• LIFE&STYLE

    Mr Robot : Τα επαγγέλματα, που θα καταργήσει η τεχνολογία


    Αν νομίζεις ότι η δουλειά σου μία μέρα θα εξαφανιστεί και δεν θα υπάρχει στο μέλλον- ή ακόμα χειρότερα- θα αντικατασταθεί από ένα Robot δεν πρέπει να ανησυχείς.Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα της εταιρίας McKinsey η οποία έγινε σε 2.000 ξεχωριστά επαγγέλματα. Από την έρευνα, προέκυψε ότι υπάρχουν ορισμένοι τομείς που δεν πρόκειται να αυτοματοποιηθούν όσο και αν η τεχνολογία εξελιχθεί. Η εταιρεία διατυπώνει μάλιστα και μία άλλη ξεχωριστή άποψη. Πολύ λίγα επαγγέλματα θα αυτοματοποιηθούν εντελώς στο κοντινό μέλλον, καθώς – όπως αναφέρει – μόλις το 45% των δραστηριοτήτων που αποτελούν τα επαγγέλματα μας θα προσαρμοστούν ενσωματώνοντας εφαρμοσμένη τεχνολογία.

    Η αλήθεια είναι ότι αρκετά από τα  επαγγέλματα χαμηλής επαγγελματικής κατάρτισης ή ανειδίκευτου εργάτη  θα χρειαστεί να επηρεαστούν  από την υψηλή τεχνολογία όπως και αυτά που απαιτούν πιο εξειδικευμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση όπως  του γιατρού , των οικονομικών διευθυντών και των CEO.

    Χρησιμοποιώντας ήδη την τεχνολογία οι δραστηριότητες των διευθύνοντων συμβούλων ήδη είναι αυτοματοποιημένες πάνω από  20%, επισημαίνει η έρευνα της  McKinsey says.

    Το 2013, έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε ότι το 47% των επαγγελμάτων στις ΗΠΑ αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να απορροφηθούν από την τεχνολογική εξέλιξη.Η έρευνα της McKinsey ωστόσο διαφέρει σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο. Ισχυρίζεται ότι παρά το γεγονός ότι η αυτοματοποίηση έχει διεισδύσει με ταχύτητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας δεν πρόκειται να εξαφανίσει όλα τα επαγγέλματα.

    Για αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να επικεντρωθούν σε δραστηριότητες που κινητοποιοιούν τη δημιουργικότητα και κάνουν επίκληση του συναισθήματος.

    Οι οικονομικοί σύμβουλοι θα περνούν λιγότερο χρόνο να αναλύουν την οικονομική κατάσταση των πελατών τους και θα δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις ανάγκες τους.

    Οι διακοσμητές εσωτερικού χώρουν μπορούν να περνούν λιγότερη ώρα στο να παίρνουν μέτρα  ή να κολλούν ταπετσαρίες και περισσότερο να επικεντρωθούν στο δημιουργικό σχέδιο που θα βασίζεται στις επιθυμίες των πελατών.

    Είναι γεγονός ότι οι σύμβουλοι επιχειρήσεων θα πρέπει να επανακαθορίσουν το χώρο τους έτσι ώστε οι όμιλοι για τους οποίους εργάζονται να μπορούν να εκμεταλλευθούν τα οφέλη της τεχνολογίας.

    Φυσικά εκτός από τις καινοτομίες  που μπορεί να εισάγει η πρωτοποριακή τεχνολογία υπάρχουν μερικά πράγματα δεν μπορεί να τα αγγίξει και που ο άνθρωπος μπορεί να κάνει καλύτερα από κάθε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

    Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης τα πέντε πρώτα επαγγέλματα  όπως υπάλληλος τηλεμάρκετιγκ, υπάλληλος υποδοχής, επιδιορθωτής ποδηλάτων, φύλακας και ξυλουργός έχουν περισσότερες πιθανότητες να αυτοματοποιηθούν

    Telemarketer  0.99      

    Receptionist 0.96

    Bicycle repairer 0.94

    Security guard 0.84

    Carpenter 0.72

    Τα υπόλοιπα τέσσερα δημοσιογράφος, χημικός, εκτελεστικός διευθυντής ,γραφίστας και εργοθεραπευτής έχουν τις μικρότερες πιθανότητες καθώς έχουν να κάνουν με την τέχνη και την ανθρώπινη επικοινωνία.

    Reporter 0.11

    Chemist 0.1

    Chief executive 0.015

    Graphic designer 0.082

    Occupational therapist 0.0035

    Η συμβουλή της εταιρίας  Μckinsey είναι η εξής: Να είστε σε εγρήγορση όσον αφορά την ταχύτητα και την κατεύθυνση της αυτοματοποίησης- για αρχή- και μετά καθορίστε που, πότε και πως θα επενδύσετε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ti-ki-peftoun-servers-afto-ine-mega-deal-pou-tha-ektoxefsi-pokemon-go/63183

     



    ΣΧΟΛΙΑ