• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    «Hallelujah», όπως λέμε…επιτέλους! Το ελληνικό brand που έχει τα ρούχα που χρειαζόμαστε όλες

    • NewsRoom


    «Hallelujah», όπως λέμε…επιτέλους! Ο ίδιος ο ήχος της λέξης είναι αυτός που ενέπνευσε τη  σχεδιάστρια Ελευθερία Δομένικου να ονομάσει έτσι το brand που δημιούργησε το 2008 και έκτοτε αντιπροσωπεύει την απλότητα του σύγχρονου ρούχου και την απελευθέρωσή του από αχρείαστη και υπερβολική διακόσμηση.

    Υφάσματα απλά, πρακτικά, για γυναίκες που ζουν σε πολυσύχναστες πόλεις με απαραίτητο στοιχείο το χιούμορ. Αυτά χαρακτηρίζουν τα ρούχα του brand Hallelujah, το οποίο στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας την τελευταία δεκαετία. Minimal φόρμες και ρούχα που μπορούν εύκολα να φοριούνται όλη μέρα, καλύπτοντας τις ποικίλες ανάγκες του βεβαρημένου προγράμματος της σύγχρονης γυναίκας. Η Ελευθερία έχει αναφέρει σχετικά «Επιμελούμαι όλα τα στάδια της διαδικασίας και η προσωπική αυτή φροντίδα είναι που τραβάει το κοινό, καθώς νοιώθει πως έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο πίσω από τη μάρκα».

    Η ίδια εμπνέεται από τη λογοτεχνία, το σύγχρονο χορό αλλά και από την γυναικεία φύση και τη θέση που κατέχει μία γυναίκα στην κοινωνία. Για εκείνη το στιλ έχει να κάνει με την πρωτοτυπία αλλά και την επιλογή να είσαι ο εαυτός σου.

    Η Ελευθερία Δομένικου, stylist αρχικά στο επάγγελμα, αποφάσισε το 2008 να αντισταθεί στην κρίση και να αφήσει την δημιουργικότητα της ελεύθερη. Τότε ήταν που άνοιξε το studio στο οποίο φτιάχνει τα σχέδιά της στην οδό Αρχελάου στο Παγκράτι. Επέλεξε την περιοχή αυτή γιατί, όπως έχει πει η ίδια, της άρεσε η αύρα της, η ιστορία της. Η θέση της που είναι στο κέντρο, χωρίς να είναι κέντρο. Έψαχνε ένα χώρο να είναι εργαστήριο και κατάστημα μαζί και τον βρήκε στον αριθμό 32, όπου ξεκίνησε το δικό της brand.

    Η μεγάλη απήχηση των ρούχων της γρήγορα οδήγησε το Hallelujah να επεκταθεί, ανοίγοντας το 2012 το κατάστημα στο Σύνταγμα, σε συνεργασία με τη φίλη της Ελευθερίας, Φωτεινή. «Με την Ελευθερία Δομένικου, δημιουργό και σχεδιάστρια του brand Hallelujah, ήμασταν φίλες και διπλανές στο γυμνάσιο. Συναντηθήκαμε ξανά πριν από 10 χρόνια, όταν άνοιξε το ατελιέ της στο Παγκράτι. Έγινα αμέσως μία από τις εκατοντάδες πιστές της πελάτισσες. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε πριν από 6 χρόνια, όταν άνοιξα το αδελφάκι του Hallelujah στο κέντρο, θέλοντας να επεκτείνω την φίρμα με τον δικό μου πλέον τρόπο. Από τότε απολαμβάνουμε την διαδρομή. Αυτός άλλωστε είναι και ο τρόπος που λειτουργεί συνολικά το συγκεκριμένο brand», έχει εξηγήσει η Φωτεινή σε παλαιότερη συνέντευξη της.

    Όπως εξηγεί η Φωτεινή, ο χαρακτήρας του Hallelujah είναι η ελληνικότητα. «Αυτό δεν σημαίνει μόνο την προέλευση αλλά τον σεβασμό, το μέτρο, την αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα, τη μικρή κλίμακα, τη διαπροσωπική σχέση και την άλλη αισθητική ματιά. Τα προϊόντα μας έχουν DNA, αυτό του κατασκευαστή τους. Ο πυρήνας του είναι λειτουργικά γυναικεία ρούχα σχεδιασμένα αφαιρετικά, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ποιοτικές πρώτες ύλες. Αυτό είναι που δημιούργησε και μια άλλη σχέση με το κοινό που προτιμά να αγοράζει από εμάς. Είναι ένας κύκλος συναναστροφής και εμπιστοσύνης που μας διαμορφώνει».

    Στο κατάστημα της θα βρείτε ενδύματα – γυναικεία και μια μικρή γκάμα παιδικών –κοσμήματα από Έλληνες σχεδιαστές, χειροποίητες κούκλες, χειροποίητα αξεσουάρ και αντικείμενα διακόσμησης. Και όλα φυσικά φτιαγμένα στην Ελλάδα.

    Μπορείτε να βρείτε τα Hallelujah στα Hallelujah Studio, Αρχελάου 32, Παγκράτι, Αθήνα και Hallelujah Store, Απόλλωνος 14, Σύνταγμα, Αθήνα, καθώς και στο e-shop της σελίδας.



    ΣΧΟΛΙΑ