• LIFE&STYLE

    Στην “απομόνωση” μακριά από την Άντα ο Γιώργος Παπανδρέου


    Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Γιώργος και η Άντα Παπανδρέου μετά από 26 χρόνια έγγαμου βίου δεν είναι πια μαζί. Αυτή η φήμη επιβεβαιώθηκε πλέον και πρακτικά, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ζει πλέον στο Καστρί, αλλά μετακόμισε στα Δικαστικά Ευβοίας.

    Τη μεζονέτα, που είναι μέρος νεόκτιστου συγκροτήματος, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ακόμα μεζονέτες και δύο διαμερίσματα, ο πρώην πρωθυπουργός την ανακάλυψε μέσω φίλου του, που παραθερίζει στα Δικαστικά. Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να τη νοικιάσει σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, η οποία δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ τον χρόνο. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να αγοράσει ακίνητο στα Δικαστικά με σκοπό να το χρησιμοποιεί τα καλοκαίρια, όμως για άγνωστο λόγο η δουλειά στράβωσε λίγες ημέρες πριν πέσουν οι υπογραφές. Ωστόσο, ρόλο στην επιλογή του να μείνει εκεί έπαιξε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή τον καλύπτει πλήρως σε ό,τι έχει να κάνει με τις αθλητικές του δραστηριότητες, που ως sportsman δεν εγκαταλείπει ποτέ, χειμώνα – καλοκαίρι.

    Ενθουσιάστηκε επειδή ακριβώς κάτω από το συγκρότημα με τις μεζονέτες, ο ιδιοκτήτης τους, ένας πολιτικός μηχανικός, δημιούργησε ένα πέρασμα μέσα από τα βράχια που οδηγεί σε απάνεμο κολπάκι, κατάλληλο για τις βουτιές του, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αφετηρία για κολύμπι μεγαλύτερων αποστάσεων coast to coast. Λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο μακριά βρίσκεται η παραλία του Σχινιά. Εκεί ρίχνει το κανό του, το οποίο αυτό τον καιρό φυλάσσεται σε ένα από τα beach sport club της παραλίας. Το Saab με το οποίο μεταφέρεται το πολύτιμο θαλάσσιο εργαλείο του βρίσκεται σταθμευμένο στο υπόγειο γκαράζ του συγκροτήματος, ενώ στην οροφή του δεσπόζει η ειδική σχάρα μεταφοράς του.

    Εναλλακτικά ο κ. Παπανδρέου επιλέγει το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία και προσφέρεται για δυνατές προπονήσεις όποτε οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις «χεριές» στην ανοιχτή θάλασσα. Ο κ. Παπανδρέου ως γνωστό είναι και δεινός ποδηλάτης. Γι’ αυτό και δεν αφήνει ανεκμετάλλευτους ούτε τους μεγάλους ασφαλτόδρομους της ευρύτερης περιοχής, που είναι ιδανικοί για ορθοπεταλιές με το -αγωνιστικού τύπου- ποδήλατό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουν δει να καλύπτει με το ποδήλατό του μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που ξεκινά από τα Δικαστικά και καταλήγει στη λεωφόρο Σχινιά, συγκεκριμένα στο οπωροπωλείο με την επωνυμία «Μπούσουλας».



    Ο κ. Παπανδρέου καλείται βάσει δικής του επιθυμίας να προσαρμοστεί σε μια εντελώς καινούρια καθημερινότητα, την οποία μπορεί να δείχνει κάποιες στιγμές ότι την απολαμβάνει, άλλες πάλι όμως φαίνεται να τον προβληματίζει. Ισως ευθύνεται και το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα και κατά συνέπεια στη νέα του γειτονιά, εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεών του στο εξωτερικό.

    Το περασμένο Σάββατο επέστρεψε στα Δικαστικά έπειτα από ένα ταξίδι στην Γκόα.

    Ταξίδεψε με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όντας καλεσμένος σε φεστιβάλ ιδεών (D.D. Kosambi Festival of Ideas). Εκεί είχε την ευκαιρία να απολαύσει διαμονή πέντε αστέρων στη σουίτα «Vasco da Gama» του μαγευτικού «Cidade de Goa», να χαλαρώσει στο εξαιρετικό spa, μέχρι και να επισκεφτεί Ινδό χειρομάντη, ίσως επειδή αισθάνθηκε την ανάγκη σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της ζωής του να μάθει από πρώτο χέρι τι του επιφυλάσσει το μέλλον στα προσωπικά του.  Είναι διαπιστωμένο άλλωστε, σύμφωνα και με τους πιο έγκυρους ταξιδιωτικούς οδηγούς, ότι η επανένταξη στον δυτικό πολιτισμό έπειτα από μια επίσκεψη έστω και ολιγοήμερη στον ινδικό παράδεισο «ειρήνης, αγάπης και ελευθερίας» δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Χρειάζεται χρόνο. Μετέβη, λοιπόν, στο παραθαλάσσιο ησυχαστήριο του Μαραθώνα με σκοπό να συνεχίσει απερίσπαστος τον διαλογισμό του. Κλείστηκε στη μεζονέτα, άναψε το τζάκι και έμεινε για ώρες στην κρεβατοκάμαρά του αγναντεύοντας τα κύματα, χωρίς συντροφιά, παρά τις φήμες που τον θέλουν να συζεί με Ολλανδέζα τουρίστρια που γνώρισε τυχαία κατά τη διάρκεια των διακοπών του σε νησί των Σποράδων.


    Στο νέο του ησυχαστήριο συντροφιά με τα βιβλία και τα γραπτά του 

    Σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στην ταράτσα για να φωτογραφήσει το απέραντο γαλάζιο του Ευβοϊκού 

    Στο περιθώριο ενός φεστιβάλ ιδεών στην Γκόα όπου ήταν προσκεκλημένος,
    ο κ. Γιώργος Παπανδρέου φωτογραφίζεται με το χαρακτηριστικό ινδικό
    «μπίντι» (κόκκινη βούλα ανάμεσα στα φρύδια) και χαϊμαλιά στον λαιμό
    Το Saab στο κλειστό πάρκινγκ του συγκροτήματος με τις μεζονέτες. Στη σχάρα του μεταφέρεται το αγαπημένο κανό του πρώην πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ