• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Η αμήχανη απάντηση της Καμίλα Πάρκερ για το Megxit

    • NewsRoom

    Ο Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Κάρολος και Καμίλα, η βασίλισσα Ελισάβετ και η Δούκισσα και ο Δούκας του Σάσεξ, Μέγκαν και Χάρι


    Σε μια στιγμή αμηχανίας «τσάκωσε» η κάμερα την Καμίλα Πάρκερ, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους και να μετακομίσουν στον Καναδά.

    Η Δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφτηκε την Δευτέρα το φιλανθρωπικό κέντρο «Prospect Hospice», στο Σουίντον της Αγγλίας, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Εκεί αιφνιδιάστηκε από έναν δημοσιογράφο, ο οποίος ξαφνικά την ρώτησε αν θα της λείψει ο Χάρι και η Μέγκαν.

    Μετά από μία αμήχανη παύση, η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου απάντησε «Χμμμ… Φυσικά», κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από κάποιους, ενώ άλλοι έσπευσαν να την υπερασπιστούν λέγοντας πως απλά δεν περίμενε την ερώτηση εκείνη την δεδομένη στιγμή.

    Πάντως, ο ρεπόρτερ ανέβασε στο Twitter, βίντεο με την Καμίλα να απαντάει στην ερώτησή του.

    Το περασμένο Σάββατο, η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν χάνουν τους HRH τίτλους τους, δηλαδή δεν θα αποκαλούνται πλέον ως η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, ωστόσο θα διατηρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους τίτλους Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ.

    Παράλληλα, απαλλάσσονται από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών υποχρεώσεων, ενώ πλέον δεν θα λαμβάνουν χρήματα από τα κρατικά έσοδα.

    Επίσης, το ζευγάρι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στον βρετανικό λαό το χρηματικό ποσό των 2,4 εκατομμυρίων λιρών που ξόδεψαν για την ανακαίνιση της οικίας τους στο Frogmore Cottage.

    Όλα τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού.

    Καμίλα Πάρκερ και Μέγκαν Μαρκλ



    ΣΧΟΛΙΑ