• LIFE&STYLE

    Πόση είναι η φυσιολογική διάρκεια στο σεξ;

    • NewsRoom


    Το σεξ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα στη ζωή των ζευγαριών και έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολλούς επιστήμονες με αποτέλεσμα τη διενέργεια διαφόρων ειδών έρευνες γύρω από αυτό. Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που αφορούν το σεξ είναι η διάρκεια. Πολλοί, άλλωστε, αναρωτιούνται πόση ώρα είναι φυσιολογική για μία ικανοποιητική συνεύρεση.

    Γνωρίζοντας τη σημασία της διάρκειας ο ψυχολόγος Dr. Brendan Zietsch από το πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας, πραγματοποίησε μία έρευνα για το πόσο διαρκεί μία σεξουαλική πράξη. Στην έρευνα συμμετείχαν 500 ζευγάρια διαφόρων ηλικιών και από όλο τον κόσμο τα οποία για 4 εβδομάδες έπρεπε να χρονομετρούν τη σεξουαλικές τους επιδόσεις! Η χρονομέτρηση ξεκινούσε κατά την διείσδυση και τελείωνε με την εκσπερμάτιση.

    Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς η μικρότερη διάρκεια ήταν 33 δευτερόλεπτα και η μεγαλύτερη 44 λεπτά. Βέβαια και εδώ όλα είναι σχετικά, καθώς η διαδικασία της έρευνας, δηλαδή το πάτημα του κουμπιού του χρονομέτρου αλλά και το γενικότερο άγχος για το χρόνο, αρκούν για να επηρεάσουν τις επιδόσεις.

    Ωστόσο αν μπορούσε να βγει ένας μέσος όρος διάρκειας αυτός θα ήταν 5,4 λεπτά. «Η πιο σημαντική διαπίστωση ήταν ότι η κατώτατη διάρκεια ήταν τα 33 δευτερόλεπτα και η μέγιστη τα 44 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι στο σεξ υπάρχει τεράστια ποικιλία και διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι ή ακόμη και από μέρα σε μέρα για το ίδιο ζευγάρι κι έτσι εστιάζουμε περισσότερο στους μέσους όρους παρά στην έννοια του «φυσιολογικού», εξηγεί ο  Dr Brendan Zietsch.

    Αξίζει επίσης να επισημάνουμε πως η χρήση προφυλακτικού δεν φαίνεται να επηρεάζει καθόλου τη διάρκεια, όπως ίσως κάποιοι να ισχυριστούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/greek-papers-gia-8000-prosopa-ti-anazitoun-ikonomiki-isangelis-se-trapezes-ke-chrimatistiriakes/35764



    ΣΧΟΛΙΑ