• LIFE&STYLE

    Ψεύτες: Πόσο εύκολο είναι να τους καταλάβεις αμέσως (πιάνει και για τους πολιτικούς)

    • NewsRoom
    προσλήψεις


    Εσείς μπορείτε να ξεχωρίσετε τους καλούς ψεύτες; Είναι γεγονός πως το ψέμα έχει εξελιχθεί σε επιστήμη, μια επιστήμη ιδιαίτερα προσφιλή στον χώρο της πολιτικής. Υπάρχουν όμως εξίσου αντίστοιχα σημάδια, τα οποία προδίδουν τους ψεύτες, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τον εντοπισμό τους.

    Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει αποδέκτες ψέματος και πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ένας “καλός” πολιτικός για παράδειγμα, ξέρει και μπορεί να διαχειρίζεται το ψέμα με μεγαλύτερη ευκολία χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

    Barack Obama

    Η ειδικός αναλυτής συμπεριφοράς και της γλώσσας του σώματος, Lillian Glass, έχει συνεργαστεί με το FBI για να “ξεκλειδώσει” τα κρυμμένα μηνύματα της εξαπάτησης. Σύμφωνα με τον ίδιο όταν προσπαθούμε να εντοπίσουμε το ψέμα κάποιου οφείλουμε να δώσουμε προσοχή στις εκφράσεις του προσώπου του, όπως και στην γλώσσα του σώματος ακόμη και στον τρόπο ομιλίας του.

    Όλα αυτά τα μικρά μυστικά- κόλπα εντοπισμού των “ειδικών” του ψέματος περιγράφει η ίδια και στο βιβλίο της “The Body Language Of Liars”.

    BI_Graphics_10 signs someone is lying to you

     

    1. Γρήγορη αλλαγή της θέσης του κεφαλιού

    Εάν για παράδειγμα κάποιος κουνήσει απότομα το κεφάλι του όταν του γίνεται μια ευθέα ερώτηση, τότε το πιθανότερο είναι να ψεύδεται.

    Tsipras

    2. Αλλαγή στον ρυθμό της αναπνοής

    Όταν κάποιος έχει άγχος (λόγω ψέματος) τότε αρχίζει και αναπνέει πιο βαριά. Οι ώμοι του σηκώνονται και η φωνή του βγαίνει με δυσκολία.

    3. Έχουν μια “ακίνητη” στάση 

    Οι κινήσεις του σώματος σε μια συζήτηση είναι φυσιολογικές, όταν λοιπόν αυτές απουσιάζουν τότε μάλλον κάποιος “προσπαθεί” πάρα πολύ.

    4. Συχνή επανάληψη των ίδιων λέξεων- φράσεων

    Είναι ένας τρόπος για να πείσουν, εσάς και τον εαυτό τους μαζί, για αυτά που λένε. Ακόμη είναι ένα τρόπος να κερδίσουν χρόνο για να βάλουν τις σκέψεις τους σε μια σειρά.

    antonis samaras

    5. Αγγίζουν ή κρύβουν το στόμα τους

    Οι άνθρωποι ασυνείδητα κρύβουν το στόμα τους όταν δεν θέλουν να απαντήσουν σε κάτι.

     6. Κρύβουν ενστικτωδώς τρωτά σημεία τους (λαιμός, στήθος, σβέρκος, κοιλιά)

    Όταν κάποιος αρχίζει και αγγίζει αυτές τις περιοχές, για κάποιο λόγο νιώθε ευάλωτος.

    7. Έχουν την τάση να κάνουν συνέχεια χειρονομίες 

    Οι ψεύτες κρατούν μια αμυντική στάση καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης με κάποιον με αποτέλεσμα να κάνουν πολλές χειρονομίες.

    8. Δίνουν πολλές πληροφορίες- λεπτομέρειες 

    Μια υπερβολική αναφορά λεπτομερειών είναι συνήθως η μεγαλύτερη απόδειξη ότι κάποιος λέει ψέματα.

    9. Δυσκολία στην ομιλία 

    Άλλη μια ασυνείδητη αντίδραση του οργανισμού μας. Το στόμα μας στεγνώνει όταν βρισκόμαστε υπό κατάσταση άγχους, δηλαδή όταν λέμε ψέματα.

    10. Κοιτάζουν χωρίς να ανοιγοκλείνουν τα μάτια

    Ένα σύνηθες κόλπο των ψευτών είναι να κρατάνε συνεχής οπτική επαφή με τον ακροατή τους έτσι ώστε να τους πείσουν για την αυθεντία των λεγόμενων τους.

    politics

     

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/edo-tha-dite-giati-ta-agchodi-onira-ine-stin-pragmatikotita-kala-gia-sas/20293

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ