• LIFE&STYLE

    Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτό το φόρεμα αγοράστηκε για 200 λίρες

    • NewsRoom


    Πόσο κοστίζει το να ντυθείς σαν ένα από τα σπουδαιότερα style icons όλων των εποχών; Αυτή τη στιγμή, η απάντηση είναι 100.000 λίρες- για ένα φόρεμα.

    Αυτή είναι η τιμή ενός αυθεντικού ρούχου που φορούσε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα σε επίσκεψή της στο Μπαχρέιν το 1986 κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στις χώρες του Κόλπου. Το μεταξωτό φόρεμα με την υπογραφή του David Emanuel (που σχεδίασε και το γαμήλιο φόρεμα της Νταϊάνα) δεν είναι το πρώτο κομμάτι από την προσωπική ντουλάπα της που έχει βγει προς πώληση- το 2016, για παράδειγμα τρία από τα φορέματα της Diana βγήκαν σε δημοπρασία – αυτό όμως το συγκεκριμένο φόρεμα έχει μια ιδιαίτερη ιστορία.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πωλείται. Το 1994, το φόρεμα πωλήθηκε από έναν ανώνυμο αγοραστή, ο οποίος κατέβαλε μόλις 200 λίρες για να το αποκτήσει σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων.

    Πώς συνέβη αυτό; Σύμφωνα με πηγές το φόρεμα δωρίστηκε σε ένα κατάστημα στο Χέρεφορντ από μια οικονόμο στο Mynde Park, όπου ζούσε η στενή φίλη της Νταϊάνα, Caroline Twiston-Davies. Η γυναίκα που αγόρασε το φόρεμα για 200 λίρες φέρεται να γνώριζε ότι το φόρεμα ανήκε στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, αλλά δεν συνειδητοποίησε τη “σημασία” του τότε.

    Η γυναίκα αγόρασε το φόρεμα για να το φορέσει σε μια δεξίωση που ποτέ τελικά ποτέ δεν παρευρέθηκε. Και όπως πολλά άλλα vintage ευρήματά της το φόρεμα παρέμεινε κρεμασμένο στην ντουλάπα της για χρόνια.

    Πρόσφατα, η γυναίκα παρακολουθούσε ένα ντοκιμαντέρ για τη Νταϊάνα και την είδε να φοράει το φόρεμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στις χώρες του Κόλπου.

    Το φόρεμα τώρα πωλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερο από 155.000 λίρες. Περιγράφοντάς το φόρεμα ως “πραγματικά συγκλονιστικό” η υπεύθυνη δημοπρασιών Kerry Taylor δήλωσε πως υπήρχε ένας συνδυασμός ιδιωτών αγοραστών που ανταγωνίζονταν με ιδρύματα και συλλέκτες, αλλά τελικά αγοράστηκε από ένα ανώνυμο μουσείο στο εξωτερικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι Ελληνίδες που έκαναν τη διαφορά στα British Fashion Awards

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 10 καλύτερες εμφανίσεις που είδαμε φέτος στα British Fashion Awards



    ΣΧΟΛΙΑ