• Gossip

    Σάλος στη Μεγάλη Βρετανία με τον πρίγκιπα Ανδρέα και το σεξουαλικό σκάνδαλο (video)

    • NewsRoom

    Αριστερά ο πρίγκιπας Ανδρέας με την μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ και δεξιά ο Τζέφρι Έπσταϊν


    Σάλο έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η απόφαση του πρίγκιπα Ανδρέα να μιλήσει στο BBC για τη σχέση του με τον παιδόφιλο επιχειρηματία Τζέφρι Έπσταΐν, αλλά και την κατηγορία σε βάρος του ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με ανήλικη το 2001.

    Ο 59χρονος Δούκας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Forensic», όπου δήλωσε πως δεν θυμάται εκείνη την ημέρα να συναντάει την 17χρονη τότε Βιρτζίνια Ρόμπερτς από την οποία κατηγορείται, πόσο μάλλον να βρέθηκε σε ερωτική επαφή μαζί της.

    Μάλιστα, δήλωσε πως θυμάται χαρακτηριστικά εκείνη την ημέρα, καθώς για πρώτη φορά βρέθηκε στην πιτσαρία Pizza Express, μαζί με την κόρη του, Βεατρίκη, την οποία συνόδευσε σε πάρτι.

    «Στη συνέχεια, επειδή απουσίαζε η τότε σύζυγός μου, Δούκισσα της Υόρκης, έμεινα με το παιδί, αφού είχαμε ως κανόνα όταν απουσίαζε ο ένας να μένει με τα παιδιά ο άλλος. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, είχα πάρει άδεια από το Ναυτικό, όπου υπηρετούσα, και ήμουν σπίτι», περιγράφει ο Δούκας.

    Ωστόσο, η φωτογραφία που απεικονίζει τον πρίγκιπα να έχει το χέρι του γύρω από τη μέση της 17χρονης Ρόμπερτς και κάνει το γύρο του διαδικτύου μαρτυρά μία διαφορετική πραγματικότητα.

    Η γυναίκα επιμένει πως η συγκεκριμένη εικόνα είναι από το 2001 στην έπαυλη του Έπσταϊν, όπου ο επιχειρηματίας την είχε για σκλάβα του σεξ και την υποχρέωσε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Ανδρέα.

    Στην ίδια φωτογραφία, μάλιστα, διακρίνεται και η συνεργός του Έπσταϊν, Γκισλέν Μάξουελ.

    Η Ρόμπερτς είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τη συνάντησή της με τον τρίτο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, που οδήγησε σε συνεύρεση, και ανάμεσα σ’ αυτές είχε αναφέρει ότι εκείνος «είχε ιδρώσει πολύ» ενώ χόρευαν σε κλαμπ του Λονδίνου, πριν επιστρέψουν στο σπίτι του Έπσταϊν.

    Η επίμαχη φωτογραφία

    Όμως, ο Δούκας αρνείται και αυτό το περιστατικό λέγοντας ότι «είναι αδύνατον να είχα ιδρώσει καθώς αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη ιατρική κατάσταση που δεν μου επιτρέπει να ιδρώνω ή δεν μου επέτρεπε τουλάχιστον εκείνη την εποχή.

    Ο λόγος που δεν ίδρωνα τότε ήταν γιατί στη διάρκεια του Πολέμου των Φώκλαντ, όπου δέχτηκα πυρά, άρχισα να παράγω υπερβολικά επίπεδα ανδρεναλίνης και μου ήταν αδύνατον να ιδρώσω.

    Δεν έπρεπε να ιδρώσω, και μόνο αφού χρειάστηκε να κάνω κάποια πράγματα, μπορώ πλέον να ιδρώσω ξανά. Αλλά εκείνη την περίοδο είναι σίγουρο ότι δεν μπορούσα, δεν μου το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας μου».

    Και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι να την έχω γνωρίσει ποτέ, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν ήμουν ποτέ μαζί της στο κλαμπ που λέει ότι συναντηθήκαμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα σ’ αυτή την ιστορία που δεν είναι σωστά, κι ένα απ’ αυτά ότι δεν γνωρίζω καν που είναι αυτό το κλαμπ. Δεν πίνω, δεν νομίζω ότι αγόρασα ποτέ ποτέ σ’ αυτό το μπαρ, αν ήμουν εκεί».

    Η κουβέντα, βεβαίως, έφτασε και στη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μίντια και δείχνει να έχει περάσει το χέρι του γύρω από τη μέση της 17χρονης τότε Ρόμπερτς.

    Ωστόσο, ο πρίγκιπας Ανδρέας ισχυρίζεται – ξανά- ότι δεν έχει καμία ανάμνηση απ’ αυτή τη φωτογραφία, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και προϊόν επεξεργασίας, όπως εξάλλου πιστεύουν πολλοί υποστηρικτές του.

    «Σίγουρα είμαι εγώ σ’ αυτή τη φωτογραφία. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτή η φωτογραφία είναι στο Λονδίνο, γιατί όποτε βγαίνω στο Λονδίνο φοράω κουστούμι και γραβάτα. Αυτά είναι συνήθως τα ρούχα με τα οποία ταξιδεύω, όταν ταξιδεύω έξω. Υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες με εμένα ντυμένο έτσι, αλλά όχι στο Λονδίνο», δήλωσε αρχικά.

    Και συνέχισε: «Συγγνώμη, αλλά ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, εκτός του ότι το να φωτογραφηθώ δημοσίως είναι κάτι σπάνιο, οι αγκαλιές και οι δημόσιες εκφράσεις αγάπης δεν είναι κάτι που συνηθίζω. Αυτή είναι η καλύτερη εξήγηση που μπορώ να σας δώσω και φοβάμαι ότι αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε όχι με τον τρόπο που ισχυρίζονται ότι τραβήχτηκε».

    Ο Δούκας της Υόρκης πρόσθεσε ότι η φωτογραφία φαίνεται να τραβήχτηκε στο σπίτι της Γκισλέν Μάξουελ, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν έχει βρεθεί εκεί.

    «Κοιτάξτε, δεν θυμάμαι να τραβήχτηκε ποτέ αυτή η φωτογραφία. Δεν θυμάμαι να πήγα ποτέ στο πάνω δωμάτιο αυτού του σπιτιού».

    Όσο για το αν έχει υποστεί επεξεργασία η φωτογραφία αυτή –κάτι που οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι διακρίνεται από τα χέρια του, που εμφανίζονται πρησμένα, και άρα δεν είναι δικά του -, ο Πρίγκιπας Ανδρέας λέει:

    «Από τις έρευνες που έχω κάνει, μπορεί κανείς να αποδείξει αν αυτή η φωτογραφία είναι ψεύτικη ή όχι, επειδή είναι μια φωτογραφία μιας φωτογραφίας μιας φωτογραφίας».

    Και κλείνει το θέμα λέγοντας: «Οπότε είναι δύσκολο να το αποδείξει κανείς, αλλά δεν θυμάμαι να έχω φωτογραφηθεί ποτέ εκεί».



    ΣΧΟΛΙΑ