• LIFE&STYLE

    Μέγκαν – Χάρι για Τραμπ: «Έχουν γίνει ιδιωτικές ρυθμίσεις για τα έξοδα ασφαλείας»

    πρίγκιπας Χάρι

    Ο πρίγκιπας Χάρι και η αγαπημένη του Μέγκαν Μαρκλ


    Απάντηση στην Τραμπ μέσω εκπροσώπου έδωσαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δε ζήτησαν βοήθεια από τον Αμερικανό πρόεδρο αναφορικά με τα έξοδα της ασφαλείας τους.

    «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν σχεδιάζουν να ζητήσουν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πόρους ασφαλείας» δήλωσε χθες εκπρόσωπος του βασιλικού ζευγαριού. «Έχουν γίνει ιδιωτικές ρυθμίσεις ασφαλείας» τόνισε.

    Το παλάτι σήμερα αρνήθηκε να σχολιάσει εάν αυτό σήμαινε πως οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θα πρέπει πλέον να συνεισφέρουν σε οποιοδήποτε μελλοντικό κόστους του ζευγαριού.

    Το tweet του Ντόναλντ Τραμπ

    «Είμαι μεγάλος φίλος και θαυμαστής της βασίλισσας Ελισάβετ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αναφέρθηκε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που εγκατέλειψαν την Αγγλία, θα κατοικούσαν μόνιμα στον Καναδά. Τώρα που έφυγαν από τον Καναδά όμως, για τις ΗΠΑ, η Αμερική δεν θα πληρώσει για την προστασία τους. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν!».

    Τι περιλαμβάνουν τα έξοδα ασφαλείας της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι

    Ο λογαριασμός για την ασφάλειά του, που περιλαμβάνει μια λίστα από 9 υψηλά ειδικευμένους Βρετανούς αξιωματικούς, εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια λίρες ετησίως, και καλύπτεται από τους Βρετανούς φορολογούμενους μέσω του προϋπολογισμού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Έλαβαν επίσης, υποστήριξη από την βασιλική Καναδική Αστυνομία.

    Σύμφωνα με βασιλικές πηγές, εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ήθελαν βοήθεια με την ασφάλειά τους από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που προστατεύει διεθνείς διπλωμάτες, θα έπρεπε να υποβάλουν αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών. Την τελική απόφαση θα έπαιρνε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ο Αμερικανός φορολογούμενος δεν θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση της ασφάλειας του ζευγαριού.



    ΣΧΟΛΙΑ