• LIFE&STYLE

    Βανέσα Μπράιαντ: Το «I can’t breathe» του Κόμπι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

    • NewsRoom

    Κόμπι Μπράιαντ


    Με την ιστορία να επαναλαμβάνεται μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, η σύζυγος του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα μοιράστηκε μια φωτογραφία του από το 2014, όταν τότε ο «θρύλος» του NBA φορούσε μια φανέλα με τη φράση «I can’t breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) για τη δολοφονία του επίσης Αφροαμερικανού Έρικ Γκάρνερ.

    «Ο άνδρας μου φόρεσε αυτή την μπλούζα χρόνια πριν και πάλι εδώ είμαστε ξανά», έγραψε η Βανέσα Μπράιαντ στο Instagram.

    Από την ημέρα του θανάτου του Φλόιντ στη Μινεάπολη, ο κόσμος του NBA αντέδρασε, με μεγάλους αστέρες να ζητούν δικαιοσύνη στην οικογένεια του θύματος, αλλά και να αναδεικνύουν το ζήτημα της ρατσιστικής βίας που για άλλη μια φορά έχει προκαλέσει κρίση και χάος στην χώρα.

    Στις διαδηλώσεις που γίνονται έχουν βρεθεί αρκετοί αστέρες του NBA, καθώς και παράγοντες. Στην Βοστώνη, ο Ενές Καντέρ, στην Ιντιάνα ο Μάλκομ Μπρόγκτον, αλλά και στο Ντάλας όλος ο οργανισμός των Ντάλας Μάβερικς, διαδήλωσαν έξω από αστυνομικά τμήματα.

    Την ίδια ώρα, ο οργανισμός του NBA έβγαλε ένα memo, όπου ο κομισάριος, Ανταμ Σίλβερ, κάλεσε όλο τον οργανισμό (παράγοντες, παίκτες, εργαζόμενους) να μείνουν ενωμένοι και να προσπαθήσουν να παίξουν ρόλο στο να υπάρξουν πιέσεις για να σταματήσει η υπέρμετρη βία από την αστυνομία, ιδίως προς τους Αφροαμερικανούς.

    «Όπως πολεμάμε μία πανδημία, η οποία επηρεάζει τις κοινότητες μας και τους ανθρώπους ανεξαρτήτου χρώματος, επίσης θυμηθήκαμε ότι υπάρχουν πληγές στη χώρα μας που δεν έχουν ποτέ κλείσει. Ο ρατσισμός, η αστυνομική βία, η φιλετική αδικία παραμένουν κομμάτι της καθημερινότητας στην Αμερική και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Την ίδια στιγμή αυτοί που υπηρετούν και προστατεύουν τις κοινότητες μας με τιμή και ηρωισμό, καλούνται πάλι να απαντήσουν γι’ αυτούς που δεν το κάνουν», αναφέρει ο Σίλβερ.

    «Μαζί με τις ομάδες και τους παίκτες θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας και να υποστηρίζουμε οργανώσεις που δουλεύουν για την δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτή η στιγμή απαιτεί εγρήγορση απ’ όλους μας. Πρέπει να πλησιάσουμε τους ανθρώπους, να ακούσουμε ο ένας τον άλλο για να γίνουμε όλοι κομμάτι της λύσεις. Και σαν οργανισμός πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε με την δύναμη για να να κάνουμε την διαφορά που να σημαίνει κάτι. Πάντα λέω ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι μία… γέφυρα στην κοινωνία για να χτίσουμε εμπιστοσύνη ώστε μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.

    Δείτε την ανάρτηση της Βανέσα Μράιαντ στο Instagram:



    ΣΧΟΛΙΑ