• LIFE&STYLE

    Ποιους τίτλους χάνουν και ποιους κρατάνε ο Χάρι και η Μέγκαν

    • NewsRoom

    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι


    Χωρίς τον τίτλο HRH (His Royal Highness ή Her Royal Highness) μένουν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι. Ό,τι, δηλαδή, είχε συμβεί και με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, 24 χρόνια πριν.

    Στην ανακοίνωση για το Megxit χθες, αναφέρθηκε ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έχασαν τους HRH τίτλους τους και πλέον το ζευγάρι θα είναι γνωστό ως Χάρι, δούκας του Σάσεξ και Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ.

    Η απώλεια του τίτλου θα συμβεί από την άνοιξη, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για το Megxit.

    Ο Χάρι γεννήθηκε ως πρίγκιπας της Ουαλίας και απέκτησε τίτλο HRH από τη γέννησή του. Πάντως και μετά την αφαίρεση του ΗRH τίτλου του θα παραμείνει πρίγκιπας.

    Θα κρατήσει ακόμη τον τίτλο του δούκα του Σάσεξ που του έδωσε η γιαγιά του την ημέρα του γάμου του με την Μέγκαν Μαρκλ.

    Η Μέγκαν Μαρκλ πήρε και εκείνη τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ και με το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι έγινε μέλος της βασιλικής οικογένεια αποκτώντας αυτόματα τον HRH τίτλο. Οπότε κι αυτή κρατάει τον τίτλο της δούκισας, αλλά χάνει τον τίτλο HRH.

    Ο γιος τους, Αρτσι, δεν έχει βασιλικό τίτλο, δεν είναι HRH, αλλά ούτε και πρίγκιπας, καθώς ήταν πολύ πίσω στη διαδοχή για το βρετανικό θρόνο. Το όνομα του μικρού είναι Άρτσι Μαουντμπάντεν Γουίνδσορ.

    Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μπορούσαν να δεχθούν για τον Άρτσι, κατά τη γέννησή του, τον τίτλο Ερλ του Νταπουμπάρτον ή Λόρδος Αρτσι Μαουντμπάντεν-Γουίνδσορ. Ωστόσο, με το που γεννήθηκε ο Αρτσι πήραν την απόφαση να τον κάνουν Master, πιθανότατα από την επιθυμία που είχε πάντα ο πρίγκιπας Χάρι για τον εαυτό του να είναι ένα κανονικό, απλό παιδί, παρά πρίγκιπας.

    Ο Αρτσι μπορεί ακόμη να πάρει τίτλο HRH, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, ωστόσο πιστεύεται ότι κάτι τέτοιο θα το απορρίψουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.



    ΣΧΟΛΙΑ