• LIFE&STYLE

    Τρέμε Zuckerberg – Η Google προσέλαβε τον ιδρυτή του 4chan! (video)


    Τον “Mark Zuckerberg του underground διαδικτύου”, προσέλαβε η Google για να βοηθήσει στην αναβίωση της στρατηγικής της στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόκειται για μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες αποφάσεις που έχει πάρει η Google τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων.

    Christopher-Poole-and-Mark-Zuckerberg

    Ο διαδικτυακός κολοσσός προσέλαβε τον Christopher Poole, ιδρυτή του αμφιλεγόμενου ιστότοπου 4chan με σκοπό να αναλάβει μια υψηλόβαθμη θέση, πιθανότατα στην ομάδα του Google+ και να βοηθήσει έτσι στην αναβίωση της στρατηγικής της στα κοινωνικά δίκτυα.

    4chan
    “Σήμερα είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εντάχθηκα στην οικογένεια της Google” έγραψε ο γνωστός και ως “Moot” στο προσωπικό του blog το οποίο έχει τίτλο “My next chapter”

    Ο 27χρονος ίδρυσε το 4chan το 2003 όταν ήταν 15 ετών, ο ιστότοπος έχει 20 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα και τον Ιανουάριο του 2015 πουλήθηκε σε έναν Ιάπωνα ειδικό στα κοινωνικά δίκτυα τον Hiroyuki Nishimura, για άγνωστο ποσό.

    Στο παρελθόν το 4chan είχε φιλοξενήσει πορνογραφικές εικόνες και το 2014 χρησιμοποιήθηκε από χάκερς για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών γνωστών γυναικών, περιλαμβανομένης και της Jennifer Lawrence.

    Δείτε το βίντεο του Mashable σχετικά με το τι ακριβώς είναι το 4chan:

    Το 4chan είναι μία από εκείνες τις πλατφόρμες που χάρη σε αυτόν τον «εναλλακτικό» χαρακτήρα της, έχει εξελιχθεί σε ένα εκ των αγαπημένων στεκιών αρκετών χάκερ και γενικώς περίεργων τύπων –χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως το κοινό του 4chan απαρτίζεται από τέτοιους.

    Μέσα σε αυτό βρίσκεις φωτογραφίες και βίντεο τα οποία δεν θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα στον καθένα. Μεταξύ αυτών θα βρεις γυμνές φωτογραφίες και βίντεο, εικόνες ωμής βίας και ναρκωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ