• LIFE&STYLE

    Τέλος οι φράσεις τύπου “σώμα για μπικίνι” από το εξώφυλλο του Women’s Health

    • NewsRoom


    To περιοδικό Women’s Health έχει ως στόχο να αποτελεί προπύργιο της ευεξίας για τις αναγνώστριές του, γι’αυτό και αποφάσισε με τον ερχομό του 2016 να κάνει κάποιες ριζικές αλλαγές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρχισυντάκτριας Amy Keller Laird λοιπόν, στο εξώφυλλο του περιοδικού δεν θα δούμε ποτέ ξανά της φράσεις-κλισέ ”κορμί για μπικίνι” και ”πως να ξαναμπείς σε ρούχα δύο νούμερα κάτω από αυτό που φοράς”. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιούνται οι φράσεις πως να γίνεις πιο ”σέξι”, ”τονομένη” και ”δυνατή”.

    “Μας είπατε πως δεν σας αρέσουν οι λέξεις δίαιτα και αδυνάτισμα και τον περασμένο χρόνο τις διώξαμε από το εξώφυλλο του περιοδικού μας. Τώρα μας είπατε πως οι φράσεις ”κορμί για μπικίνι” και ”πως να ξαναμπείς σε ρούχα δύο νούμερα κάτω από αυτό που φοράς” δεν σας αρέσουν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως δεν θα τις δείτε ποτέ ξανά στο εξώφυλλο του περιοδικού μας, μιας και στόχος μας είναι να σας κάνουμε να αισθάνεστε όμορφα και όχι άβολα” γράφει η Laird.

    bikin1

    Η απόφαση να εξαιρεθούν από το λεξιλόγιο του περιοδικού οι συγκεκριμένες φράσεις ίσως φαίνεται περιττό σε κάποιους αλλά είναι ένα άλμα στο πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να χειρίζονται τον λόγο αναφορικά με το πορτρέτο που δημιουργούν για τις γυναίκες.

    H άρνηση της διεύθυνσης του περιοδικού να χρησιμοποιούνται οι φράσεις όπως το ”σώμα για μπικίνι” δεν είναι αυθαίρετη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καμπάνια που κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι στους δρόμους του Λονδίνου με το μοντέλο Renee Somerfield να ποζάρει στην αφίσα φορώντας ένα κίτρινο μπικίνι, ενώ στο πάνω μέρος της αφίσας υπήρχε η επιγραφή ”έχεις σώμα για μπικίνι”;

    are1111

    H συγκεκριμένη καμπάνια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κατηγορώντας τους διαφημιστές ότι ντροπιάζουν τις γυναίκες με τέτοιου είδους καμπάνιες και προωθούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο βάρους και εμφάνισης που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα για κάθε γυναίκα, με αποτέλεσμα το κοινό να απαντήσει με όμοιο τρόπο.


    Are-You-Beach-Body-Ready-1260x840 Protein-World tumblr_nno3k9R7bs1r6aglao2_1280 are



    ΣΧΟΛΙΑ