• LIFE&STYLE

    Σκάνδαλο στη Eurovision: Αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της ΕΡΤ

    • NewsRoom
    Μελίσσα Μαντζούκη-Victor Vernicos

    Μελίσσα Μαντζούκη-Victor Vernicos


    Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει γύρω από την ελληνική συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ τον Μάιο του 2023.

    Ο δικηγόρος της 18χρονης Μελίσσας Μαντζούκη, μιας εκ των υποψήφιων καλλιτεχνών που διεκδικούσε την εκπροσώπηση στον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και η γερμανική εταιρεία μουσικής παραγωγής Universal, αμφισβητούν τα αποτελέσματα της ΕΡΤ.

    Η 18χρονη κοπέλα συμμετείχε στο Super Idol Γερμανίας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Τσεχία, αλλά και την Αυστρία.

    Όπως δήλωσε στο Breakfast@star, ο δικηγόρος Χρήστος Ζωτιάδης, ζητήθηκαν τα αποτελέσματα από εκπρόσωπο της ΕΡΤ, όπως έχει εξάλλου κάθε δικαίωμα να κάνει ο κάθε υποψήφιος καλλιτέχνης και πράγματι, τα τελικά αποτελέσματα για τα τρία τελευταία τραγούδια εστάλησαν σε αυτούς μέσω email.

    Στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονταν τόσο η ψηφοφορία του κοινού όσο και της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ.

    «Πολύ απλά τα μαθηματικά αυτά δε βγαίνουν και περιμένουμε άμεσα απάντηση από την ΕΡΤ», δήλωσε ο ίδιος.

    Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το τραγούδι της Μελίσσας Μαντζούκη είχε μία απήχηση και γι’ αυτό υπήρξαν ενστάσεις για τη μεγάλη διαφορά που είχε στην ψηφοφορία της επιτροπής.

    Συγκριμένα για το γεγονός, δήλωσε και στην εκπομπή Super Κατερίνα ότι: «Το Liar είχε έρθει πρώτο στην ψηφοφορία του κοινού με 693 βαθμούς, το κομμάτι του Βίκτωρα δεύτερο με 509 και το τρίτο κομμάτι με 341. Λογικά η αποχώρηση του τραγουδιού Shout Out έπρεπε να είχε επηρεάσει τη διαδικασία. Αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν είναι κατανοητό πώς ένα τραγούδι που έχει αποσυρθεί έχει λάβει βαθμολογίες που ανακοινώνονται».

    Όσον αφορά για το έως πότε θα περιμένουν κάποια απάντηση από την ΕΡΤ: «Υπάρχει αναμονή μέχρι αύριο. Διότι μετά όπως καταλαβαίνετε μετά θα πρέπει να γίνει η ανάλογη πίεση με τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος», είπε.

    Από τη μεριά της, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της, η Μελίσσα Μαντζούκη είναι απογοητευμένη αφού φάνηκε ότι το τραγούδι της αγαπήθηκε και ψηφίστηκε από τον κόσμο, ενώ θα μπορούσε να είχε θέσει την υποψηφιότητά της ώστε να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στον διαγωνισμό.

    Σημειώνεται ότι φέτος και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συμμετείχε στην επιλογή του τραγουδιού και το κοινό.

    Στον τελικό για την επιλογή είχαν μείνει τρία τραγούδια. Το «What They Say» με τον Victor Vernicos, το «Shout Out» με τις Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού που αποσύρθηκε τελευταία στιγμή και το «Liar» της Μελίσσας Μαντζούκη.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τραγούδι που επικράτησε ήταν το «What They Say» του 16χρονου Victor Vernicos.

    Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

    «Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2023 στο Λίβερπουλ.

    Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής. Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα της ΕΡΤ, μέσα σε μόλις ένα διήμερο, δέχθηκε συνολικά 2.982 συμμετοχές».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ