• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Ashley Graham: Το plus size μοντέλο που άλλαξε τα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς

    • NewsRoom

    Model Ashley Graham walks the runway for Addition Elle on September 11, 2017 during the New York Fashion Week in New York City. Ashley Graham, who last year became the first “curve” model on the cover of the annual “Swimsuit Issue” of magazine “Sports Illustrated” is on the cusp of becoming a household name. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS / TO GO WITH AFP STORY BY JENNIE MATHEW (Photo credit should read ANGELA WEISS/AFP/Getty Images)


    H Graham ήταν το πρώτο μοντέλο για μεγάλα μεγέθη που εμφανίστηκε στην έκδοση με μαγιό του Sports Illustrated, μέσω μιας διαφήμισης Swimsuits For All, και συνέχισε από τότε να εκμεταλλεύεται την επιρροή της στα μέσα ως πλατφόρμα μετάδοσης μηνυμάτων θετικής εικόνας του σώματος και αυτό-αποδοχής.

    Η 28χρονη, μέσω του πρακτορείου IMG, έχει εμφανιστεί στη Vogue, το Harper’s Bazaar, το Elle και το Glamour, καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες για την H&M, τα Bloomingdale’s, τον οίκο Calvin Klein και τη Marina Rinaldi.

    Αφού εντοπίστηκε από τους κυνηγούς μοντέλων στην ηλικία των 12 σε ένα εμπορικό κέντρο στην γενέτειρά της, τη Nebraska, υπέγραψε συμβόλαιο με ένα διεθνές πρακτορείο μοντέλων ένα χρόνο αργότερα. Η τεράστια παρουσία της στα social media – η οποία ενισχύθηκε μετά την ομιλία της στην εκδήλωση TEDx το 2015 – την έχει καθιερώσει ως πρότυπο για γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

    Κάθε σύνδεση με την Ashley Graham καταλήγει σχεδόν πάντα σε ένα viral hastag ή καμπάνια. Η φήμη της έχει αποφέρει ευκαιρίες συνεργασιών όπως αυτή με την Addition Elle για plus size εσώρουχα και με τη Swimsuits for All για μια σειρά μαγιό.

    Το 2016, η Graham προσκλήθηκε στην πρωτοβουλία “Girl Up” του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών, για να μιλήσει στη Σύνοδο των Ηγετών του, ενώ την ίδια χρονιά βρέθηκε στη λίστα «30 κάτω των 30» του περιοδικού Forbes.

    Η Graham είναι επίσης εκ των ιδρυτών της ALDA, μιας συλλογικότητας των μοντέλων της IMG που αψηφά τις κοινωνικές προσδοκίες και έχει αλλάξει τις καθοριστικές γραμμές της εμφάνισης των παραδοσιακών μοντέλων. Τα μοντέλα της ALDA υποστηρίζουν την αναπτυσσόμενη βιομηχανία των μοντέλων μεγάλων μεγεθών, υποστηρίζοντας την αποδοχή του σώματος και αμφισβητώντας τις παραδοσιακές ιδέες περί ομορφιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ