ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δικαστήριο της Παραγουάης διέταξε την προσωρινή κράτηση του Ροναλντίνιο και του αδερφού του, Ρομπέρτο Ασίς, για την υπόθεση των πλαστών διαβατηρίων, χαρακτηρίζοντας τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο άσο ως ύποπτο φυγής.
Ο άλλοτε σταρ της Μπαρτσελόνα και Παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Βραζιλίας επιχείρησε την περασμένη Τετάρτη (4/3) να εισέλθει στη χώρα με πλαστό διαβατήριο, έγινε όμως αντιληπτός, συνελήφθη και πέρασε το βράδυ της Παρασκευής (6/3) στο κρατητήριο.
Όπως αποκάλυψε το βραζιλιάνικο ESPN, Ροναλντίνιο και Ρομπέρτο διανυκτέρευσαν σε ένα κελί όπου η θερμοκρασία άγγιζε τους 35 βαθμούς Κελσίου, με μοναδική «πολυτέλεια» έναν μικρό ανεμιστήρα. Στο ίδιο κελί, ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε ως συγκατοίκους κρατούμενους που κατηγορούνται για εμπόριο ναρκωτικών και δολοφονίες!

Σήμερα που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αν και όλοι ανέμεναν ότι θα αφεθεί ελεύθερος, η δικαστής Κλάρα Ρουίς Ντίας έκρινε ότι το παράπτωμά του είναι σοβαρό και διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση, θεωρώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να φύγει από την Παραγουάη. Ο δικηγόρος του Ροναλντίνιο χαρακτήρισε “απίστευτη” την απόφαση και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, ωστόσο ανησυχητικό για τον Βραζιλιάνο είναι το γεγονός ότι η νόμιμη προφυλάκιση μέχρι την έκβαση της δίκης στην Παραγουάη, μπορεί να κρατήσει ως και 6 μήνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alcohol Interlock: Η τεχνολογία στα λεωφορεία της ΟΣΥ που ενισχύει την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων από αλκοόλ (βίντεο)
- Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις – Προκαταβολή έως 23 Δεκεμβρίου
- Το ΑΙ μπαίνει στους ελέγχους της ΑΑΔΕ – Τι είναι το νέο υπερ-σύστημα «ΒΙ» που θα δημιουργεί ξεχωριστό προφίλ για κάθε φορολογούμενο
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν