• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Akira Mushi: Το «κρυμμένο» brand στην Ερμού που το λατρεύεις με την πρώτη ματιά


    Πριν από περίπου 5 χρόνια, η Όλγα και η Άννα δημιούργησαν το ελληνικό brand Akira Mushi, το όνομα του οποίου προέρχεται από τα ονόματα των δύο σκύλων τους. Απλότητα και χρηστικότητα, αλλά ταυτόχρονα πολυμορφικότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες του εναλλακτικού αυτού brand, εμπνευσμένο από τη γιαπωνέζικη αισθητική. Το μότο τους: “Fun Wear, Easy Wear and Play”.

    Μέσα σε ένα στενό στην Ερμού, το κατάστημα του Akira Mushi είναι ένας κυριολεκτικά κρυμμένος θησαυρός. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της επιχείρησης, όπως εξηγούν οι ίδιες οι σχεδιάστριες, είναι ότι παράγει ανάλογα με τη ζήτηση. Οι ίδιες φτιάχνουν μικρές ποσότητες νέων σχεδίων κάθε εβδομάδα στο εργαστήρι τους, έτσι ώστε πάντα ο πελάτης να βρίσκει κάτι φρέσκο στο κατάστημα!

    Οι δύο σχεδιάστριες πίσω από την επιτυχία του Akira Mushi συναντήθηκαν τυχαία. Η Άννα έχει σπουδάσει μόδα και επιχειρήσεις στο Λονδίνο, ενώ η Όλγα σχεδίαζε και πουλούσε αξεσουάρ και ρούχα για να βγάλει το χαρτζιλίκι της όσο ήταν φοιτήτρια. Η μία συμπληρώνει την άλλη στις ανάγκες της δουλειάς. Η μεν έχει πιο οργανωτικά skills και ασχολείται με την παραγωγή, η δε καταπιάνεται περισσότερο με τον τομέα των πωλήσεων.

    «Η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω σε κάποιον που σκέφτεται να ανοίξει μια δική του επιχείρηση, είναι πριν το κάνει να δουλέψει σε μια αντίστοιχη ώστε να δει πώς λειτουργεί από μέσα, για να ξέρει αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το επιχειρείν απαιτεί συγκεκριμένα skills, δε μπορούν να το κάνουν όλοι», εξηγεί η Άννα σε παλαιότερη συνέντευξή της.

    «Το budget δεν έχει στην τελική τόση σημασία. Μπορεί με πολύ μικρό κεφάλαιο να κάνεις τις σωστές κινήσεις και να δημιουργήσεις μια πολύ δυνατή επιχείρηση, ενώ αν δεν το ‘χεις και διαθέτεις απλά τα χρήματα, να μη σου βγει. Θέλει σίγουρα να έχεις και αντοχή στην ανασφάλεια και το μη σταθερό», συμπληρώνει.

    Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι για την εναλλακτική αυτή επιχείρηση είναι ότι η Akira Mushi δεν παράγει μόνο τα προϊόντα της στην Αθήνα, στηρίζοντας τοπικούς παραγωγούς, αλλά είναι μια επιχείρηση με συνείδηση. Η ανακύκλωση είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά τους, καθώς το ύφασμα που περισσεύει από την παραγωγή των ρούχων χρησιμοποιείται για να φτιαχτούν τα περισσότερα από τα αξεσουάρ τους, όπως περιγράφεται και στην ιστοσελίδα τους.

    Η εταιρία στηρίζει επίσης τα αδέσποτα σκυλάκια (αφού οι ιδιοκτήτριες είναι αμφότερες λάτρεις των σκύλων!).  Στο κατάστημα της Akira Mushi θα βρείτε και αξεσουάρ για σκυλάκια, μέρος από τα έσοδα των οποίων δωρίζεται στο stray.gr για να συνεχίσει τη δράση του για την προστασία των αδέσποτων.

    Τα προϊόντα της Akira Mushi μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα στο Σύνταγμα, Φωκίωνος 2, αλλά και στο akiramushi.com.



    ΣΧΟΛΙΑ