• LIFE&STYLE

    Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. WikiLeaks: Το βλέμμα σε Μέρκελ – Λαγκάρντ. Αρνητικός ο διεθνής αντίκτυπος από την διαρροή. Η διάχυτη εντύπωση στον διεθνή Τύπο και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι για την υποκλοπή και την διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου στο WikiLeaks υπεύθυνες είναι οι ελληνικές υπηρεσίες, επιβαρύνει έτι περαιτέρω την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
    2. Τσίπρας: Επίθεση σε ΔΝΤ – Προαναγγέλλει σκληρά μέτρα.  Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ευθέως στο ΔΝΤ, αναφερόμενος στο ρόλο που διαχρονικά έχει διαδραματίσει το Ταμείο στην ελληνική διαπραγμάτευση. Απαντώντας στη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι «πράγματι ανόητοι, όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστωτικό γεγονός στη διαπραγμάτευση».
    3. «Καζάνι που βράζει» η κατάσταση στους καταυλισμούς. Ενώ η κατάσταση στην Ειδομένη και στον Πειραιά όπως και στα hot spots παραμένει έκρυθμη, χθες ξεκίνησε το πρόγραμμα επαναπροώθησης μεταναστών από την Ελλάδα με 202 μετανάστες που δεν είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου επί τη βάση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.
    4. Αλλάζουν την Ιστορία, προαιρετικά τα Θρησκευτικά. Από τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Παιδείας, ο Νίκος Φίλης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό ανήγγειλε και την έναρξη εθνικού διαλόγου. Το μήνυμά του ήταν ότι «οι οικονομικές δυσκολίες δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν από τα οράματα για μεγάλες αλλαγές».
    5. Deutsche Bank, Siemens και άλλοι στη γερμανική πτυχή των Panama Papers. Σχεδόν τριάντα γερμανικές τράπεζες, ανάμεσά τους η Deutsche Bank και η Commerzbank, χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της εταιρείας δικηγόρων Μοσάκ Φονσέκα του Παναμά, η οποία βρίσκεται στην καρδιά ενός τεράστιου σκανδάλου φοροαποφυγής, αποκάλυψε απόψε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.



    ΣΧΟΛΙΑ