• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Ποιος είναι ο Έλληνας σχεδιαστής που λατρεύουν οι γυναίκες σε Ελλάδα και εξωτερικό

    • NewsRoom


    Η αγάπη του για το σχέδιο φάνηκε ήδη από μικρή ηλικία, όταν δημιουργούσε χειροποίητα πλεκτά με κέντημα και ζωγραφική στο χέρι. Την πρώτη του επίδειξη μόδας την έκανε σε ηλικία 17 ετών και σε ηλικία 23 ετών δημιούργησε την πρώτη εταιρεία μαζικής παραγωγής σε χειροποίητα πλεκτά για γυναίκες με ιδιαίτερη αισθητική.

    SPRING SUMMER 2018

    Ο λόγος για τον σχεδιαστή μόδας Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος με τα πρωτοποριακά του σχέδια έχει καταφέρει να εδραιώσει το όνομά του ως συνώνυμο της κομψότητας και να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς designers των Ελληνίδων – και όχι μόνο, αφού οι δημιουργίες του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χωρών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

    SPRING SUMMER 2018

    Σπούδασε σχέδιο στο Academia Dell’arte στη Ρώμη και έπειτα επέκτεινε τις συλλογές του σχεδιάζοντας βραδινά και casual ρούχα συμπληρώνοντας με δερμάτινα, γούνες, ζώνες, τσάντες και παπούτσια… Άλλωστε «η ιταλική κουλτούρα και φινέτσα είναι αυτό που χαρακτηρίζει μαζί με την δική μου φιλοσοφία τα ρούχα μου», έχει αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

    SPRING SUMMER 2018

    Αυτό που παρατηρεί κανείς σε κάθε του συλλογή είναι οι φυσικές ίνες στα υφάσματα – το βαμβάκι, το μετάξι και το δέρμα – ενώ θεωρεί ότι κάθε γυναίκα πρέπει να διαθέτει στην γκαρνταρόμπα της κάποια διαχρονικά κομμάτια. Ρούχα που θα τη βγάλουν από το αδιέξοδο τις ημέρες που βρίσκεται σε δίλημμα ή έστω νομίζει ότι δεν έχει τίποτα μέσα στη ντουλάπα της. «Ένα μαύρο cocktail φόρεμα, ένα T-shirt φυσικής ίνας και ένα pencil pant είναι σταθερή αξία», συμβουλεύει ο σχεδιαστής.

    SPRING SUMMER 2018

    Η έμπνευσή του;

    «Στη δημιουργία το σημαντικότερο πράγμα είναι οι εικόνες που παίρνω ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, αυτό μετά μετατρέπεται σε μόδα» έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Glow, ενώ παραδέχεται ότι τα ρούχα του είναι θηλυκά μεν, αλλά φτιαγμένα για μια δυναμική γυναίκα: «Αυτό είναι που λατρεύουν όλες σε αυτά».

    SPRING SUMMER 2018

    Το να πετύχεις ως νέος σχεδιαστής και επιχειρηματίας, όμως, στην Ελλάδα περιλαμβάνει τεράστια εμπόδια. Ο ίδιος θεωρεί ότι από τους βασικότερους λόγους είναι η έλλειψη της βιομηχανίας της μόδας στη χώρα μας: «Μόνο τα άτομα που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό μπορούν με τις ανάλογες κατευθύνσεις να έχουν προοπτική στην Ελλάδα. Η χώρα μας θα μπορούσε να έχει προοπτική, αν υπήρχε εδώ βιομηχανία μόδας, δηλαδή σύγχρονες σχόλες εκπαίδευσης, υφαντήρια και μονάδες τεχνικής επεξεργασίας». Παρόλα αυτά, η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά μπορούν να κάνουν τον κάθε νέο σχεδιαστή να χαράξει τη δική του πορεία – και εν τέλει να ξεχωρίσει – υπογραμμίζει ο ίδιος.

    SPRING SUMMER 2018

    O Τάσος Μητρόπουλος κάθε χρόνο κυκλοφορεί και μία bridal σειρά. Η κολεξιόν του επικεντρώνεται σε κάθε γυναίκα που θέλει ταυτόχρονα να είναι κομψή, αλλά να νιώθει και άνετα τη μεγάλη μέρα, όπου κι αν τελείται το μυστήριο. Πιο συγκεκριμένα, «η bridal συλλογή μου μιλάει στη γυναίκα, που αγαπά τη luxury αισθητική και τη θηλυκότητα, αλλά να μπορεί να φορέσει ένα από τα νυφικά και σε μια τελετή δίπλα στη θάλασσα», έχει αναφέρει ο ίδιος.

    SPRING SUMMER 2018

    Πηγή φωτο: tassosmitropoulos.com



    ΣΧΟΛΙΑ