• LIFE&STYLE

    Τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 5 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Οι “53” σφυροκοπούν το Μαξίμου για το Προσφυγικό. Την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημερωνόταν από τον Γιάννη Μουζάλα για το δια ταύτα του νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση για το Προσφυγικό, οι “53” του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδαν ανακοίνωση- μανιφέστο με το οποίο “σφυροκοπούν” το νομοσχέδιο, τη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας και προτείνουν δια υποδείξεων στην κυβέρνηση τον δικό τους “οδικό χάρτη” αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.
    2. Μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών και στη Χίο. Καζάνι που βράζει θυμίζει το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός στη Χίο, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.  Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, αφού για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το Hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.
    3. Οι δανειστές και ο χρόνος πιέζουν ασφυκτικά για συμφωνία. Με την σημερινή – έκτακτη – τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, για την εκτίμηση της μέχρι στιγμής πορείας των διαπραγματεύσεων ουσιαστικά ξεκινούν εκ νέου οι επαφές μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών σε μία προσπάθεια και των δύο πλευρών να κλείσει η αξιολόγηση ως τα μέσα του Απρίλη, πριν το Eurogroup που θα γίνει στις 22 Απριλίου.
    4. Δραγασάκης: Επιλογή μας να πάρουμε τώρα τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ. Για να υπάρξει πλεόνασμα 3,5% το 2018, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – Υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
    5. Συναγερμός για δύο νεκρά βρέφη από μηνιγγιτιδόκοκκο. Διέμεναν στην περιοχή του Ζεφυρίου – Κατέληξαν μετά από νοσηλεία στα Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» – Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ζήτησε  άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ