• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Φεύγουν χωρίς συμφωνία οι δανειστές. Σε «κενό αέρος» έχουν πέσει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής του κουαρτέτου, οι οποίοι αποχωρούν –σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα από την Αθήνα. «Θα επιστρέψουμε πολύ γρήγορα».
    2. Μετά το φιάσκο με τη Σύνοδο, παρακαλούν για Eurogroup. Παρά το φιάσκο του πρωθυπουργού με την σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής που ακολούθησε την διακοπή των διαπραγματεύσεων και παρότι δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για την συνεδρίαση του Eurogroup, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να δηλώνει ικανοποιημένο από τις εξελίξεις.
    3. Εξοικονόμηση €800 εκατ. ανά έτος πρέπει να φέρει το νέο Ασφαλιστικό. Με αλλεπάλληλες δόσεις που κατά μέσο όρο φτάνουν τα 800 εκατ. ευρώ πρέπει να προέλθει η εξοικονόμηση κοντά 3 δισ. ευρώ από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την περίοδο 2016-2019.
    4. Ξένος Τύπος για την Ελλάδα: Στο ίδιο έργο θεατές. Μνήμες του 2015 και των ατερμόνων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους δανειστές και την Ελλάδα ανακαλούν όλα τα διεθνή ΜΜΕ μετά την εμπλοκή που παρουσίασαν οι διαπραγματεύσεις. Μόνο που αυτή τη φορά όλοι δείχνουν αρκετά πιο υποψιασμένοι από πέρσι και πιο έτοιμοι να μην βρεθούν στην σκηνή που στήνει και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας ούτε και θεατές στο ίδιο έργο.
    5. Jeroen Dijsselbloem: Eurogroup την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Την εκτίμηση πως το Eurogroup, για την Ελλάδα, θα μπορούσε να διεξαχθεί την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, εξέφρασε ο Jeroen Dijsselbloem, παρατηρώντας πως είναι “πολύ νωρίς” για να ορισθεί η ακριβής ημερομηνία σύγκλησης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
    6. Βιέννη: Κατάργηση του δικαιώματος χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες. Το κοινοβούλιο της Αυστρίας υιοθέτησε έναν νόμο ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στις αρχές της χώρας να κηρύσσουν «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, ουσιαστικά αναστέλλοντας το δικαίωμα χορήγησης ασύλου, με φόντο την άνοδο της άκρας δεξιάς στη μικρή χώρα η οποία υποδέχθηκε 90.000 πρόσφυγες το 2015.
    7. Οι Κινέζοι πουλάνε παγωτό ξυλάκι με το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το κατάστημα που το πουλά ονόμασε το παγωτό «Σανπάνγκ», που είναι το κινέζικο ψευδώνυμο του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Είναι από αυτά που όταν τα βλέπεις γελάς. Κατάστημα στην Σανγκάη της Κίνας πουλά παγωτό ξυλάκι που έχει το πρόσωπο σε τρισδιάστατη μορφή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/moscovici-tha-ergastoume-pros-tin-katefthinsi-mias-simfonias/41542



    ΣΧΟΛΙΑ