• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Πρόσφυγες σε όλη τη χώρα το σχέδιο της κυβέρνησης.  Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει εκκενωθεί πλήρως ο καταυλισμός της Ειδομένης με τη μεταφορά των προσφύγων στις οργανωμένες δομές.Η επιχείρηση συνεχίζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να περιοριστούν οι ενδεχόμενες αντιδράσεις, κυρίως αλληλέγγυων, αλλά και για να μην δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.
    2. Όλο το παρασκήνιο που τράβηξε το Mega από το κενό. Σε ένα διοικητικό συμβούλιο διάρκειας τριών δραματικών ωρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, οι τρεις βασικοί μέτοχοι του Mega δηλαδή οι οικογένειες, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη αποφάσισαν να κάνουν αποδεκτή την πρόταση του ισχυρού άντρα των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρη Φιλοππόπουλου να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega ύψους 22,7 εκατ. ευρώ.
    3. Kόλαση στα social media για την απόφαση Φίλη με τα πλαστά πτυχία. Εκατοντάδες αναρτήσεις με χλευαστικά σχόλια σε βάρος του Νίκου Φίλη κατακλύζουν τα social media από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης πλαστών πτυχίων σε 2.500 δημοσίους υπαλλήλους.
    4. «Παγωμάρα» στην κυβέρνηση μετά το Eurogroup. Μία «επόμενη μέρα», που δεν ήταν ακριβώς όπως την περίμεναν στην κυβέρνηση ήταν αυτή που ακολούθησε την απόφαση του Eurogroup, με αποτέλεσμα το Μαξίμου να… αναβάλει τους «πανηγυρισμούς», όπως εκείνους στους οποίους είχε επιδοθεί μετά την πρώτη απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την αξιολόγηση, στις 9 Μαΐου.
    5. Τα μέτρα πίσω από τις λέξεις της συμφωνίας του Eurogroup. «Καθρεφτάκια» -αντί για δεσμεύσεις για ελάφρυνση χρέους- μοιράζουν οι Ευρωπαίοι δανειστές, αφού το πρώτο και το μόνο μετρήσιμο «δώρο» που προσφέρουν στη χώρα μας, είναι να μην πληρώσει και… τα «πρόστιμα» που της επεβλήθησαν για την αναποτελεσματική και ανερμάτιστη διαπραγμάτευση της εποχής Βαρουφάκη.
    6. Αποδείξεις, πλαστικό χρήμα και αφορολόγητο: Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου. Μεγάλες ανατροπές κρύβει το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ή μέρες το υπουργείο Οικονομικών για το «πλαστικό χρήμα». Μετά από αναβολές και παλινωδίες, το νέο καθεστώς σχεδιάζεται να ισχύσει στο β΄εξάμηνο του 2016, ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου. Φέτος είναι μεταβατική χρονιά αλλά από 1.1.2017 η εφορία δεν θα αναγνωρίζει ουσιαστικά καμία δαπάνη, αν δεν έχει γίνει με πληρωμή μέσω τραπέζης ή κάρτας.
    7. Oι πέντε “αυτόματοι κόφτες” του νέου Ασφαλιστικού σε βάρος των συντάξεων. Δεκατέσσερις μέρες πριν πέρασε η κυβέρνηση τον αυτόματη “κόφτη” στις συντάξεις πριν περάσει τον “κόφτη” στο σύνολο των δημοσίων δαπανών. Και αυτό γιατί ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε στις 8 Μαΐου περιλαμβάνει πέντε διατάξεις από τις οποίες περνά ο δρόμος για διαρκείς περικοπές στις συντάξεις .

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/efimerida-tis-kiverniseos-pos-tha-axiopiithoun-ta-19-periousiaka-akinita-tou-teped/48381

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/efkeries-gia-exagoresvlepoun-i-efoplistes-akoma-ke-mesa-stin-krisi/48377



    ΣΧΟΛΙΑ