• LIFE&STYLE

    Σε ποιον αφιερώνει η Kάρλα Μπρούνι το «Forever Young»;

    Kάρλα Μπρούνι και Νικολά Σαρκοζί

    Kάρλα Μπρούνι και Νικολά Σαρκοζί


    Εικόνα πρώτη. Η Κάρλα Μπρούνι ανεβαίνει τις σκάλες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα, με τον Νικολά Σαρκοζί και την κόρη τους, με ένα ζευγάρι Birkenstock, τζιν με ρεβέρ, ντένιμ πουκάμισο ανοιχτό, γυαλιά ηλίου (και πρεσβυωπίας κρεμασμένα στον λαιμό) και t-shirt. Όπως οφείλει μία τουρίστρια. Όσο αναγνωρίσιμη κι αν είναι. Κι ας έχει «κλείσει» την βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου.

    Εικόνα δεύτερη. Η Κάρλα Μπρούνι χορεύει ξυπόλητη με ένα πορτοκαλί καφτάνι, διάφανο, με φτερά, στον φακό και στο συνεργείο που βρέθηκε από την γαλλική έκδοση του Μadame Figaro για συνέντευξη και φωτογράφηση με μια γυναίκα που μάλλον δεν θυμάται πόσες φορές έχει γίνει εξώφυλλο στη ζωή της. Μέχρι σήμερα.

    Ένα από τα τελευταία σούπερ μοντέλα
    Ένα από τα τελευταία σούπερ μοντέλα

    Η Κάρλα Μπρούνι, πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, μοντέλο, ινφλουένσερ, τραγουδίστρια, μητέρα, αριστοκράτισσα, κληρονόμος, -όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά-, βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Έχει στηρίξει τον Νικολά Σαρκοζί, διακριτικά, όλη την περίοδο που μπαινοβγαίνει στις δικαστικές αίθουσες. Όπως και στη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος της Γαλλίας.

    Ανάρτηση από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram
    Ανάρτηση από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram

    Είναι ζευγάρι από το 2008. Χωρίς να σταματήσει ποτέ την προσωπική της διαδρομή, να αφήσει στην άκρη τα δικά της «θέλω.» Έχει τραγουδήσει λάιβ σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Έχει ταξιδέψει παντού, χωρίς να ξεχνάει την γενέτειρα της, την Ιταλία. Έχει ανέβει ξανά στην πασαρέλα, χωρίς να σκεφτεί την σύγκριση με τα νεαρά μοντέλα της εποχής. Έχει διαφημίσει καλλυντικά, κοσμήματα, αρώματα, ρούχα, αξεσουάρ…

    Αν είστε «φίλες» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θα την ακούσεις να σου τραγουδάει, να σου στέλνει φιλιά, να ποζάρει ξανά και ξανά, σχεδόν εμμονικά στους καθρέφτες του σπιτιού της, να τυλίγεται με την κουρτίνα γυμνή, για μια αυτοσχέδια εμφάνιση στο Met Gala…

    Με την κουρτίνα σαν φόρεμα για το ...Met-Gala
    Με την κουρτίνα σαν φόρεμα για το …Met-Gala

    Της αρέσει και το κρασί, αν και ο Νικολά Σαρκοζί δεν πίνει ποτέ, όπως λέει η ίδια ξανά και ξανά στις συνεντεύξεις της. «Ο άνδρας μου δεν πίνει καθόλου. Δεν έχει πιει γουλιά αλκοόλ στη ζωή του. Η αλήθεια είναι πως είναι καλύτερα και για μένα όταν δεν πίνω.»

    Η Κάρλα Μπρούνι παίζει ρόλους. Ξέρει να ποζάρει. Να τοποθετεί τα χέρια της στα σωστά σημεία. Να κοιτάει τον φακό. Να επικοινωνεί με τον φωτογράφο ή το …κινητό της. Πιστεύει στην τηλεπάθεια. Δεν φοβάται την έκθεση. Άλλωστε δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε κανέναν. Δεν της αρέσει σίγουρα να αλλάζει, έχει μια εικόνα που έχει χτίσει με τα χρόνια, κι αυτήν ακριβώς διατηρεί. Και την διατηρεί καλά.

    Δεν αλλάζει τα μαλλιά της, παραμένει η γυναίκα με τα μακριά μαλλιά με τις αφέλειες που αφήνουν ένα μικρό σημείο στο μέτωπο της γυμνό, σαν μία άλλη Τζέιν Μπίρκιν από τη δεκαετία του 60. Το πολύ-πολύ από μελαχρινή, να γίνει κοκκινομάλλα. Αλλά και το ντύσιμο της παραμένει το ίδιο, θεωρείται πρέσβειρα για ιστορικούς οίκους, και όχι τυχαία.

    Σε πρόσφατη φωτογράφηση της για το γαλλικό Madame Figaro
    Σε πρόσφατη φωτογράφηση της για το γαλλικό Madame Figaro

    Για να διατηρεί το σώμα της τέλειο, γυμνάζεται, κάνει πιλάτες και γιόγκα, «όταν ήμουνα πιο μικρή, κάπνιζα συνέχεια και έτρωγα ΜcDonald’s. Αλλά ντρέπομαι όταν δείχνω αγύμναστη και χαλαρή. Δεν θα με ενδιέφερε αν δεν ήμουνα δημόσιο πρόσωπο αλλά με φωτογραφίζουν ακόμη. Και ο άνδρας μου το κάνει πολύ συχνά», λέει σήμερα η Κάρλα Μπρούνι.

    Της αρέσουν οι selfies, τα τζιν, το «κανονικό» τσιγάρο, και το ηλεκτρονικό, η υπερ-έκθεση, θέλει να προκαλεί. Να είναι ναζιάρα και δυναμική μαζί, να μιλάει μόνη της (και στο κοινό της) μέσα στο αυτοκίνητο, να ανεβάζει τακτικά stories με προσωπικές στιγμές, σαν ένα ζωντανό ημερολόγιο σε εξέλιξη.

    Όπως τώρα, που ανέβασε μία φωτογραφία της, από τις διακοπές της στην χώρα μας, με μια αφιέρωση από το τραγούδι Forever Young του Μπομπ Ντίλαν, σε μια πιο χαλαρή εκτέλεση. Θα πρέπει να μαντέψουμε όμως σε ποιον το αφιερώνει… Στον Νικολά, στην κόρη της, ή μήπως στην ίδια;

    Η ανάρτηση σε πρόσφατο story της Κάρλα Μπρούνι από την Ελλάδα
    Η ανάρτηση σε πρόσφατο story της Κάρλα Μπρούνι από την Ελλάδα

    Αδιαφορεί για ό,τι σκέφτονται (και λένε) οι άλλοι. Παντρεύτηκε τον Νικολά Σαρκοζί μετά από μόλις τρεις μήνες γνωριμίας. «Ήταν σαν παραμύθι», θα πει. «Δεν μου είχε ξανασυμβεί. Ήταν τύχη. Η αγάπη δεν συμβαίνει τόσο εύκολα.»

    Ναι, υπήρξε σύντροφος του Μικ Τζάγκερ για χρόνια. Όπως και του Έρικ Κλάπτον. Και του Γάλλου εκδότη Ζαν-Πολ Εντοβέν, ενώ έχει ένα παιδί, με τον γιο του εκδότη, τον φιλόσοφο Ραφαέλ Εντοβέν. Όχι, δεν διάβασε την αυτοβιογραφία ενός άλλου πρώην συντρόφου της, και πάλι μουσικού, αν και λιγότερο γνωστού, του Λουί Μπερτινιάκ, που μιλάει όχι και τόσο κολακευτικά για την ίδια στο βιβλίο με τίτλο «Jolie Petite Histoire».

    Η κόρη της Κάρλα Μπρούνι και ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα
    Η κόρη της Κάρλα Μπρούνι και ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα

    Είναι ένα από τα τελευταία, αυθεντικά σούπερ μοντέλα. Στις συνεντεύξεις της έχει μάλλον βαρεθεί να λέει τον αγώνα που δίνει καθημερινά για να παραμένει αδύνατη. Να μιλάει τρυφερά για τον σύζυγο της, πόσο «ευγενικός», «σοφός», «ψύχραιμος», «γλυκός» και «σέξι» είναι. Στα 54 της χρόνια επιδιώκει να παραμένει ζωντανή στον κόσμο της μόδας, της μουσικής, της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής.

    Έχει βγάλει ήδη έξι άλμπουμ και συνεχίζει να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα. Να γράφει τραγούδια και να τα ερμηνεύει στα γαλλικά, κυρίως. Γεννήθηκε στο Τορίνο, από γονείς που ήταν κι εκείνοι μουσικοί, κληρονόμος της περιουσίας που δημιουργήθηκε από την ιταλική κατασκευαστική εταιρία CEAT.

    Εγκατέλειψε το όνειρο της να ασχοληθεί με το τραγούδι, για να κάνει καριέρα ως μοντέλο. Το πρώτο της άλμπουμ; «Quelqu’un m’a dit». Περίμενε τότε να πουλήσει δύο αντίτυπα, όπως έχει πει σε συνέντευξη της, ένα στη μητέρα της κι ένα στην αδερφή της, για να ξεπεράσει τελικά τα 2 εκατομμύρια.

    Γκρινιάζει που τα παιδιά της δεν θεωρούν ότι η μαμά τους εργάζεται. Αντίθετα με τους άνδρες μπαμπάδες που δουλεύουν και τα παιδιά δεν τους ενοχλούν ποτέ… Για χρόνια, διατηρούσε δικό της γραφείο, ακόμη και μέσα στο Elysee Palace, κάτι που μάλλον δεν συνηθίζεται να κάνει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

    «Όταν ο άνδρας μου ήταν Πρόεδρος της Γαλλίας, συνήθιζα να παίρνω το μετρό για να πάω οπουδήποτε», λέει. Την ίδια στιγμή, συνόδευε τον Νικολά Σαρκοζί στα ταξίδια, με κάθε επισημότητα, γνώρισε τον Δαλάι Λάμα και τον Νέλσον Μαντέλα.

    Ποζάροντας ακόμη σαν μοντέλο...
    Ποζάροντας ακόμη σαν μοντέλο…

    Μάλλον δεν νοσταλγεί και τόσο αυτή την περίοδο της ζωής της… «Δεν θα πω ότι ήταν διασκεδαστική. Αλλά ήταν μια φανταστική εποχή. Μια περιπέτεια. Αλλά δεν μου λείπει. Ο Τύπος, η δουλειά, είναι πολύ σκληρά όλα. Και ήταν πιο τρομακτική για τον άνδρα μου. Όταν είσαι Πρόεδρος θέλουν να σε σκοτώσουν κάθε λεπτό. Στην αρχή σκεφτόμουνα ότι έχει πλάκα. Και μετά κατάλαβα πόσο επικίνδυνο είναι. Ήταν σίγουρα μεγάλη τιμή αλλά τώρα νιώθω ανακουφισμένη.»

    Ήταν η εποχή ακριβώς που όλοι την παρακολουθούσαν, τα περιοδικά και οι εφημερίδες της ασκούσαν κριτική ακόμη και για τους σχεδιαστές που επέλεγε να φορέσει. Αν ήταν Γάλλοι κυρίως… Κι εκείνη απλώς τους αγνοούσε και έπαιζε τον ρόλο της κακομαθημένης πριγκίπισσας όσο καλύτερα μπορούσε. Με γάντια και καπέλο.

    «Έχω υπάρξει πολύ τυχερή», θα πει. «Ίσως έκανα κάτι καλό στην προηγούμενη ζωή μου».

    Και η καθημερινότητα τους με τον «άνδρα» της; Όταν δεν ταξιδεύουν, δεν φωτογραφίζονται, δεν δίνουν συνεντεύξεις; Τα βράδια μαγειρεύει η Κάρλα Μπρούνι μακαρόνια, όπως λέει, ή παραγγέλνουν φαγητό με τον Νικολά Σαρκοζί και βλέπουν τηλεόραση.

    Αγαπημένη της εικόνα από το παρελθόν
    Αγαπημένη της εικόνα από το παρελθόν

    Η μόδα παραμένει η «οικογένεια» της, και η μουσική, η καινούργια της ζωή. Μοιάζει να απολαμβάνει το τώρα. Την ηλικία της. Τον χρόνο. «Πιστεύω ότι αλλάζεις σαν γυναίκα στα 50 σου», έχει πει σε συνέντευξη της. «Το νεαρό κορίτσι μέσα σου έχει σίγουρα πεθάνει, αν και μέχρι να γίνεις 50, έχεις ακόμη μία έφηβη να χορεύει μέσα σου.»

    Αυτήν την τινέιτζερ η Κάρλα Μπρούνι της κουβαλάει ακόμη μαζί της, κι ας μην θέλει να το παραδεχτεί. Πώς το καταλαβαίνουμε; Από τα ροκ t-shirts, τα τζιν που φοράει, την γλώσσα του σώματος, τα τραγούδια της. Και τα Birkenstock…

    Διαβάστε επίσης:

    Emmys: Σνόμπαραν την Τζένιφερ Άνιστον – Χαμός στα social media

    Η Καμίλα αποκαλύπτει το μυστικό χόμπι του πρίγκιπα Καρόλου – Τον κρατά σε φόρμα στα 73 του χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ