• LIFE&STYLE

    Πώς αποχαιρέτησαν οι επώνυμοι τον Κώστα Βουτσά (pics)

    • NewsRoom
    Κώστας Βουτσάς


    Ο Κώστας Βουτσάς πέθανε σήμερα, 26 Φεβρουαρίου στα 88 του χρόνια και σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια, στους φίλους και στους θαυμαστές του.

    Αρκετοί συνάδελφοί του επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

    Ο Νίκος Μουτσινάς, στο ξεκίνημα της εκπομπής του «Καλό μεσημεράκι», θέλησε να πει δυο λόγια. «Δεν είναι εύκολο. Είναι κάποιες μέρες που δεν θες να έχεις ακριβώς τέτοιες εκπομπές. Σήμερα συνέβη αυτό το γεγονός, έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς, ένας μύθος, ένας αγαπημένος ηθοποιός. Καλό του ταξίδι, να είναι καλά εκεί που θα είναι, τον ευχαριστούμε για ό,τι μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια», είπε συγκινημένος.

    Η Μάρθα Καραγιάννη μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star, και αποχαιρέτισε τον αγαπημένο της «Κωστάκη».«Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να είμαι κοντά του να τον χαιρετίσω για τελευταία φορά. Στο καλό Κωστάκη, θα τον αγαπώ πάντα. Θα μου λείπει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον Κώστα Βουτσά κι οι δυο τους είχαν αναπτύξει μια σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης. Έτσι, λοιπόν, ο Θανάσης αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά με ένα μήνυμα που αγγίζει την ψυχή όσων το διαβάζουν.

    View this post on Instagram

    Δε ξέρω για πόσους ακόμα, πάντως για εμένα ήσουν ο λόγος που πρωτομαγεύτηκα με την υποκριτική… Δε το πίστευα όταν ήρθες με χαρά να παίξεις στην πρώτη μου ταινία… Και λίγο καιρό πριν, δε μπορούσα να συνηθίσω ότι μετρούσαμε μαζί τα άστρα του Λουντέμη… Κι αν τότε ψάχναμε τον αριθμό, τώρα που θα τον μάθεις εκεί ψηλά, ελπίζω να τον σιγοψιθυρίσεις στα όνειρα όλων των νέων καλλιτεχνών και να συνεχίσεις να δίνεις φως και έμπνευση, όπως έκανες και πριν χρόνια σε μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης σε εμένα… #kostasvoutsas #inspiration

    A post shared by Thanasis Tsaltampasis (@thanasis_tsaltampasis) on

    Η Μυριέλλα Κουρεντή εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα αποτελεί αιώνια θαυμάστρια του Κώστα Βουτσά. Όσα θα θυμάται από εκείνον και γιατί αποτελεί έναν πραγματικό Βασιλιά.

    View this post on Instagram

    Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΣ Όλη μου την ζωή θαύμαζα αυτόν τον Βασιλιά… με αυτό το υπέροχο ζωηρό εύκολο ανεπιτήδευτο γέλιο και αυτή την τεράστια καρδιά που φαίνεται να τους χωράει όλους χωρίς να εξαιρεί κανέναν. Τον θυμάμαι να μιλάει για την αγάπη που έχει για όλους τους ανθρώπους, για την ευγνωμοσύνη που ένιωθε για την υπέροχη ζωή που έζησε, τον θυμάμαι να γελάει δυνατά με τα αστεία μας, να συμμερίζεται τους προβληματισμούς μου σε στιγμές που δεν το περίμενα από κανέναν, να μας δίνει δύναμη και να μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και αγάπη για την ζωή του ηθοποιού και σε άλλες στιγμές να γίνεται ο πιο ταπεινός άνθρωπος του κόσμου λες και δεν έχει αφήσει μια τεράστια ιστορία πίσω του να τον ακολουθεί…. Είναι ένας αληθινός Βασιλιάς ο Κώστας Βουτσάς…όπου κι αν ταξιδέψει η ψυχή του, πάλι Βασιλιάς θα γίνει και πάλι περιτριγυρισμένος θα βρεθεί από άλλους που θα τον λατρέψουν από την πρώτη στιγμή… Αντίο μεγάλε μας Άνθρωπε!! Τιμή μου που σε γνώρισα.. Τιμή μου που σου κράτησα το χέρι πάνω στη σκηνή… Τιμή μου που μου χαμογελούσες πάντα με το που με έβλεπες… Σου αξίζουν μόνο μεγαλεία… Θα σε θυμόμαστε για πάντα…. Αιώνια θαυμάστρια σου, Μυριέλλα 💌

    A post shared by Μυριέλλα Κουρεντή (@myriella_kourenti_official) on

    Για την απώλεια του μεγάλου πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου και της μικρής και της μεγάλης οθόνης, Κώστα Βουτσά, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος.

    «Λαϊκό» χαρακτήρισε το σπουδαίο ηθοποιό ο κ. Μπέζος εξηγώντας πως «λαϊκές είναι οι πράξεις μας, που μας θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, τη ζωή και τον περίγυρο». «Βλέποντας την αύρα και την τρομακτική λάμψη που διέθετε, είναι σα να χάνουμε μια εικόνα απ’ τα νιάτα μας», υποστήριξε ο ηθοποιός και συμπλήρωσε πως «η λάμψη υπάρχει στον άνθρωπο, όχι στον καλλιτέχνη».

    Ακόμα, μίλησε για την αγάπη του Κώστα Βουτσά προς την ίδια τη ζωή λέγοντας πως «αγαπούσε τη ζωή πιο πολύ από την τέχνη, το είχε αποδείξει και το υπερασπιζόταν. Αποτελεί μεγάλο παράδειγμα ζωής».

    Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» για τη γνωριμία, τη σχέση και τις μνήμες από τον Κώστα Βουτσά ενώ αποκάλυψε και ένα πολύ γλυκό περιστατικό που έζησε μαζί του.

    «Ο Κώστας Βουτσάς είχε τη σωστή καλλιτεχνική αίσθηση ότι χρωστάει στο κοινό… Εμείς χρωστάμε στον Βουτσά. Όχι εκείνος με εμάς» είπε μεταξύ άλλων ο Ρένος Χαραλαμπίδης και συνέχισε: «Είχε πάντα έναν τρόπο να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις».

    Και η Ζέτα Δούκα αποχαιρέτησε τον αγαπημένο Κώστα Βουτσά με μία ανάρτηση στο Instagram:



    ΣΧΟΛΙΑ