• LIFE&STYLE

    Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom
    Grexit


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Καταθέτουν νομοσχέδια χωρίς να το ξέρουν οι θεσμοί. Προειδοποίηση από το ΔΝΤ. Άμεση ήταν η αντίδραση από την Ουάσινγκτον ​στα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, πριν την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς. Κύκλοι του ΔΝΤ προειδοποιούν ότι αν κατατεθούν στην ελληνική Βουλή χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ή τουλάχιστον συναίνεση της Ουάσινγκτον, θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από πλευράς της Ελλάδας.
    2. Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα τα ν/σ για φορολογικό, ασφαλιστικό. Με την εκτίμηση ότι “θα υπάρχει μεγάλη κατανόηση από τους θεσμούς” καθώς ακόμα δεν έχει κλείσει η επί της αρχής συμφωνία, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια για τον φόρο εισοδήματος και τις συντάξεις.
    3. «Πουλάνε» ένταση, πουλάνε «πράσινα» δάνεια, φέρνουν φoροκαταιγίδα. Ο χρόνος πιέζει, ο Μάιος μας έφτασε (και «αν μας βρει χωρίς συμφωνία, καήκαμε» όπως με ένα στόμα έλεγαν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης) αλλά οι ελπίδες πως «κλείνουμε ως την Τρίτη» διαψεύστηκαν.
    4. Πανηγυρίζουν γιατί μειώνουν 260.000 συντάξεις. Σχέδιο νόμου με όλες τις αλλαγές του ασφαλιστικού «κατεβάζει» την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας ότι έχει εξασφαλίσει συμφωνία (staff level agreement) σε όλα τα ζητήματα, ακόμα και στο θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων στο οποίο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης υπήρχε διάσταση απόψεων με τους δανειστές.
    5. Όπισθεν… ολοταχώς από τον Κοντονή για το Grexit. Ανέκρουσε πρύμνη ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στο θέμα της έναρξης του κυπέλλου Ελλάδος. Αποδείχθηκαν  λεονταρισμοί οι θέσεις «ότι δεν υποχωρούμε και ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το ποδοσφαιρικό Grexit, και το κύπελλο δεν αρχίζει». Και όπως λέει και ο λαός με τα λόγια κτίζεις ανώγια και κατώγια.



    ΣΧΟΛΙΑ