• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Αποκαλύφθηκε πότε θα γίνει η βάπτιση του Άρτσι

    • NewsRoom

    Η Μέγκαν και ο Χάρι με τον νεογέννητο Άρτσι


    Ακριβώς δύο μήνες μετά τη γέννησή του ο πρίγκιπας Άρτσι, γιος του πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ, θα βαφτιστεί σε παρεκκλήσι στο Κάστρο του Γουίντσορ.

    To περιοδικό People, επικαλούμενο πηγές στο παλάτι, αναφέρει ότι η βάφτιση θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουλίου σε ιδιωτικό παρεκκλήσι της βασίλισσας Ελισάβετ στο Κάστρο του Γουίντσορ καθώς το ζευγάρι επιθυμούσε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον ιδιαίτερα συνδεδεμένο με τη βασίλισσα. Με αυτή την επιλογή ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά από την κατοικία τους.

    Το περιοδικό υποστηρίζει ότι στο μυστήριο θα δώσουν το παρών περίπου 25 άτομα, όλοι στενοί συγγενείς και φίλοι, ενώ φωτογραφίες θα δοθούν στη διασημότητα την επόμενη μέρα. Οι βαφτίσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι συνήθως κλειστές με καλεσμένους μόνο στενούς συγγενείς και φίλους, και τους νονούς. «Είναι ένα όμορφο ορόσημο το οποίο επιθυμούν να μοιραστούν πρώτα ως οικογένεια και μετά με τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε η πηγή που επικαλείται το People. Ωστόσο βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το ζευγάρι δεν αναμένεται να ακολουθήσει τον κανόνα των φωτογραφιών και πως μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα μόνο κάποια επίσημη φωτογράφηση αργότερα. Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, γράφεται επίσης πως ακόμη και η Βασίλισσα μπορεί να μην δώσει το παρών, καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις που δεν μπορεί να ακυρώσει. Ακόμη και το γεγονός πως πρώτα διέρρευσε η πληροφορία για την ημερομηνία και έγινε γνωστή από βασιλικούς ανταποκριτές, και όχι από ανακοίνωση του Παλατιού, θεωρείται κάτι εκτός των κανόνων που ακολουθούνταν μέχρι τώρα. Πάντως θα πρέπει για να είναι βέβαια όσα γράφονται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση σύντομα.

    Το παρεκκλήσι θεωρείται ως ένα απόλυτα ιδιωτικό σημείο για την βασιλική οικογένεια. Δημιουργήθηκε από τη βασίλισσα Βικτώρια ανάμεσα στο 1840 και στο 1847, καταστράφηκε από φωτιά το 1992 και ανοικοδομήθηκε το 1994 με σύγχρονες προσθήκες. Όπως και τα ξαδέρφια του, ο πρίγκιπας Άρτσι θα βαφτιστεί λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννησή του.



    ΣΧΟΛΙΑ