• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Το άγνωστο e-mail στην βασίλισσα Ελισάβετ και οι αντιδράσεις Τραμπ

    Ο Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Κάρολος και Καμίλα, η βασίλισσα Ελισάβετ και η Δούκισσα και ο Δούκας του Σάσεξ, Μέγκαν και Χάρι


    Η εγκατάσταση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες προκάλεσε ανησυχία στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει η αμερικανική κυβέρνηση τα έξοδα της προστασίας τους.

    Εκπρόσωπος του βασιλικού ζευγαριού έσπευσε να διαψεύσει τις κατηγορίες Τραμπ, δηλώνοντας ότι:

    «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν σχεδιάζουν να ζητήσουν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πόρους ασφαλείας. Έχουν γίνει ιδιωτικές ρυθμίσεις ασφαλείας».

    Την αντίδραση του Τραμπ πυροδότησαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Μέγκαν και του Χάρι από τον Καναδά, πόσο μάλλον εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, αποδίδεται στην άρνηση της καναδικής κυβέρνησης να συνεχίσει να καλύπτει έξοδα της προστασίας τους.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 9 υψηλά ειδικευμένοι Βρετανοί αξιωματικοί συμπεριλαμβάνονται στην ασφάλεια του Χάρι και της Μέγκαν. Τα έξοδα εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια λίρες το χρόνο και καλύπτονται από τους Βρετανούς φορολογούμενους, μέσω του προϋπολογισμού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

    Ακόμη όσο βρίσκονταν στον Καναδά η αστυνομία συνείσφερε στην προστασία τους, ωστόσο αυτό θα ίσχυε μέχρι και σήμερα.

    Μετά το #Megxit, που έσκασε σαν «βόμβα» στη Μεγάλη Βρετανία, το ζευγάρι μετακόμισε στον Καναδά, ενώ σχεδίαζε τους επόμενους μήνες να μετακομίσει εκ νέου στο Λος Άντζελες προκειμένου να βρίσκεται κοντά στη μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ.

    Αυτό συνέβη νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν.

    Σύμφωνα με βασιλικές πηγές, εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ήθελαν βοήθεια με την ασφάλειά τους από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που προστατεύει διεθνείς διπλωμάτες, θα έπρεπε να υποβάλουν αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Την τελική απόφαση θα έπαιρνε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ο Αμερικανός φορολογούμενος δεν θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ασφάλειας του ζευγαριού.

    μεγκαν μαρκλ πριγκιπας χαρι ντοναλντ τραμπ

    Η βασίλισσα ήξερε για το Megxit

    Στο μεταξύ, για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα e-mail, το οποίο, σύμφωνα με την Daily Mail, αποδεικνύει ότι τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και ο πρίγκιπας Κάρολος γνώριζαν για την απόφαση του ζευγαριού να εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα και την Μεγάλη Βρετανία, πριν το ανακοινώσει δημοσίως.

    Όπως αναφέρει η βρετανική φυλλάδα, ο Χάρι και η Μέγκαν ενημέρωσαν την οικογένειά τους για την επιθυμία τους και πήραν άδεια για να σχεδιάσουν την αποχώρησή τους.

    Βασίλισσα Ελισάβετ, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Ιανουαρίου, λίγο πριν επιστρέψουν στο Λονδίνο από την άδεια που είχαν πάρει και πέρασαν στο Βανκούβερ, ο Χάρι επικοινώνησε με την γιαγιά και τον πατέρα του για να τους πει πως εκείνος και η Μέγκαν ήθελαν να αποχωρήσουν.

    Από την μεριά τους, η Ελισάβετ και ο Κάρολος του ζήτησαν να μην βιαστούν, ωστόσο το ζευγάρι ήταν αποφασισμένο.

    Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι η βασίλισσα της Αγγλίας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν γνώριζαν για το Megxit.



    ΣΧΟΛΙΑ