• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    ΣΟΜΦ: Ελληνική έμπνευση και βρετανική κουλτούρα στα πιο άνετα και νεανικά ρούχα

    • NewsRoom

    Mariaflora Lehec


    Το ελληνικό brand ΣΟΜΦ δημιουργήθηκε με γνώμονα την αγάπη για την Αθήνα και την αισθητική του streetstyle της, από μια παρέα κοριτσιών και την βασική σχεδιάστριά του, Μαριαφλώρα Lehec. Έτσι, το brand name αποτελείται από τα αρχικά των ονομάτων τους, παραπέμποντας ελαφρώς στις αμερικάνικες αδελφότητες πανεπιστημίων που συνήθως χρησιμοποιούν ελληνικά γράμματα.

    Η Μαριαφλώρα είναι απόφοιτος του Central St. Martin’s στο Λονδίνο, όπου έχει ζήσει 10 χρόνια και έχει εργαστεί δίπλα σε μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Βρετανούς σχεδιαστές, όπως ο Christopher Kane μεταξύ άλλων, προτού αποφασίσει να επιστρέψει στην Αθήνα και να ιδρύσει το βραβευμένο της blog MISS-ATHENES.

    Το ΣΟΜΦ έχει ήδη στο ιστορικό του συνεργασίες με μουσικούς και γνωστές μάρκες, καθώς και shows όπως το Fashion Flash by Ozon Magazine και την 15η και 16η οργάνωση του Athens Xclusive Designers Week και έχει παρουσιαστεί στα περισσότερα μεγάλα ελληνικά αλλά και διεθνή περιοδικά, ΜΜΕ και sites.

    Οι λάτρεις του brand αυτοαποκαλούνται Somfettes και πρόκειται για γυναίκες όλων των ηλικιών με έντονο πόθο για τη ζωή, πάθος για την ομορφιά και μια δόση σκανταλιάς. Σήμα κατατεθέν του ΣΟΜΦ αποτελούν τα trompe l’oeil κολάν και τοπ που μιμούνται μεταφυσικά, μυστηριώδη τατουάζ, οι laser cut φούστες και φορέματα που αναπαράγουν αρχαία σύμβολα και κοριτσίστικες αναμνήσεις και τα prints γεμάτα από ποπ αναφορές και Ελληνικά λαογραφικά στοιχεία.

    «Τα tribals στα σχέδια μου είναι βαθιά επηρεασμένα από ελληνικά μοτίβα από Νέα Ζηλανδία και Αφρική αλλά και Αίγυπτο. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία τα όποια εναλλάσσονται ανάλογα με τις κουλτούρες», έχει αναφέρει η Μαριαφλώρα σε παλαιότερη συνέντευξή της.

    Τα ρούχα ΣΟΜΦ είναι επίσης χαρακτηριστικά για το πόσο βολικά είναι: Βρίσκουν τη θέση τους σε κάθε γκαρνταρόμπα, μπαίνουν μέσα από άλλα ρούχα ή παραμένουν πρωταγωνιστικά από μόνα τους. «Τα ρούχα μου είναι ξεκάθαρα easy to wear, με ιδιαίτερη βάση στο embellishment, με χειροποίητες μεταξοτυπίες, lazer ή κέντημα», εξηγεί η σχεδιάστρια.

    Η καλοκαιρινή συλλογή είναι χαρακτηριστική όλης της φιλοσοφίας του brand, το οποίο παραμένει πιστό στα έντονα prints, τις απλές γραμμές με μια kinky αίσθηση και ευκολοφόρετα κομμάτια.

    Μπείτε και εσείς στην ομάδα των Bad Girls. Όλα τα κομμάτια του ΣΟΜΦ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του brand στο online κατάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ