• LIFE&STYLE

    Ψυχικά διαταραγμένοι οι νάρκισσοι των γυμναστηρίων που ποστάρουν με μανία φωτογραφίες τους στο facebook

    gym


    Ας είμαστε ειλικρινείς: Όλοι έχουμε έναν ή και περισσότερους φίλους στο facebook, που αναρτούν ασταμάτητα φωτογραφίες από το γυμναστήριο. Αυτό το πρόσωπο μπορεί να είστε και εσείς βέβαια. Ορίστε ένα post, που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για κάποιον ή να τον εκνευρίσει απίστευτα πολύ: Έτρεξα 5 χιλιόμετρα  πριν τη δουλειά! Και τώρα προκύπτει ένα βασικό ερώτημα. Οι χρήστες των social media, που σπαταλάνε τόσο χρόνο για να ποστάρουν τα αθλητικά τους κατορθώματα στο facebook, γυμνάζονται επειδή θέλουν ή απλά επειδή θέλουν να γράψουν κάτι στα προφίλ τους;

    Το μυστήριο έρχεται να διαλευκάνει το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Ερευνητές του πανεπιστημίου διενέργησαν μια μελέτη για το λόγο που τόσοι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται κάθε προπόνηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα.

    Οι άνθρωποι που τόσο πρόθυμα αναρτούν φωτογραφίες από το γυμναστήριο ή τη διατροφή τους είναι νάρκισσοι. Ο πρωταρχικός στόχος τους είναι να καυχηθούν για τα επιτεύγματά τους και την εμφάνισή τους. Προφανώς αυτές οι δημοσιεύσεις προσφέρουν στους χρήστες  πολύ περισσότερα likes και σχόλια, συγκριτικά με άλλα posts.

    GYM 1

    Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: “Οι ναρκισσιστές  ενημερώνουν το «κοινό» τους συχνότερα για τα επιτεύγματά τους, γεγονός που υποκινείται από την ανάγκη τους για προσοχή και επιβεβαίωση από την κοινότητα του Facebook”. Η Dr Tara Marshal συνεχίζει λέγοντας ότι “αν και τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι “το ψώνιο” των ναρκισσιστών αποδίδει, επειδή λαμβάνουν περισσότερα likes και σχόλια, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι κερδίζουν και τη φιλία των διαδικτυακών τους φίλων. Αντιθέτως, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν κρυφά αισθήματα αντιπάθειας προς το νάρκισσο φίλο.” Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Jen Selter, η οποία έχει περίπου 10 εκατομμύρια followers στο Instagram, αφού δεν σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες της από το γυμναστήριο. Φυσικά, το βλέμμα όλων μαγνητίζει το καλογυμνασμένο σώμα της, με τα περίφημα οπίσθιά της.

    Έτσι, αν είστε από εκείνους που αρέσκονται στη δημοσίευση φωτογραφιών από το γυμναστήριο, τη yoga, το τρέξιμο, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κάνετε ένα τέτοιο post. Θέλετε οι φίλοι σας να νομίζουν ότι είστε νάρκισσοι, που ασχολείστε μόνο με το σώμα σας; Εκτός και αν είστε, οπότε αλλάζουν τα δεδομένα.

    View this post on Instagram

    No one can force you to exercise – you have to be your own motivator. Everyone has their own personal reasons for working out and becoming healthier. The key to finding yours is to focus on the one thing that will make you roll out of bed early, put your sneakers on, and go for a run – even when you would rather sleep. Or the thing that will keep you true to the promises you made yourself and motivate you to hit the gym, even after a long, exhausting day. Search within yourselves and when you find that one thing, write it down and stick it somewhere you can see it everyday to remind yourself. Use that reason to drown out all of the excuses running through your mind and push through to your purpose.

    A post shared by Jen Selter (@jenselter) on

    View this post on Instagram

    ? @ it ?

    A post shared by Jen Selter (@jenselter) on

    gym 4 gym 3 gym 2

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aftes-ine-chores-ton-kalitero-kero-pagkosmios-mantepste-pia-ine-stin-korifi-tis-listas/67219

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/fovaste-na-kanete-tzokingk-vradi-lisi-vriskete-sto-soutien-sas/67086



    ΣΧΟΛΙΑ