• LIFE&STYLE

    Το πρώτο παγωτό μαριχουάνας είναι γεγονός! To δοκιμάσατε;

    • NewsRoom


    Η παγκόσμια φήμη του ιταλικού παγωτού gelato είναι γνωστή. Η Ιταλία ήρθε πάλι να πρωτοτυπήσει και έβγαλε το πρώτο παγωτό με γεύση μαριχουάνας. Στο μαγαζί Perleco οι λάτρεις του gelato έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν το πρωτότυπο παγωτό ” Marley” εμπνευσμένο από τον διάσημο καλλιτέχνη της reggae Bob Marley. Ο Ιταλός εμπνευστής του παγωτού που περιέχει τον απαγορευμένο σπόρο είναι ο Aldo De Michelis, ο οποίος μαζί με την βοήθεια του γιου του δημιούργησε την συνταγή του παγωτού.

    Κατά τον ίδιο, η μυστική συνταγή του παγωτού αυτού περιέχει κάποιους καρπούς της ινδικής κάνναβης, τα οποία περιέχουν ελάχιστη ποσότητα της τετραϋδροκανναβινόλης, βασικό συστατικό της μαριχουάνα. Το παγωτό αναφέρει ότι λόγω του συστατικού αυτού έχει έντονη γεύση και αρχικά μοιάζει να έχει ίδια γεύση με αυτή των φυστικιών.

    Η ιδέα προέκυψε μετά από το έντονο ενδιαφέρον του ίδιου για τις θεραπευτικές και ευεργετικές ικανότητες του “παρεξηγημένου” όπως λέει ο ίδιος φυτού. Ο ίδιος αναφέρει ότι χρησιμοποιεί την μαριχουάνα και στις άλλες μορφές τους, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το έλαιο του αντί για το παραδοσιακό ελαιόλαδο, καθώς περιέχει πολλές πρωτεΐνες. Για τον λόγο αυτό τονίζει ότι ήθελε να φτιάξει ένα παγωτό που θα είναι γευστικό αλλά ταυτόχρονα και πολύ θρεπτικό.  Κατά τον ίδιο, η μυστική συνταγή του παγωτού αυτού περιέχει κάποιους καρπούς της ινδικής κάνναβης, τα οποία περιέχουν ελάχιστη ποσότητα της τετραϋδροκανναβινόλης, βασικό συστατικό μαριχουάνα. Το παγωτό αναφέρει ότι λόγω του συστατικού αυτού έχει έντονη γεύση και αρχικά μοιάζει να έχει ίδια γεύση με αυτή των φιστικιών.

    Σε μια χώρα όπως η Ιταλία, που έχει έντονη επιρροή από τους κανόνες και περιορισμούς της καθολικής εκκλησίας, το θέμα της μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι ένα θέμα αμφιλεγόμενο. Σύμφωνα για παράδειγμα με τους νόμους του κράτους, η χρήση του για λόγους διασκέδασης θεωρείται νομικός ποινική και τιμωρείται, ενώ η χρήση του εξαιτίας ιατρικών λόγων θεωρείται από το 2013 νόμιμη. Ο ίδιος θεωρεί ότι στο μέλλον η κοινή γνώμη της Ιταλίας γύρω από το θέμα της κάνναβης πρόκειται να αλλάξει, με τους ίδιους τους Ιταλούς να γίνονται πιο ανοιχτόμυαλοι στο θέμα αυτό.

    Αν και το θέμα της ένταξης της μαριχουάνα στην καθημερινότητα μας είναι ακόμα ένα θέμα ταμπού, το “απαγορευμένο” παγωτό συνεχίζει να κυκλοφορεί , κάνοντας “θραύση” σε πωλήσεις καθώς το καταναλωτικό κοινό φαίνεται να το έχει ήδη αγαπήσει.

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ