• LIFE&STYLE

    Τα πρόσωπα πίσω από την εξόρυξη πετρελαίου- Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

    • NewsRoom


    Η παγκόσμια εξόρυξη άνθρακα έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, η οποία από τους πρώτους μήνες του 2015 σημείωσε πτώση της κλίμακας από 2.3 έως 4.6 σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Η μείωση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, αγγίζει το ποσό των 180 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα.

    Αν και η μείωση αυτή είναι σημαντική, η χρήση του ως καύσιμο ενέργειας συνεχίζει να είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Η διαδικασία αυτή γίνεται στα σκοτεινά, βαθιά έγκατα της γης. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 16 φωτογραφίες που εμπνεύστηκαν καλλιτέχνες από τις εξορύξεις αυτές.

    Η Κίνα αν και είναι μια από τις χώρες που έχει τεράστια ζήτηση σε άνθρακα, πλέον έχει μειωθεί αισθητά η χρήση του στην χώρα. Εδώ βλέπουμε μια γυναίκα από κοντινό χωριό να μαζεύει άνθρακα κοντά σε ορυχείο.

     

    Εδώ Βρετανοί εργάτες στο ορυχείο του Kellingley που ήταν το τελευταίο ορυχείο που έκλεισε στην Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2015.

     

     

     

     

    Εργάτης περιμένοντας το λεωφορείο στην πόλη Donetsk της Ουκρανίας.

     

     

     

     

     

    Είναι η πρώτη φορά από το 1990 που η εξόρυξη του άνθρακα έχει σημειώσει παύση. Σύμφωνα με το παγκόσμιο πρακτορείο ενέργειας, η μείωση της παγκόσμιας χρήσης του άνθρακα αυτή θα συνεχιστεί και θα φτάσει από το 41% που είναι τώρα στο 37% το 2020.

     

     

     

     

     

    Το χειρότερο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε ορυχείο της Τουρκίας το 2014, με τον θάνατο 301 εργατών και πολλών άλλων που είτε κάηκαν ζωντανοί είτε πέθαναν από ασφυξία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ