• LIFE&STYLE

    Το ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό που παίρνει η σύζυγος του Τζεφ Μπέζος από το διαζύγιο

    • NewsRoom
    Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος

    Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Μπέζος


    Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι όροι που έχουν τεθεί για το διαζύγιο του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και της επί 25 χρόνια συζύγου του, Μακένζι.

    Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ισχυρός άνδρας πρόκειται να κρατήσει το 75% των κοινών μετοχών τους αξίας 144 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Amazon, αφήνοντας στην Μακένζι το 4% στην εταιρεία, το οποίο διόλου ευκαταφρόνητο είναι, διότι φτάνει τα 35,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Βέβαια, ο Τζεφ Μπέζος δεν χρειάζεται να ανησυχεί μήπως χάσει τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, καθώς το 12% του μεριδίου στην Amazon, αξίζει περίπου 107,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Επίσης, ο ιδρυτής του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου θα διατηρήσει τα δικαιώματα ψήφου της πρώην συζύγου του και θα λάβει το μερίδιό της στην «The Washington Post», την οποία αγόρασε το 2013 έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και την Blue Origin, την εταιρεία διαστημικών ταξιδιών στην οποία επενδύει αυτή την περίοδο.

    Το ζευγάρι ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του διαζυγίου του σε tweets το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση για το λόγο που η Μακένζι πήρε μόλις τα μισά από όσα δικαιούται μετά από 25 χρόνια γάμου. Σημειώνεται ότι η ίδια βοήθησε στην κατασκευή της Amazon από τα πρώτα του βήματα το 1994.

    Η Μακένζι Μπέζος που δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter για την ανακοίνωση των λεπτομερειών του διαζυγίου της, ανέφερε πως είναι «ευγνώμων» που τελείωσε όλη αυτή η διαδικασία και πως είναι «ενθουσιασμένη» για την «επόμενη φάση».

    Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία αναφορά για το πώς θα διαιρέσουν το χαρτοφυλάκιο ακινήτων τους ή άλλες επενδύσεις, ούτε υπήρξε κάποιο σχόλια για την νέα σύντροφο του Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεθ.

    Συγκεκριμένα στην δήλωσή της στο Twitter, η Μακένζι, αναφέρει:

    «Είμαι ευγνώμων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάλυσης του γάμου μου με τον Τζεφ με αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας και από όλους όσους μας στάθηκαν με καλοσύνη, και ανυπομονούμε για την επόμενη φάση ως γονείς και φίλοι».

    «Είμαι χαρούμενη που του δίνω όλο το μερίδιό μου στην Washington Post και την Blue Origin και το 75% των μετοχών μας στην Amazon, με έλεγχο των μετοχών μου για να υποστηρίξει τις συνεχείς συνεισφορές του με τις ομάδες αυτών των απίστευτων εταιρειών. Είμαι ενθουσιασμένη με τα δικά μου σχέδια. Ευγνώμων για το παρελθόν καθώς προσβλέπω σε αυτό που θα έρθει στο μέλλον», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του ο Τζεφ Μπέζον έγραψε στο Twitter:

    «Είμαι τόσο ευγνώμων για όλους τους φίλους και την οικογένεια που μας στάθηκαν με αγάπη. Σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Και η Μακένζι περισσότερο από όλα. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή της και την ευγένειά της σε αυτή τη διαδικασία και ανυπομονώ πολύ για την νέα μας σχέση ως φίλοι και γονείς.

    Σε όλο αυτό το έργο που κάναμε μαζί, οι ικανότητες της ΜακΚένζι φάνηκαν παντού. Ήταν μια εξαιρετική σύντροφος, σύμμαχος και μητέρα. Είναι επινοητική και με μεγάλη αγάπη και κατανόηση και καθώς ξετυλίγεται το μέλλον μας, το ξέρω πως πάντα κάτι θα μαθαίνω από αυτήν».

    Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του διαζυγίου τους τον περασμένο Ιανουάριο, που είχε γίνει παγκόσμια είδηση, πυροδοτήθηκε από την σχέση του Τζεφ Μπέζος με την Λόρεν Σάντσεθ. Από τότε, ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία για το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο.

    Και παρά το γεγονός πως η αξία των μετοχών που αποκτά η ΜακΚένζι Μπέζος είναι μόνο το μισό από ότι δικαιούται, είναι ακόμα 10 φορές μεγαλύτερο από το δεύτερο ακριβότερο διακανονισμό διαζυγίου στην ιστορία.

    μπεζος-σαντσεζ
    Λόρεν Σάντσες και Τζεφ Μπέζος

    Τώρα, ο Τζεφ Μπέζος είναι ένα βήμα πιο κοντά για να συνεχίσει ανενόχλητος την σχέση του με την Λόρεν Σάντσες, έχοντας διατηρήσει μια ασφαλή απόσταση όλο αυτό το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του διαζυγίου του ιδρυτή της Amazon, την ώρα που και η ίδια έπρεπε να πάρει το δικό της διαζύγιο από τον ατζέντη του Χόλιγουντ Πάτρικ Γουάιτσελ.

    Και παρά το γεγονός ότι το ερωτευμένο ζευγάρι δεν περνούν πολύ χρόνο μαζί το τελευταίο διάστημα, οι φίλοι λένε ότι είναι ακόμη «πολύ ερωτευμένοι».

    Να σημειωθεί πως η Μακένζι και ο Τζεφ Μπέζος παντρεύτηκαν το 1993 και έναν χρόνο μετά ίδρυσε την Amazon ως το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο.

    Τζεφ Μπέζος – Δισεκατομμυριούχος

    Στη συνέχεια, η Μακένζι τον έπεισε να μετακομίσουν στο Σιάτλ από το σπίτι τους στη Νέα Υόρκη, για να προσελκύσουν επενδυτές. Σε προηγούμενες συνεντεύξεις τους, περιέγραψαν πώς αξιοποίησαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο από έναν φορητό υπολογιστή κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

    Καθώς η εταιρεία μεγάλωνε, η Μακένζι εργάστηκε ως λογίστρια και βοήθησε στην διαπραγμάτευση κάποιων εμπορικών συμφωνιών. Επίσης, εργάστηκε ως συγγραφέας και έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα.

    Τώρα είναι πλέον η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και το 24ο πλουσιότερο άτομο στη γη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τζεφ Μπέζος θα διατηρήσει τον έλεγχο της Amazon μετά το διαζύγιό του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζεφ Μπέζος: Πόσα πήρε ο αδελφός της ερωμένης του για να τους «καρφώσει» στα media

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ασταμάτητος ο Τζεφ Μπέζος: Κερδίζει 11 εκατ. την ώρα!



    ΣΧΟΛΙΑ