• LIFE&STYLE

    Το 2015 ήταν το έτος που το τατουάζ ήταν πιο ηχηρό από τις λέξεις


    Δεν είναι μυστικό ότι το μελάνι έχει νόημα. Άλλωστε, θα πρέπει να σημαίνει κάτι, αφού μένει μόνιμα χαραγμένο στο δέρμα μας. Αλλά με το τατουάζ να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και κοινωνικά αποδεκτό από ποτέ – στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας στους πέντε ανθρώπους έχει ένα-όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το μελάνι, με μερικά όμορφα αποτελέσματα. Εδώ είναι κάποια από τα τατουάζ που καθόρισαν το 2015:

    Ένας μπαμπάς απαθανάτισε τα παιδικά σχέδια του γιου του.

    2 3

    Ξεχάστε το κόλλημα της παιδικής τέχνης στο ψυγείο. Ο Keith Anderson, από το Οντάριο του Καναδά, έκανε κάθε χρόνο από ένα τατουάζ που σχεδίαζε ο γιος του Kai από τότε που ήταν 5 χρονών. Τώρα είναι προ-έφηβος. Είναι πιο σημαντικό, λέει, απ’ το να τα βάλει σ’ ένα κουτί.

    Όσοι έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή βία είχαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τα σημάδια τους σε κάτι όμορφο.

    4

    Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνης των τατουάζ Flavia Carvalho ξεκίνησε την «A Pele da Flor» τέχνη (το δέρμα του λουλουδιού), όπου κάνει Τατουάζ – χωρίς χρέωση – με όμορφα σχέδια πάνω σε σημάδια από επιζώντες εγχώριας βίας. Έχει καλύψει σημάδια από μαχαιριές και σφαίρες, μεταξύ άλλων, δημιουργώντας τουλάχιστον κάτι όμορφο από μια οδυνηρή κατάσταση.

    Λίγοι τυχεροί άνθρωποι αποφάσισαν να ζήσουν τη στιγμή με τατουάζ έκπληξη.

    5 6

    Ο καλλιτέχνης των Τατουάζ των αστέρων Scott Campbell απέδειξε ότι το μελάνι μπορεί να είναι υψηλής τέχνης με την έκθεσή του «Whole Glory» τον Οκτώβριο. Οι επισκέπτες στο «Milk Gallery» της Νέας Υόρκης, που επιλέγονταν με κλήρωση, μπορούσαν να κάνουν ένα τατουάζ δωρεάν από τον φημισμένο καλλιτέχνη. Το κόλπο; Έπρεπε να βάλουν το χέρι τους μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον καλλιτέχνη, ο οποίος με τη σειρά του δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτούς. Οι τυχεροί δεν απέκτησαν μόνο φοβερά τατουάζ, αλλά υπέροχες ιστορίες καθώς και αναμνήσεις.

    Τα ερωτηματικά έγιναν ένα ισχυρό δείγμα επιβίωσης.

    7

    Το Κίνημα του ερωτηματικού έκανε αυτό το σημείο στίξης, ένα σύμβολο, συχνά στον καρπό του ατόμου που δίνει αγώνα με την κατάθλιψη, τον αυτοτραυματισμό, τις διαταραχές προσωπικότητας και άλλων ψυχικών ασθενειών.

    Υπογράφουμε τις ωδές των περιπλανήσεών μας.

    8

    Τα τατουάζ με χάρτες έχουν κερδίζει δημοτικότητα, μα είναι ν’ απορεί κανείς όταν οι περισσότεροι λατρεύουμε τα ταξίδια; Είτε σημειώνοντας πού έχουμε πάει, είτε χαρτογραφώντας τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη σημασία για μας, αυτά τα τατουάζ, μας θυμίζουν όλο τον κόσμο εκεί έξω – και τη θέση μας σε αυτόν.

    Οι γυναίκες που έκαναν μαστεκτομή είχαν την ευκαιρία να ξαναβρούν την αίσθηση του εαυτού τους.

    9

    Οι καλλιτέχνες του τατουάζ, κάνουν πανέμορφα, περίτεχνα τατουάζ στις γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού, καλύπτοντας τις ουλές απ’ την μαστεκτομή τους με υπέροχα σχέδια. Σε μια εποχή, που πολλές από αυτές τις γυναίκες αγωνίζονται να αισθανθούν όμορφες, αυτά τα έργα τέχνης μπορεί να τις βοηθήσουν να τα καταφέρουν.

    Οι γονείς έκαναν τατουάζ για να μην αισθάνονται τα παιδιά τους διαφορετικά.

    12

    Στη Νέα Ζηλανδία, ο Alistair Campbell έκανε τατουάζ ένα κοχλιακό εμφύτευμα για να ταιριάζει με την πραγματική συσκευή, που φοράει η 6χρονη κόρη του, Charlotte.  Στην Αγγλία, οι γονείς Tanya και ο Adam Phillips έκαναν τατουάζ στο πόδι τους, για να ταιριάζει με το μεγάλο κόκκινο εκ γενετής σημάδι που έχει το κοριτσάκι τους.



    ΣΧΟΛΙΑ