• LIFE&STYLE

    Ρίο 2016: Talk of the town η τσουπωτή γυμνάστρια και ο γεματούλης Αιθίοπας κολυμβητής


    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο δεν είναι μόνο χαρούμενες στιγμές, μετάλλια και ευγενής αθλητική άμιλλα. Φέτος, υπάρχουν και πολλά ρατσιστικά επεισόδια. Σε έναν κολυμβητή αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός Robel η Φάλαινα, όταν έμεινε σχεδόν μισό γύρω πίσω από τους αντιπάλους του, στα 100 μέτρα ελεύθερο κολύμπι και οι αντιδράσεις στα social media ήταν έντονες.

    Robel Kiros Habte

    Ο Robel Kiros Habte από την Αιθιοπία πήρε την 59η θέση στους 59, μετά τη συμμετοχή του στα προκριματικά των 100 μέτρων στο Ολυμπιακό Στάδιο Υδάτινου Στίβου στο Ρίο. Λόγω της απόδοσής του, πολλοί έσπευσαν να τον συγκρίνουν με τον Eric the Eel, έναν κολυμβητή που είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ και είχε χρειαστεί τον διπλό χρόνο για να τελειώσει το γύρο του από τους αντιπάλους του. Βέβαια, αυτός ήταν ο καλύτερος προσωπικός χρόνος που είχε κάνει.

    Παρά τη μάχη του αθλητή και την όχι και τόσο καλή επίδοσή του, το κοινό τον χειροκρότησε θερμά, όταν τελείωσε τον αγώνα του, στο 1 λεπτό και 4.95 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτό τον κατέστησε αυτόματα τον μοναδικό αθλητή που δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα των 100 μέτρων σε λιγότερο από 1 λεπτό.

    Robel Kiros Habte

    Ο χρήστης του twitter Harold Siyaya έγραψε: «Πως στο καλό αυτός ο κολυμβητής από την Αιθιοπία πληροί τις προδιαγραφές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Υπέρβαρος και ντροπιαστικά αργός». Ευτυχώς, όμως, δεν ήταν όλα τα σχόλια τόσο αρνητικά.

    Ο ίδιος ο Habte, μιλώντας στο Reuters, δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου.  Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό για τη χώρα μου. Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα το κολύμπι. Όλοι στην Αιθιοπία, κάθε μέρα που ξυπνάνε τρέχουν. Δεν κολυμπάνε. Αλλά εγώ δεν ήθελα να τρέχω, ήθελα να είμαι  κολυμβητής. Γι’ αυτό και δεν έχει σημασία που τερμάτισα τελευταίος.”

    Alexa Moreno

    Σκληρή κριτική για το σώμα της δέχθηκε και η 22χρονη Alexa Moreno από το Μεξικό. Η Alexa διαγωνίστηκε στις άνισες μπάρες, τις ασκήσεις εδάφους και στη δοκό και κατέκτησε την 31η θέση, πολύ ψηλά στην κατάταξη δηλαδή, αν αναλογιστεί κανείς τη μικρή παρουσία του Μεξικού στους Αγώνες. Η εικόνα της, όμως, φαίνεται πως για κάποιο λόγο εξόργισε πολλούς χρήστες του twitter, οι οποίοι την αποκάλεσαν χοντρή. Βέβαια, τα σχόλια αυτά γρήγορα έχασαν την αξία τους, μετά τα άπειρα θετικά tweets για την ίδια και τις ικανότητές της.

    Alexa Moreno
    Μετάφραση: Η Alexa Moreno μετά τη γυμναστική της
    Alexa Moreno
    Mετάφραση: H Alexa Moreno έχει το σώμα δυο γυμναστών μαζί. Μια δίαιτα πριν τους Ολυμπιακούς θα ήταν καλή επιλογή

    Τα θετικά tweets ήταν πολύ περισσότερα:

    https://twitter.com/ScarlettEArcher/status/763271151346999296



    ΣΧΟΛΙΑ