• LIFE&STYLE

    Tο μοναδικό Vacheron Constantin Les Cabinotiers Grand Complication Phoenix


    Το τμήμα Les Cabinotiers της Vacheron Constantin περιλαμβάνει κάποια από τα κορυφαία ρολόγια της εταιρείας και σε αυτό οι κορυφαίοι ωρολογοποιοί και τεχνίτες αναλαμβάνουν δύο κυρίως δραστηριότητες: να λαμβάνουν προμήθειες και αιτήματα για μοναδικά κομμάτια και να επινοούν νέες ιδέες, τόσο για μηχανισμούς όσο και για σχέδια.

    Εν όψει της SIHH 2019, η Vacheron Constantin παρουσίασε δύο νέα μοναδικά κομμάτια της Les Cabinotiers και ένα από αυτά θα δούμε εδώ: το Grand Complication Phoenix, το οποίο περιλαμβάνει έναν από τους πιο περίπλοκους μηχανισμούς της Vacheron.

    Πρόκειται για την καλίμπρα 2755, που πέρα από το να δείχνει την ώρα διαθέτει επαναλήπτη λεπτού, τουρμπιγιόν και ημερολόγιο. Επίσης, υπάρχει μία σειρά από αστρονομικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της ισημερίας, της ώρας ανατολής και δύσης του ηλίου, ένα διάγραμμα του ουρανού με τις αστρικές ώρες και λεπτά (ο αστρικός χρόνος μετριέται με βάση την κίνηση ενός αστεριού, αντί γι’ αυτήν του ηλίου), τη φάση του φεγγαριού, τα ζώδια και τις εποχές.

    Ο πολύπλοκος αυτός μηχανισμός περικλείεται από μία περίτεχνη κάσα, με χαραγμένο ένα μοτίβο φοίνικα, του μυθικού πουλιού που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του (και από το οποίο το Grand Complication Phoenix πήρε το όνομά του). Πρόκειται για έναν μύθο που φαίνεται να ανάγεται στην αρχαία Αίγυπτο, με τον Ηρόδοτο να αναφέρει τον 5ο αιώνα π.Χ. ότι ήδη από εκείνη την εποχή επρόκειτο για… παλιά ιστορία.

    Το σχέδιο του φοίνικα είναι εξαιρετικά λεπτομερές και ένα υπέροχο δείγμα της παραδοσιακής τέχνης της διακοσμητικής χάραξης που χαρακτηρίζει την υψηλή ελβετική ωρολογοποιία.

    Σίγουρα πολλοί θα παρατηρήσουν ότι σε ένα τόσο σύνθετο ρολόι με τόσες πολλές λειτουργίες θα ταίριαζε ενδεχομένως ένα πιο λιτό design, ώστε να μη “φορτώσει” υπερβολικά το ρολόι, έστω και με τόσο όμορφα στοιχεία. Κι όμως, εν προκειμένω θα λέγαμε ότι οι εντυπωσιακές δυνατότητες της καλίμπρας και η γοητεία των αστρονομικών συμβόλων που τρέχουν πάνω στο καντράν “φωνάζουν” για μία κάσα αντίστοιχα ποιητική, όπως είναι αυτή του Grand Complication Phoenix.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Vacheron Constantin
    Μοντέλο: Les Cabinotiers Grand Complication Phoenix
    Αριθμός αναφοράς: 9700C/003R-B187
    Διάμετρος: 47 mm
    Πάχος: 19,10 mm
    Υλικό κάσας: Ροζ χρυσός 18 καρατίων
    Χρώμα καντράν: Γκρι-οπάλ
    Λουρί/Μπρασελέ: Καφέ κροκοδειλέ λουρί

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: 2755 BOSS
    Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα με τουρμπιγιόν ενός λεπτού, ισημερία, ημερολόγιο, διάγραμμα άστρων, αστρική ώρα, ζώδια, φάση του φεγγαριού
    Διάμετρος: 33,9 mm
    Πάχος: 12,15 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 58 ώρες
    Κούρδισμα: Χειροκίνητο
    Συχνότητα
    : 2,5 Hz (18.000 vph)
    Πετράδια: 40

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: Μη διαθέσιμη, αλλά προφανώς αντίστοιχη της πολυπλοκότητας και της λεπτότητας της διακόσμησης του ρολογιού
    Περιορισμένη έκδοση: Μοναδικό κομμάτι

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα social media «σωσίβιο» για τη μεγάλη επιστροφή της Prada

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Black Friday 2018: Πότε θα γίνει η μεγάλη «κατάρρευση» των τιμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   ZARA: Δέκα τέλεια κορμάκια που θα λατρέψετε σίγουρα!



    ΣΧΟΛΙΑ