• LIFE&STYLE

    Το φόρεμα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ που έβαλε στα Οσκαρ 1961 πωλείται… 126 χιλιάδες ευρώ

    • NewsRoom
    Ελίζαμπεθ Τέιλορ


    Πόσες χιλιάδες ευρώ θα δίνατε για ένα φόρεμα; Η ερώτηση διαφοροποιείται αν το φόρεμα αυτό το φορούσε η σπουδαία σταρ Ελίζαμπεθ Τέιλορ και μάλιστα με αυτό είχε πάει στην τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ το 1961.

    Σύμφωνα με την εταιρεία Kerry Taylor Auctions, το φόρεμα αυτό βγαίνει σε δημοπρασία και η τιμή πώλησης εκτιμάται ότι θα φτάσει τα… 126 χιλιάδες ευρώ καθώς η Τέιλορ το θεωρούσε γούρικο διότι με αυτό είχε κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο.

    Μοναδικά φορέματα μιας μοναδικής Ελίζαμπεθ Τέιλορ

    Η ηθοποιός θεώρησε το φόρεμα, το οποίο διαθέτει πράσινο σιφόν πάνω μέρος και μπεζ φούστα με μπροκάρ φλοράλ απλικέ, ως γούρι της, καθώς τη βραδιά εκείνη των Όσκαρ, στις 18 Απριλίου του 1961, δεν ήταν το φαβορί για τη νίκη.

    Οι πιθανότητες ήταν εναντίον της, καθώς είχε προταθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν για καλύτερη ηθοποιό και είχε χάσει. Επίσης, δεχόταν αρνητική κριτική λόγω του αμφιλεγόμενου γάμου της με τον Eddie Fisher το 1959, καθώς ο κόσμος την κατηγορούσε ότι τον «έκλεψε» από τη συνάδελφο και φίλη της Debbie Reynolds. Ωστόσο, εκείνο το βράδυ επικράτησε, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία Butterfield 8, όπου υποδυόταν ένα call girl του Μανχάταν που έχει μια τραγική σχέση με έναν πλούσιο, παντρεμένο άντρα.

    Είχε συνδυάσει το φόρεμα με μακριά βραδινά γάντια και σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια.

    Σύμφωνα με την εταιρεία που θα κάνει τη δημοπρασία, έμειναν έκπληκτοι όταν ήρθε ένα e-mail που τους έλεγε ότι βρέθηκε το συγκεκριμένο φόρεμα σε μια πλαστική βαλίτσα μαζί με έντεκα ακόμη ρούχα, στο κέντρο του Λονδίνου. Αυτή η εκπληκτική συλλογή ρούχων της Τέιλορ ήταν στην κατοχή πρώην υπαλλήλου και στενού φίλου της διάσημης σταρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Ηλίας Λαλαούνης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η… Κέιτ Μος

    Ο Σωτήριος Βούλγαρης, η Elizabeth Taylor, τα κρυφά ραντεβού στη Ρώμη και η εξαγορά των 4,3 δισ.

    Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα του Μάικλ Τζάκσον
     



    ΣΧΟΛΙΑ