• LIFE&STYLE

    Τα ωραιότερα καφέ στο Κολωνάκι

    • NewsRoom


    Επιστρέφουμε στα δρομάκια της αθηναϊκής συνοικίας που δεν το βάζει ποτέ κάτω, συνεχίζοντας να παντρεύει την παλιά της αίγλη με νέες, ενδιαφέρουσες αφίξεις. Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα μας κολωνακιώτικα στέκια για καφέ και όχι μόνο.

    chocoThe Dark Side Of Chocolate

    Με το που μπαίνεις σε αυτό το λιλιπούτειο και ζεστό μαγαζάκι με τα ελάχιστα τραπέζια, η μυρωδιά της σοκολάτας σε αρπάζει από τη μύτη. Τα εξαιρετικά ροφήματα (περίπου 20 στον αριθμό) φτιάχνονται με βιολογικό γάλα και ένα μείγμα ποικιλιών Valhrona, σε συνδυασμό με κάρδαμο, τσίλι, μέντα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα γκουρμέ σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις (λεμόνι, βασιλικό, βιολέτα, ροζ πιπέρι), που φτιάχνει ο Αριστοτέλης Παναγιώταρος στο εργαστήριο στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Σόλωνος 49, τηλ.: 2103392348 (κεντρική φωτο)

    πορτ1Πορτατίφ

    Με ρομαντικό στυλ, πορσελάνινα σερβίτσια, λευκά vintage έπιπλα και απαλή jazz μουσική, το cafe-ζαχαροπλαστείο Πορτατίφ φέρνει γαλλικό αέρα στην οδό Σίνα. Φρεσκοκοµµένος καφές, ιδιαίτερο τσάι, ζεστή σοκολάτα με κανέλα και πορτοκάλι ή με αστεροειδή γλυκάνισο, αλλά και φρεσκότατα χειροποίητα γλυκά – τάρτες με σοκολάτες ή φρούτα, εκλέρ, μηλόπιτα, κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα, bueno ή κρέμα, τα οποία φτιάχνει καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα ο νέος και ταλαντούχος patissier Τάσος Λύτρας. Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3621866.

    ATH_PHILOS_05Philos

    Ένα επιβλητικό νεοκλασικό στη Σόλωνος, εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες, πήρε ξανά ζωή χάρη στην ομάδα του Philos, που το μετέτρεψε σε έναν στιλάτο πολυχώρο, διακοσμημένο με όμορφα design αντικείμενα από όλο τον κόσμο. Εδώ θα απολαύσετε εκλεκτό καφέ και θα συνεχίσετε με brunch, ελαφρύ γεύμα με πρωτότυπα πιάτα ή ένα ποτήρι κρασί, ενώ στο εμπορικό κομμάτι του χώρου θα ανακαλύψετε μοναδικά αντικείμενα και ρούχα. Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3619163, philosathens.com (http://philosathens.com)

    mazarouΜαντζάρου 3

    All day στέκι σε νεοκλασικό του 19ου αιώνα, όπου έζησε ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος. Cozy χώρος με τζάκι και πετρόχτιστους καναπέδες, μια ξύλινη στριφογυριστή σκάλα και λουλουδιασμένη ταρατσούλα για τους ζεστούς μήνες. Το σκηνικό είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό καφέ, lunch break και βραδινά κοκτέιλ μετά το γραφείο. Μαντζάρου 3, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3388216. Chez Michel Στην καρδιά του Κολωνακίου, εκεί που συναντώνται οι οδοί Καψάλη και Ηροδότου, το all day cafe- bistrot Chez Michel φέρνου στο νου εικόνες από παριζιάνικο cafe, με σιδερένιους πολυελαίους, δερμάτινους καναπέδες και ξύλινα στοιχεία. Εδώ απολαμβάνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας παρέα με σπιτικά γλυκά και φρέσκα σάντουιτς και δίνουμε ραντεβού για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ποτήρι κρασί αργότερα το βράδυ. Ηροδότου 15, Κολωνάκι, τηλ. 215 5510090, chezmichel.gr (http://chezmichel.gr)

    demode5Ντεμοντέ

    Μπαίνοντας σε αυτό το νέο cafe της Χάρητος, σε τυλίγει μια υπέροχη γλυκιά μυρωδιά από φρεσκοψημένα μπισκοτάκια βουτύρου. Σε έναν χώρο με νοσταλγική ατμόσφαιρα, που σου δίνει την αίσθηση ενός προσεγμένου σαλονιού, θα απολαύσετε αρωματικό τσάι και αχνιστό καφέ που σερβίρεται σε ρετρό φλιτζάνια παρέα με πεντανόστιμα μπισκοτάκια βουτύρου, σοκολάτας και λεμονιού, μιλφέιγ με φράουλες, μους και σουφλέ σοκολάτας κι άλλα γλυκά ημέρας. Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες αλμυρές επιλογές, όπως βελούδινες σούπες και εξαιρετικά κις. Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7232525.

    Διαβάστε περισσότερα στο arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 after office στέκια στο κέντρο της Αθήνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Herschel Supply: Τι είναι αυτό το σακίδιο που φορούν μανιωδώς άνδρες, γυναίκες και στην Ελλάδα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ