άλλα που δεν είναι δημοσιοποιήσιμα και αφορούν εμέ και την πρώην σύζυγό μου λύθηκε ουσιαστικά ο γάμος μας. Ακολούθησε μία ακραία και χωρίς τη δική μου αισθητική και συμμετοχή υπερπροβολή της μεταξύ μας αντιδικίας για ασυνήθιστο χρονικό διάστημα, την οποία χρησιμοποίησαν ανταγωνιστές μου και αντίδικοι των σημαντικών εντολέων μου (επιχειρηματιών, πολιτικών) για να πλήξουν την επαγγελματική μου εικόνα, γεγονός που ευτυχώς λόγω της βρεφικής τους ηλικίας δεν είχε κανένα αντίκτυπο στα δύο παιδιά μας.

    Ταλαιπωρήθηκα δικαστικά για πολλά χρόνια για λόγους καθαρά οικονομικούς (διεκδίκηση τεραστίων ποσών διατροφών και τεραστίων ποσών για την περιουσία, την οποία είχα αποκτήσει προ του γάμου μου και μέρος της οποίας διεκδικούσε η πρώην σύζυγος μου), με τα γνωστά πρόσφατα νομικά αποτελέσματα εις βάρος της πρώην συζύγου μου. Σημειωτέον, ότι προ αυτού του γάμου μου ουδέποτε είχα δώσει το παραμικρό δικαίωμα προβολής (είτε θετικής, είτε αρνητικής) της προσωπικής μου ζωής και οποιαδήποτε προβολή μου προήρχετο μόνο λόγω της προβολής των σημαντικών δικαστικών υποθέσεων, τις οποίες αναλάμβανα.

    Σήμερα, παρατηρώ και πάλι, ανήμπορος να παρέμβω, μία καθημερινή, αδικαιολόγητη κατά την κρίση μου, προβολή διαφόρων (δεν θέλω να πάρω θέση να τις χαρακτηρίσω θετικά ή αρνητικά για ευνόητους λόγους) δημοσίων τοποθετήσεων της πρώην συζύγου μου Ευαγγελίας Βατίδου, που έχουν σχέση (αδιανόητο πως) με τη δήθεν μελλοντική ενασχόληση της ηλικίας 14 ετών κόρης μας Μάϊρας Κούγια με το επάγγελμα του μόντελινγκ. Έχοντας κι εγώ τη γονική μέριμνα των δυο ανήλικων παιδιών μας θέλω για πρώτη και τελευταία φορά να τονίσω τα εξής: Και τα δύο παιδιά μας είναι δυο πολύ σοβαρά – ταπεινά παιδιά με εξαιρετικές μαθητικές επιδόσεις στο δυσκολότερο σχολείο της ελληνικής επικράτειας.

    Η κόρη μας Μάϊρα είναι και πρόεδρος της τάξεώς της. Το μέλλον και των δύο παιδιών μας υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι η συνέχιση και η καλύτερη εξέλιξη του δικηγορικού μου γραφείου και ήδη ο γιος μου Χρήστος έχει επιλέξει στο σχολείο του στη Β’ Λυκείου αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος κι ελπίζω ότι το ίδιο θα επιλέξει και η κόρη μου.

    Είμαι αγανακτισμένος με τη συμμετοχή και την υπερδημοσίευση φωτογραφιών της κόρης μου (έστω και με καλυμμένα τα μάτια) σε διάφορες εκδηλώσεις, στις οποίες επιλέγει να συμμετέχει η πρώην σύζυγός μου, οι οποίες δεν είναι συμβατές ούτε με την ηλικία της κόρης μου, ούτε με τα της δικής της επιλογής προσωπικά και μαθητικά ενδιαφέροντα, αλλά και με την αληθή της ταπεινή και ευαίσθητη προσωπικότητα.

    Παρακαλώ με αυτήν τη σημερινή μου γραπτή τοποθέτηση να εξαφανιστεί από σήμερα πάσα αναφορά στις δήθεν μελλοντικές επαγγελματικές ενασχολήσεις της 14χρονης κόρης μου, αλλά και κάθε αναφορά σ’ αυτήν, διότι ούτε η ίδια το επιθυμεί ανεξαρτήτως του ότι δεν μπορεί προσωπικά να αντιδράσει λόγω της ηλικίας της και των ευαισθησιών της κι είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το σεβαστείτε. Παρακαλώ αυτή η τοποθέτησή μου να δημοσιοποιηθεί και να κλείσει αμέσως το θέμα εδώ.

    Θέλω να σεβαστείτε ότι δεν επιθυμώ την οποιαδήποτε αντιδικία με την πρώην σύζυγό μου. Παρακαλώ όπως το παρόν να διαβασθεί αυτούσιο και όχι με περικοπές, και δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμώ καμία ραδιοφωνική και τηλεοπτική τοποθέτηση πάνω σε αυτό».

    Κοινώς; «Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος» που έγραφε και ο εθνικός μας Διονύσιος Σολωμός και το μήνυμα έφτασε σε όλους τους παραλήπτες του, προφανώς. Στο δελτίο Τύπου του, ο κ. Αλέξης Κούγιας άλλωστε, έκανε μια σύνοψη των αιτιών της λύσης του γάμου του για να μη το κάνει κάνεις άλλος και ακόμα και υπέδειξε το ποιοι είναι οι πυλώνες του για την ανατροφή των παιδιών του!

    Ο Αλέξης Κούγιας

    Σε μια συνέντευξη που ο κύριος Κούγιας, πριν πολλά πολλά χρόνια, μού είχε δώσει, μιλούσε για τα παιδιά του χρόνια, για το ποδόσφαιρο, παιδί, στις αλάνες αλλά και για την πρωτεία του στα μαθήματα.

    Έλεγε για τον Άρη Πετρούπολης, στα 18 του για στην Β΄ Εθνική και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και πως πήρε μετεγγραφή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Έλεγε για εάν τροχαίο ατύχημα τον άφησε, καθηλωμένο για μήνες και μήνες σε ένα κρεββάτι και πως δεν τον έκανε ούτε στιγμή να χάσει τη πίστη του στη ζωή.

    Έλεγε για το σεβασμό στους γονείς του και την κατανόηση του στον αγώνα που έδιναν για την ανατροφή του, εκεί, στις πλαγιές του Ποικίλου Όρους, στην Πετρούπουλη, με ράχη στα Άνω Λιόσια και την Ελευσίνα!

    «Πάντοτε έβλεπα το μέλλον, στρωμένο με ροδοπέταλα» λέει άλλη φορά. Και αποφασισμένος για γκολ από τα αποδυτήρια της ζωής του ακόμα, δίνει αγώνες νίκης.

    Σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συνήγορος του Βαγγέλη Ρωχάμη, της Δήμητρας Μαργέτη στην πολύκροτη δίκη που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, τότε, των Σατανιστών της Παλλήνης, του Αργύρη Σαλιαρέλη, του Μιχάλη Λεμούσια, επί χρόνια γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκη, του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, που πυροβόλησε τον Αλέξη Γρηγόροπουλο, αλλά και στις δίκες της οργάνωσης ΕΛΑ, της 17 Νοέμβρη, των Ζωνιανών και του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως αφήνει την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

    Υπολογίζεται πως έχει αναλάβει πολύ περισσότερες πια από 17.000 δίκες, εκ των οποίων περίπου 700 ανθρωποκτονίες και πάνω από 7.000 κακουργήματα και σίγουρα είχε συμμετοχή σε όλες εκείνες τις υποθέσεις που έκοβαν την ανάσα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι γνωστή ακόμη η δράση του στο ποδόσφαιρο, η συμμετοχή του στη διοίκηση ομάδων, καθώς οι δημοσιές τοποθετήσεις για την διαφθορά στο συγκεκριμένο λαοφιλή αθλητικό χώρο.

    Ο Αλέξης Κούγιας είχε παντρευτεί στα 32 του χρόνια τον παιδικό του έρωτα, την Τίλντα. Για οκτώ χρόνια περίμεναν μέχρι η Εβραία αγαπημένη του να βαπτιστεί Χριστιανή και να κάνουν το γάμο τους, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Δυόμιση μήνες μετά το γάμο, η Τίλντα σκοτώθηκε σε άγριο αυτοκινητικό δυστύχημα.

    «Ήταν 25 χρόνων» λέει πίσω στο 2009 και στον Γιάννη Χατζηγεωργίου, ο Αλέξης Κούγιας, «αλλά αυτή την ιστορία κανείς δεν την ξέρει. Όλοι ξέρουν την ιστορία της τηλεόρασης, την ιστορία των σούργελων. Εκείνη η γυναίκα ήταν πολύ διαφορετική. Ένα πολύ όμορφο κορίτσι, πολύ μορφωμένο και πολύ χορτασμένο από την οικογένεια και το περιβάλλον της. Η μονή ταύτιση της με την πρώην σύζυγό μου ήταν η ομορφιά».

    Προσόν διόλου αμελητέο βέβαια, διότι άλλωστε αυτή, η ομορφιά, όπως έχει αφορίσει μια φορά ο Όσκαρ Ουάιλντ και χιλιάδες έχουμε επαναλάβει οι υπόλοιποι όλοι, είναι σαφώς ανώτερη από την εξυπνάδα, διότι είναι αυταπόδεικτη…

    Κούγιας
    Αλέξης Κούγιας, ποινικολόγος

    Η Εύη Βατίδου

    Η Εύη Βατίδου μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο και ήταν εκείνη που στο πέρασμα της, από έφηβη, έκανε τις κουβέντες να παύουν, βλέμματα να την παρακολουθούν και ψίθυρους θαυμασμού να ακολουθούν τα βήματα του ψηλόλιγνου κορμιού της. Με κίνηση αέρινη, δείχνει τα 10 χρόνια της σκληρής της εκπαίδευσης της στο μπαλέτο, που οδήγησαν μάλιστα σε πτυχίο στον κλασσικό χορό.

    Τα ενδιαφέροντα της είναι άλλωστε, ο χορός και το πιάνο το οποίο μελετούσε και έκανε μαθήματα για επτά χρόνια. Η αγαπημένη της θεία, η αδελφή της μητέρας της, συχνά, ως παιδάκι την παίρνει μαζί της στο κατάστημα με γυναικεία ρούχα που είχε, στην Νέα Ιωνία.

    Από τα 7 της χρόνια, η Εύη διπλώνει ρούχα, τα εφαρμόζει σε κούκλες βιτρίνας, συνδυάζει χρώματα και υφάσματα και βλέπει το είδωλο της να καθρεφτίζεται σε μεγάλους κακοφωτισμένους καθρέφτες. Σε ηλικία 13 χρόνων, η θεία της ζητά να φορέσει τα ρούχα της, στο σπίτι της στο Διόνυσο για να τα δειγματίσει σε πολύ καλές της πελάτισσές. Δεν έκρυβε την περηφάνια της δε και δήλωνε προφητικά πως «η ανιψιά μου μια ήμερα θα γίνει Μiss Hellas»!

    Πραγματικά, το 1999, η φινετσάτη, ύψους 1,80, Εύη κερδίζει το στέμμα της δεύτερης ωραιότερης Ελληνίδας ως Miss Ελλάς, ενώ τον πρώτο τίτλο παίρνει η Σοφία Ράπτη, μία Ελληνίδα από την Αυστραλία που δε γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα. Η Εύη Βατίδου, πάντα δυναμική και διεκδικητική, δηλώνει έντονα μετά τη λήξη του διαγωνισμού: «Σταρ Ελλάς και να μη μιλάει ελληνικά; Για σκεφτείτε το λιγάκι»!

    Δεν προλαβαίνουμε όμως, να το σκεφτούμε, μιας και ήδη η λάμψη της είναι μεγαλύτερη από τον δεύτερο τίτλο, της εποχής. Η καριέρα της ήταν πραγματικά αξιοζήλευτη σε μια εποχή που το επάγγελμα του μοντέλου και προσοδοφόρο ήταν και μεγάλης προβολής έχαιρε. Για το ότι ήταν η πρώτη Ελληνίδα που πόζαρε στη βρετανική Vogue δεν το είχαμε αντιληφθεί, αλλά και χωρίς αυτό, παραμένει μία από τις πλέον διακεκριμένες του χώρου και ας τον άφησε νωρίς, χάρη στον έρωτα…

    https://www.instagram.com/p/BslGuFwBOVG/

    Μια νομική συμβουλή που έγινε έρωτας

    Λίγο μετά τη στέψη της ως Μις Ελλάς το 1999, η ωραιότατη Εύη τηλεφωνεί στο γραφείο του Αλέξη Κούγια, στην οδό Σταδίου, προκειμένου να κλείσει κάποιο ραντεβού για μια νομική συμβουλή που χρειαζόταν. Ο φτασμένος ήδη και περιβόητος δικηγόρος την γνώριζε ήδη, από την αίσθηση που είχε κάνει στα καλλιστεία. Μετά από κάποιες αυστηρώς επαγγελματικές συναντήσεις θα της προτείνει να πάνε μαζί για φαγητό.

    «Κουράστηκα πολύ να κατακτήσω την Εύη. Ήταν αρκετά επιφυλακτική», θα πει ο κύριος Κούγιας, αργότερα, στην εφημερίδα Esspreso. Θα την χαρακτηρίσει μάλιστα και «γυναίκα της ζωής του», ενώ θα τονίσει «είναι ένα πολύ καλό πλάσμα, καθόλου δήθεν και το μυαλό της υπερτερεί της ομορφιάς της»!

    Και ενώ αναγνώριζε τα οποία προβλήματα θα μπορούσαν να προκύψουν από τη διαφορά της ηλικίας, παραδεχόταν πως: «Είμαι άνθρωπος που διψάω για ζωή. Συμβαδίζουν τα ενδιαφέροντά μας. Δεν είμαι από αυτούς που μουχλιάζουν μέσα σε ένα σπίτι. Πολλές φορές, η Εύη κουράζεται να με ακολουθεί».

    Ήταν εντυπωσιασμένος από τους καλούς της τρόπους, την αριστοκρατικότητα στην εμφάνιση της αλλά και το γεγονός πως παρά την εμφάνιση της και τις πολλές προτάσεις που της είχαν γίνει, εκείνη ποτέ δεν είχε ενδώσει στο να κάνει γυμνή φωτογράφηση, όπως συνηθιζόταν για τις ωραίες εκείνης της εποχής που κοσμούσαν τα εξώφυλλα πολλών ανδρικών περιοδικών, που ακόμα υπήρχαν.

    Χειμωνιάτικος, παραμυθένιος γάμος

    Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2001. Οι δυόμισι χιλιάδες καλεσμένοι του Αλέξη Κούγια και της Εύης Βατίδου, προκαλούσαν μποτιλιάρισμα στο Κολωνάκι και πλημμύρισαν όχι μόνο τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, αλλά και τους δρόμους γύρω του. Εκείνη φορούσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτότυπα νυφικά που σχεδιάστηκαν για Αθηναία, με λευκή γούνα γύρω από τον ψηλό λαιμό της, που το είχε σχεδιάσει αποκλειστικά για να αναδεικνύει την κίνηση της και το κορμί της, ο Μιχάλης Ασλάνης.

    Το ζευγάρι είχε προτείνει στην Γιάννα Αγγελοπούλου και στον σύζυγό της να γίνουν οι κουμπάροι τους, αλλά εκείνη λόγω των πολλών υποχρεώσεων της θα έλειπε από την χώρα και δεν μπορούσε. Παρ’ όλα αυτά μια εντυπωσιακή, αστραφτερή, ασημί Mercedes, το πιο πρόσφατο μοντέλο, αξίας 50 εκατομμυρίων δραχμών, ήταν το δώρο της γυναίκας που τότε ετοίμαζε τους Ολυμπιακούς του 2004 στους φίλους της για το ξεκίνημα της κοινής τους ζωής.

    Δεν είχε γίνει δεξίωση για τον γάμο και ούτε υπήρξε καμία κοσμική διάθεση από την πλευρά του ζευγαριού ή εντυπωσιασμού ή διαφήμισης της ευτυχίας του σε περιοδικά με συνεντεύξεις και αποκλειστικές φωτογραφίσεις. Ταξίδεψαν αμέσως μετά στο Γκστάαντ της Ελβετίας και στο Σεν Μονί της Γαλλίας για σκι και την απόλαυση της πολυτέλειας στο χιόνι και ολοκλήρωσαν με ψώνια στην πόλη-πρωταγωνίστρια της μόδας, στο Μιλάνο της Ιταλίας.

    Αποκτούν τον γιο τους, τον Χρήστο, και γιορτάζουν τη βάφτισή του με ένα γλέντι που συζητήθηκε πολύ για την αρχοντιά του αλλά όχι για την επιδειξιμανία του.

    Για τα επτά επόμενα χρόνια ο γάμος τους είναι ιδανικός. Εκείνη έχει αφήσει την καριέρα της στο απόγειό της για να αφοσιωθεί στην οικογένεια της, αλλά σπουδάζει δημοσιογραφία. Εκείνος κερδίζει τις πιο δύσκολες δίκες. Μαζί απολαμβάνουν το σπίτι εκείνου στην Μύκονο, τις απόμερες, πανέμορφες ακτές του Αιγαίου και του Ιονίου με το σκάφος του, μια ωραία ζωή με πάντα εκλεκτούς φίλους.

    Κι όμως…

    «Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς, ενώ είχε την ευκαιρία με εμένα να φάει μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να γνωρίσει τον Πατριάρχη, να συνομιλήσει με τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας, εκείνη ήθελε να κάνει εκπομπή με τον Δημήτρη Παπανώτα».

    Αυτό λέει ο Αλέξης Κούγιας στον Γιάννη Πουλόπουλο, χρόνια αργότερα, ύστερα από την αρχή του τέλους του γάμου…

    Αλέξης Κούγιας και Εύη Βατίδου

    Ένα πολύ πολύ άγριο διαζύγιο

    Το διαζύγιο Κούγια – Βατίδου ήταν από τα πιο επεισοδιακά, θέμα συζήτησης σε όλα τα ΜΜΕ, για μεγάλο διάστημα, υπόθεση ανάλυσης και στόχος σάτιρας. Δεν έχει πια καμία σημασία να γίνει καταμέτρηση αλληλομηνύσεων, κατηγοριών για ξυλοδαρμούς, εξώδικα μεταξύ τους αλλά και προς δημοσιογράφους ή καλλιτέχνες που ασχολούνταν με το θέμα και μακροχρόνιες αντιδικίες στις δικαστικές αίθουσες, από το βράδυ του Οκτώβρη του 2007, που η Εύη Βατίδου περιφερόταν ξυπόλητη στους δρόμους της Βουλιαγμένης, καθώς ο σύζυγός της, όπως είχε γραφτεί τότε, την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι!

    Ειδήσεις, φωνές, βοή, κρυφά ημερολόγια, σχόλια και μια αδηφάγα περιέργεια, αχόρταγη για λεπτομέρειες, ώστε να χαρεί για το τέλος της ευτυχίας των άλλων, ειδικά εκείνων που ήταν ξεχωριστοί και άπιαστοι σαν πρωταγωνιστές σε αισθηματική, κοσμοπολίτικη ταινία, που μας έχει πάντα θέσεις θεατών και ποτέ πρωταγωνιστών. Ο καιρός πέρασε, τα πάθη καταλάγιασαν, το ένστικτο των γονιών υπερίσχυσε έναντι εκείνου του κόκκινου των εραστών.

    «Η Εύη είναι ένα καλό κορίτσι. Την επηρέασαν κάποιοι, οι οποίοι ζήλευαν τον γάμο μας, ότι θα μπορούσε να γίνει κορυφαία παρουσιάστρια στην τηλεόραση. Το πρόβλημα λοιπόν ήταν ότι μετά από επτά χρόνια γάμου, αποφάσισε να ασχοληθεί με την τηλεόραση… Θα μπορούσαμε να μην έχουμε χωρίσει με την Εύη. Και ομολογώ ότι εγώ έφερα τη σχέση μας στα άκρα, γιατί είμαι τόσο “κολλημένο μυαλό” που θεώρησα ότι από τη στιγμή που μου είχε υποσχεθεί, στην αρχή της γνωριμίας μας, ότι δεν την ενδιαφέρει πια η δημοσιότητα, θα έπρεπε να το τηρήσει. Αν την είχα αφήσει να ασχοληθεί με την τηλεόραση για κάποιο διάστημα, με δεδομένο ότι δεν πέτυχε κιόλας, ίσως να της είχε περάσει και τώρα να ήμασταν μαζί» λέει, τον Μάιο του 2014, στο περιοδικό «ΟΚ» ο Αλέξης Κούγιας και αναλαμβάνει ως κύριος το μερίδιο του ευθύνης στον χωρισμό: «Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν μου είχε πει ότι θα ήθελε να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Αλλά δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η σύζυγος και μητέρα των παιδιών μου θα μπορούσε να είναι παρουσιάστρια ενός πρωινού προγράμματος…».

    Κάποιες κοινές εμφανίσεις σε γενέθλια των παιδιών του και ύστερα κάποιες διακοπές που πέρασαν σαν οικογένεια και πάλι για χάρη της μεγάλης αγάπης τους για τα παιδιά, που τα νικάει όλα. Με τη σειρά της η Εύη Βατίδου, οκτώ χρόνια μετά το διαζύγιο της με τον Αλέξη Κούγια, παραδέχτηκε πως: «με τον Αλέξη ζήσαμε έναν έρωτα. Τον ερωτεύτηκα, με συγκλόνισε. Με τον τρόπο του όμως, προσπαθούσε να μου εξηγήσει, ότι “ξέρεις τι, από τη στιγμή που δεν έχουμε ανάγκη οικονομική, θέλω έναν άνθρωπο να κοιτάξει τα παιδιά. Μπορείς μετά αργότερα να κάνεις άλλα πράγματα”. Δεν ήταν ποτέ αυταρχικός να μου πει δεν θα δουλέψεις στην τηλεόραση. Εγώ αφοσιώθηκα στην οικογένεια μου, τα παιδιά μου και τον άντρα μου, αλλά συνειδητοποίησα στην πορεία ότι δε μου βγήκε γιατί είμαι ένας άνθρωπος πολύ ενεργητικός.

    Έχασα την ανεξαρτησία μου, δε με νοιάζει πόσα χρήματα έβγαζα, ήταν τα δικά μου τα χρήματα και αισθανόμουν έχοντας τα δικά μου χρήματα πιο ασφαλής. Δε σημαίνει αυτό ότι ο άντρας μου δεν μπορούσε να καλύψει τα πάντα, αλλά η γιαγιά μου μου το έλεγε, ότι “μη σε νοιάζει πόσα χρήματα έχουν οι γονείς σου ή ο άντρας σου, πρέπει εσύ να μπορείς να πατάς στα πόδια σου».

    Επίλογος δεν υπάρχει! Στους μεγάλους έρωτες, στις παράφορες αγάπες, στους ορμητικούς ανθρώπους, ποτέ δεν ξέρεις το επόμενο βήμα στο ταγκό τους τι στροβιλισμό θα έχει, χορογραφία φιλιού στα χείλη χωρίς ανάσα ή πνιγμού πάνω στο πάθος. Και στο κάτω-κατω «ό,τι γίνεται από έρωτα είναι πέρα από το καλό και το κακό» που έλεγε και ο Νίτσε και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε μαζί του…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαίνεται ο «πόλεμος» Κούγια-Βατίδου: Τι απάντησε η πρώην σύζυγος στην επιστολή του (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας: Τα παιδιά μου είναι σοβαρά, να κλείσει τώρα το θέμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευαγγελία Αραβανή – Νίκος Οικονομόπουλος: Πρώτη κοινή φωτογραφία μετά τις φήμες χωρισμού



    ΣΧΟΛΙΑ