• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Χάνει τον έλεγχο η κυβέρνηση: Νέα μαχαιρώματα στον Πειραιά. Αν και το προσφυγικό προσωρινά βρίσκεται σε ύφεση είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει τον έλεγχο και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, προσπαθώντας να προλάβει νέα επεισόδια στα σύνορα και παράλληλα να δημιουργήσει τις 30.000 θέσεις φιλοξενίας που είχε υποσχεθεί ώστε να αποσυμφορήσει την Ειδομένη, τον Πειραιά και το Ελληνικό.
    2. Άνοιξε η αυλαία στις συζητήσεις για το χρέος αλλά… για 30 χρόνια μετά. «Παζάρι» για την ελάφρυνση στο χρέος (για μετά 30 χρόνια) αλλά και … «τα μέτρα, μέτρα» δείχνουν οι συνομιλίες για το μέλλον της ελληνικής Οικονομίας στην Ουάσιγκτον.
    3. Τσίπρας: Τηρήσαμε την συμφωνία, δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα – Σουλτς: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση. «Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα», ανέφερε σε σειρά αναρτήσεων του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο.
    4. Απαισιοδοξία για τις ρυθμίσεις των επιχειρηματικών δανείων. Απαισιοδοξία για την πορεία της διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων και δη των επιχειρηματικών, στα οποία στηρίζεται η προσδοκία για την εξυγίανση και αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας και την επιστροφή στην ανάπτυξη, εκφράζουν οι τραπεζίτες.
    5. Ασφυξία. H Mongolia και το Kazakhstan θα έχουν ανάπτυξη. Ενώ το Chad & η Ελλάδα… Tα στοιχεία του ΔΝΤ είναι πραγματικά σοκαριστικά. Χώρες όπως η Mongolia και το Kazakhstan θα έχουν για το 2016 ανάπτυξη σε αντίθεση από χώρες όπως η Ελλάδα η οποία θα γνωρίσει ύφεση μεγαλύτερη ακόμα και από το Chad.
    6. Παρέμβαση Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της Ελλάδος για την οικονομική κρίση και το προσφυγικό. Συναντάται με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Ανόβερο στις 23 Απριλίου για άμβλυνση των πιέσεων προς τη χώρα μας με παροχή βοήθειας στο προσφυγικό και ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.
    7. Συνομιλίες Ομπάμα για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο υπουργός Εξωτερικών Ας Κάρτερ θα μιλήσουν την επόμενη εβδομάδα με ηγέτες στη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και για άλλα θέματα άμυνας, είπε ένας ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ