• LIFE&STYLE

    Τάκης Σπυριδάκης: Η «Λούφα και Παραλλαγή», ο «Αγαπούλας» και η μάχη με τον καρκίνο

    • NewsRoom

    Ο «Αγαπούλας» Τάκης Σπυριδάκης στη γνωστή διαφήμιση


    Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Τάκη Σπυριδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 61 του χρόνια, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

    Ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ο Τάκης Σπυριδάκης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την τέχνη.

    Σπούδασε στο Εθνικό και πριν καλά-καλά τελειώσει τη σχολή πήρε ρόλο στη «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη με τον οποίο έκανε δύο ταινίες.

    Εκείνη την εποχή απαγορεύονταν στους φοιτητές να παίζουν στο σινεμά, ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τον Τάκη Σπυριδάκη.

    Ο Τάκης Σπυριδάκης, που γεννήθηκε στην Αίγινα, τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1983.

    Ένα χρόνο μετά, συμμετείχε στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περράκη, υποδυόμενος τον θρυλικό «Μπαλούρδο».

    Ο ηθοποιός συμμετείχε σε 13 ταινίες και έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού» το 1994, στην οποία έγραψε και το σενάριο.

    Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

    Το 1989 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας το 1990.

    «Λούφα και Παραλλαγή:

    Τάκης Σπυριδάκης, ο «Αγαπούλας» της διαφήμισης

    Ο αξέχαστος ηθοποιός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από τις διαφημίσεις γνωστής εταιρίας τηλεφωνίας.

    Ως πρόεδρος ομάδας έπαιζε τη δική του μπάλα με τους παράγοντες και έφερε τη μεγάλη μεταγραφή τον «Πίου», κάνοντας πολλούς να λένε τις ατάκες του.

    Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο ηθοποιός είχε μιλήσει για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μια περίοδο ήταν «φτωχότερος κι από τον Πίου».

    Δείτε το βίντεο:

    Η μάχη του Τάκη Σπυριδάκη με τον καρκίνο

    Ο Τάκης Σπυριδάκης είχε μιλήσει και για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Μιλώντας στην εκπομπή Late Night, είχε εξομολογηθεί πως χάρη στην επιμονή της πρώην συζύγου του είχε πάει στον γιατρό, ο οποίος του είχε πει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

    «Είχα κάποια συμπτώματα με την έννοια του ότι δεν μπορούσα να φάω καλά. Πίστευα ότι ήταν ένα σύμπτωμα από τη δουλειά μας, το άγχος μας, αλλά τι άγχος.

    Έκανα μια δουλειά στο θέατρο που πήγαινε εξαιρετικά καλά και πάει ακόμα. Δεν πήγα στον γιατρό», είχε πει.

    «Με την επιμονή της πρώην συζύγου μου, που διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση, πήγα σε ένα γιατρό που μου ανακοίνωσε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

    Του είπα ότι είμαι μεγάλος άνθρωπος και θα ήθελα να μην μιλάμε περιφραστικά, να μην μιλάμε με μισόλογα και να μου πει ότι είναι για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω και να πάρω τις αποφάσεις μου.

    Πήρα τη γυναίκα μου και πήγαμε σε ένα μπαράκι, χτύπησα τέσσερα ουίσκι απανωτά, κάπνισα κι ένα πακέτο τσιγάρα και είπα από μέσα μου μερικά πράγματα, δεν τα εξομολογήθηκα σε κανέναν.

    Όταν πήγα σπίτι, ζήτησα απλώς να δω τα παιδιά μου, να κάνουμε μια κουβέντα για να μην τους έρθει απότομα. 52 μέρες μέσα στο νοσοκομείο, τα είδα όλα», πρόσθεσε.

    Τάκης Σπυριδάκης

    Ο Τάκης Σπυριδάκης συμμετείχε στις ταινίες:

    «Πρωινή Περίπολος» (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), «Προστάτης Οικογένειας» (Νίκος Περάκης, 1997), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), «Μαύρο Γάλα» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), «Κανείς δεν χάνει σε Όλα» (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), «Φτηνά Τσιγάρα» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (Νίκος Περάκης, 2005), «Ισοβίτες» (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και “4 Μαύρα Κοστούμια” (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).



    ΣΧΟΛΙΑ