• LIFE&STYLE

    Τα μυστικά διατροφής από έξι αδύνατες γυναίκες

    • NewsRoom


    Το καλοκαίρι πλησιάζει “επικίνδυνα” και όλοι προετοιμαζόμαστε για χάσουμε τα  περιττά κιλά, όσο προλαβαίνουμε… Τα νέα superfoods και τα διάφορα blogs με τις δίαιτες επίσης. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι τυχεροί σε σημείο εκνευρισμού που δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνουν δίαιτα, παρέμειναν και παραμένουν αδύνατοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Πώς όμως το επιτυγχάνουν; Έξι γυναίκες άνετες που δεν χρειάζεται να μετρούν την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού μιλούν για την καθημερινή διατροφή που ακολουθούν. Και μάλιστα είναι όλες υγιείς, γεμάτες ενέργεια και πάνω από όλα χωρίς παραπανίσια κιλά.

    Η Emily Muirhead είναι 42 χρονών και μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 10, 8 και 6. Δεν έχει ακολουθήσει ποτέ κάποια δίαιτα και το βάρος της παραμένει πάντα σταθερό. Ακούει ανθρώπους που είναι υπέρβαροι να της λένε ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους και να χάσουν κιλά, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, μπορούν. Απλά χρειάζεται να πάρεις μια συνειδητή απόφαση, δεν είναι επιστήμη, λέει η ίδια. Όντας γιατρός έχει ασθενείς στους οποίους ο δείκτης μάζας του σωματός τους είναι αρκετά υψηλός- πάνω από 40 και αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλημα παχυσαρκίας.

    Emily

    “Οι άνθρωποι χρειάζεται να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι δίκαιο που έχουν παραπάνω κιλά και σε αυτό δεν κάνουν λάθος. Ένα μικρό ποσοστό αυτών των ανθρώπων έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως πρόβλημα με τον θυρεοειδή τους και δεν μπορούν να χάσουν κιλά, αλλά είναι μικρό το ποσοστό.

    Προτείνω στους ασθενείς μου να κρατούν ημερολόγιο, γράφοντας τι τρώνε καθημερινά, έτσι θα διαπιστώσουν την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν. Εγώ επιλέγω να μην τρώω προϊόντα  με χαμηλά λιπαρά. Προτιμώ να φάω κάτι γευστικό. Μαγειρεύω και αποφεύγω να τρώω έξω αν και αρκετά δύσκολο, γιατί δουλεύω πολύ και έχω και τρία παιδιά και συνήθως δεν προλαβαίνω. Τρώω τραγανά δημητριακά βρώμης για πρωινό το οποίο πιστεύεται ότι είναι ένα υγιεινό πρωινό, αλλά, όμως, έχουν  πάρα πολλή ζάχαρη. Πάντα έχω στην κατάψυξη παγωτό. Δεν νιώθω ενοχές για ο,τι τρώω, αλλά προσέχω. Εάν νιώσω ότι τα ρούχα μου με στενεύουν τρώω λιγότερο.”

    Η Catharina Eden είναι 34 χρονών και σχεδιάζει νυφικά. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο 9 μηνών. “Η ζωή είναι πολύ μικρή για να φθονείς τον εαυτό σου επειδή έχεις φάει ένα παραπάνω μπισκότο. Πάντα έχω ένα πιάτο με μερικά μπισκοτάκια και cupcakes και όταν μπαίνουν οι νύφες για την πρόβα τους λέω ότι μπορούν να φάνε ένα, δεν θα φανεί όταν βάλουν το νυφικό. Οι περισσότερες δεν θέλουν, γιατί είναι σε δίαιτα. Εγώ τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο. Είμαι σαν τη μαμά μου, δεν θα συγκρατηθώ ένα υπάρχει στο τραπέζι ένα γλυκό.

    catharina

    Γυρίζοντας στο σπίτι μπορεί να σταματήσω και να φάω κάτι απ΄ έξω και μετά να φάω και στο σπίτι. Αλλά γενικά προσπαθώ να τρώω  τρία γεύματα τη μέρα και να τα μαγειρεύω εγώ, ώστε να ξέρω τι τρώω. Για πρωινό τρώω βρώμη, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς, ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως για μεσημεριανό και για βραδινό κάτι ψητό ή βραστό. Θα φάω σοκολάτες ή μπισκότα κατά τη διάρκεια της  δουλειάς, αλλά θα φάω και φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Δεν απαγορεύω τίποτα από τη διατροφή μου. Έγινε μια συνήθεια αρκετών χρόνων και αυτό ίσως με αποτρέπει να μετράω θερμίδες.”

    Η Thane Prince, είναι 67 χρονών και γράφει συνταγές με φαγητά. Είναι παντρεμένη, έχει δύο ενήλικες κόρες και δύο εγγόνια. “Μπορεί να έχω παραπανίσια κιλά, όμως δεν φαίνονται λόγω του ότι είμαι ψηλή. Γράφω αρκετά βιβλία μαγειρικής και δοκιμάζω τα πάντα- λατρεύω τα πατατάκια, τα γλυκά και τις ποικιλίες τυριών που συνοδεύουν το κρασί.

    thane

    Αν χρειαστεί να φάω έξω για το βράδυ, το μεσημέρι θα φάω μια σούπα χωρίς ψωμί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει τον έλεγχο του τι τρως. Δεν τρώω μεγάλες μερίδες και δεν βάζω ζάχαρη στον καφέ μου. Τρώω ικανοποιητική ποσότητα φρούτων και δεν αποφεύγω να έχω snack στην κουζίνα. Επίσης, περπατάω μετά το φαγητό.”

    Η Alex B είναι 58 χρονών. “Μου αρέσει να τρώω για πρωινό ένα κρουασάν και το απόγευμα ένα κομμάτι κέικ αλλά δεν το παρακάνω. Βλέπω πολλούς ανθρώπους να τρώνε μεγάλα σάντουιντς,  να γεμίζουν τα πιάτα τους και να τρώνε σαν να είναι το τελευταίο γεύμα της ζωής τους. Δεν χρειάζεται να είσαι πολύ αδύνατος αλλά ούτε και υπέρβαρος.

    alex

    Είμαι από την Ιταλία και μου αρέσει και η πίτσα και τα ζυμαρικά, και τα τρώω αλλά σε κανονική ποσότητα. Τρώω αργά, εστιάζοντας στο φαγητό και στη γεύση. Τρώω κοτόπουλο ή ψάρι συνδυάζοντάς το με αρκετά λαχανικά ή ρύζι με λίγο ελαιόλαδο.”

    Η Gundula Hennig είναι 45 χρονών και είναι personal trainer. “Για να είμαι ειλικρινής δεν ανεβαίνω ποτέ στην ζυγαριά- δεν με ενδιαφέρει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μου κάνουν τα ρούχα μου. Και ως γυμνάστρια σκέφτομαι πως ό, τι τρώω θα φανεί στο σώμα μου- με ενδιαφέρει η εμφάνισή μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι τιμωρώ τον εαυτό μου εάν φάω ζυμαρικά σε ένα ιταλικό εστιατόριο ή αν παραγγείλω ένα burger.

    gundala

    Πεινάω συνέχεια και έτσι έχω διάφορα snack, όπως ξηρούς καρπούς ή φρούτα και πίνω έναν χυμό κάθε πρωί. Επίσης, το πρωί τρώω κουάκερ ή αυγά μαζί με ψημένο ψωμί και έτσι είναι αρκετά χορταστικό, αλλά παρόλα αυτά τρώω και ένα κρουασάν στο δρόμο για τη δουλειά. Απλά χρειάζεται να αισθάνεστε άνετα και καλά με το σώμα σας και να τρώτε θρεπτικά φαγητά και γευστικά.”

    Η Eve Kalinik, είναι 37 χρονών και εργάζεται ως διαιτολόγος. “Έχω πελάτες που «πηδούν» από δίαιτα σε δίαιτα και δεν έχασαν κιλά. Εάν αυτό ακούγεται τρελό, τότε ίσως είναι. Μου αρέσει το φαγητό και τρώω τα πάντα, έχω το ίδιο βάρος που είχα όταν ήμουν στην ηλικία των 18 ετών. Μου αρέσει το ψωμί και τρώω για μεσημεριανό τοστ με αυγά με λίγο βούτυρο. Τα γεύματά μου είναι αρκετά και συχνά μέσα στην ημέρα. Εάν πεινάσω ανάμεσα στα γεύματα πίνω ένα φυτικό τσάι ή νερό.”

    eve



    ΣΧΟΛΙΑ