• LIFE&STYLE

    Theresa May: Αυτή είναι η επόμενη Margaret Thatcher της Μεγάλης Βρετανίας


    Η Theresa May, η υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Συντηρητικών και κατ’ επέκταση την πρωθυπουργία της χώρας, με σύνθημα ότι “Το Brexit σημαίνει Brexit” και ότι δεν πρόκειται να γίνουν γενικές εκλογές πριν από το 2020. Η υπουργός, που στήριξε την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεσμεύτηκε να είναι εκείνη που θα φέρει τη σταθερότητα και τη συσπείρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η Theresa May με τον David Cameron
    Η Theresa May με τον David Cameron

    Διαμήνυσε στο λόγο της ότι θα ενώσει και πάλι το κόμμα των Συντηρητικών μετά το διχασμό που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα και ότι η ίδια αποτελεί ένα πρόσωπο που μπορεί να εμπνέει κάθε Βρετανό πολίτη και όχι μόνο τους προνομιούχους.

    Παράλληλα έκανε άνοιγμα σε όσους ψήφισαν υπέρ της εξόδου και προσέλαβε τον Chris Grayling, έναν από τους υπέρμαχους του Brexit, ως επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας και υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα τμήμα αποκλειστικά για το Brexit έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις της εξόδου.

    Η May υποστήριξε στο λόγο της ότι η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. και ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια ακύρωσης του αποτελέσματος. “Η χώρα ψήφισε να αποχωρήσει από την Ε.Ε. και είναι καθήκον της κυβέρνησης και της Βουλής να το πραγματοποιήσει”, δήλωσε σχετικά.

    Επίσης, τόνισε ότι δε θα γίνουν εκλογές πριν από το 2020, εάν γίνει η ίδια πρωθυπουργός και δε θα γίνει καμιά προσπάθεια ενεργοποίησης του άρθρου 50 προτού συμφωνηθεί η στρατηγική διαπραγμάτευσης του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες, δηλαδή όχι πριν τελειώσει το 2016.

    Ποια είναι η Theresa May

    Η Theresa May είναι βουλευτίς του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών, ενώ κατέχει τη θέση του υπουργού Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας. Η πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτίς ήταν το 1997. Όταν ο David Cameron εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας το 2010, η May διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών.

    theresa-may2

    Η ίδια δηλώνει Ευρωσκεπτικίστρια παρόλο που στήριξε τον David Cameron και την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας πριν το δημοψήφισμα. Την αποκαλούν νέα “Margaret Thatcher” και όχι άδικα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιδείξει μεγάλη αυστηρότητα  – γι’ αυτό και η σύγκριση με τη Σιδηρά Κυρία – στις θέσεις της αναφορικά με το μεταναστευτικό και τους παράνομους μετανάστες, την παραβατικότητα και την παγκόσμια απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

    Είναι παντρεμένη με τον Philip John May από το 1980 ενώ δεν έχει αποκτήσει παιδιά. Το Φεβρουάριο του 2013, η εκπομπή “Woman’s Hour” του ραδιοφώνου 4 του BBC την έχρισε τη δεύτερη πιο ισχυρή γυναίκα του Ηνωμένου Βασιλείου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afto-ine-to-anapantecho-doro-pou-prosferoun-tora-i-londrezi-stous-evropeous-ke-stous-ellines/57505

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/jp-morgan-afto-ine-krisimo-simio-pou-tha-krini-mpori-na-apofefchthi-brexit/57509



    ΣΧΟΛΙΑ