• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Ευγενία Νιάρχος: Οι δημιουργίες μου είναι εμπνευσμένες από κάτι ελληνικό

    • NewsRoom

    Ευγενία Νιάρχου


    Δυναμική, επίμονη, εργατική, η Ευγενία Νιάρχος (Νιάρχου) είναι ένα πραγματικό fashion icon της γενιάς της, ένα role model για κάθε σύγχρονη γυναίκα. Είναι επίσης μια γυναίκα εξαιρετικά ταλαντούχα και δημιουργική, ιδιότητες που εκφράζει μέσα από το δικό της brand κοσμημάτων, το Venyx. Και, όπως δηλώνει η ίδια, οι δημιουργίες της είναι εμπνευσμένες σχεδόν πάντα από κάτι ελληνικό.

    «Οι βασικές πηγές έμπνευσής μου είναι η φύση, η επιστημονική φαντασία, η αρχαιότητα και οι αρχαίες κουλτούρες. Τα ταξίδια είναι επίσης το πάθος μου. Οπότε δεν θα μπορούσα να αφήσω εκτός τις εμπειρίες μου απ’ τα ταξίδια όσον αφορά την έμπνευσή μου», δηλώνει η δημιουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Τζένη Μπαλατσινού.

    Σε ό,τι αφορά δε τις ελληνικές ρίζες της, η ίδια λέει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη πηγή έμπνευσής της.

    «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την ελληνική μυθολογία και τις ιστορίες της. Μπορείς να δεις πως μερικές από τις δημιουργίες μου έχουν ελληνικά ονόματα ή λεπτομέρειες που είναι εμπνευσμένες από κάτι ελληνικό, είτε την απέραντη πανέμορφη θάλασσα ή μία λεπτομέρεια που έχει βρεθεί σε αντίκες ή αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν επιβιώσει χιλιετίες και αποτελούν μαρτυρίες του παρελθόντος», λέει χαρακτηριστικά.

    Η Ευγενία είναι επίσης λάτρης της τέχνης. Όπως και η ευρύτερη οικογένειά της: «Η τέχνη είναι ομορφιά και η τέχνη είναι ζωή. Η τέχνη είναι επίσης δύσκολο να οριστεί και μάλλον δεν θα έπρεπε να οριστεί καθόλου. Η τέχνη είναι αυτό που δημιουργεί ένα συναίσθημα στον παρατηρητή και μία διαδικασία σκέψης. Η τέχνη είναι εμπειρία, μία αλληλεπίδραση μεταξύ του καλλιτέχνη, της δουλειάς του/της και του παρατηρητή».

    Τα πράγματα που αγαπά;

    «Η οικογένεια και οι φίλοι μου, το ακατάσχετο γέλιο, τα ταξίδια σε απρόσμενα μέρη και ανακάλυψη του κόσμου, η Ινδία και οτιδήποτε σχετικό με την Ινδία, το καλοκαίρι. Και λατρεύω τη δουλειά μου, απλά αυτό είναι το νούμερο 6», προσθέτει.

    View this post on Instagram

    Friday Night’s Choices ? #Venyx

    A post shared by Venyx By Eugenie Niarchos (@venyxworld) on

    View this post on Instagram

    Polka’Pearl ?✨?

    A post shared by Venyx By Eugenie Niarchos (@venyxworld) on

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φίλιππος Νιάρχος: Η ζωή, η ταπεινότητα, η θρησκευτική ευσέβεια του αόρατου μεγιστάνα



    ΣΧΟΛΙΑ