• LIFE&STYLE

    Ατάραχη η Μέγκαν Μαρκλ από την «θύελλα» στην Βρετανία: Ανέμελη και χαμογελαστή στον Καναδά (pics)

    • NewsRoom
    Μέγκαν Μαρκλ

    Μέγκαν Μαρκλ


    H θύελλα που έχει ξεσπάσει στην Βρετανία δεν φαίνεται να την πτοεί

    Ευδιάθετη και χαμογελαστή εμφανίστηκε η Μέγκαν Μαρκλ, κατά την πρώτη επίσημη παρουσία της, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της ίδιας, αλλά και του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι από τα βασιλικά τους καθήκοντα, γεγονός που έγινε γνωστό και ως Megxit. Η δούκισσα του Σάσεξ, μάλιστα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ζευγαριού, αναχώρησε για τον Κανάδα, αφήνοντας πίσω τον πρίγκιπα να επιλύσει μια σειρά από προβλήματα «απόσχισης» που προέκυψαν μετά την απόφαση αυτή.

    Και ενώ στην Βρετανία η εξέλιξη της παραίτησης των δύο από τον βασιλικό τους ρόλο έχει προκαλέσει μία θύελλα αντιδράσεων, η οποία στρέφεται κυρίως ενάντια στην ίδια την Μέγκαν Μαρκλ, εκείνη φαίνεται να απολαμβάνει ήρεμες στιγμές στον Καναδά, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από όσα διαδραματίζονται πίσω στο Μπάκιγχαμ.

    Πιο συγκεκριμένα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν την Μέγκαν Μαρκλ να επιβιβάζεται σε υδροπλάνο, σε περιοχή πολύ κοντά στην αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών έπαυλη του Βανκούβερ, όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Χάρι είχαν περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων, μαζί με τον οκτώ μηνών γιο τους, Άρτσι.

    Ανέμελη η Μέγκαν Μαρκλ στον Καναδά

    Η Μέγκαν είχε καλύψει το κεφάλι της με την κουκούλα του μπουφάν της για να αντιμετωπίσει το κρύο και το χιόνι, δεν παρέλειψε ωστόσο να χαρίσει ένα χαμόγελο στους δημοσιογράφους που την ακολούθησαν δείχνοντας ήρεμη και ικανοποιημένη με τις εξελίξεις και την ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με την οποία το Παλάτι στέκεται στο πλευρό των Σάσεξ και στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από το στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας.

    Η Μέγκαν Μαρκλ μετέβη, στη συνέχεια, στο Downtown Eastside Women’s Center στο Βανκούβερ. Πρόκειται για ένα κέντρο προστασίας, το οποίο παρέχει βοήθεια και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή χρειάζονται άλλου είδους υποστήριξη. Φτάνοντας στο κέντρο, η Μέγκαν συνομίλησε με το προσωπικό και φωτογραφήθηκε μαζί τους, χαμογελώντας πλατιά.

    Η επίσκεψη αυτή της Μέγκαν Μαρκλ στο εν λόγω κέντρο ίσως δεν ήταν και τόσο τυχαία, καθώς το ζευγάρι, παράλληλα με την απόφασή του να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, είχε κάνει γνωστή και την πρόθεσή του να ενισχύσει την ανθρωπιστική του δράση. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει κάποια συνεργασία ανάμεσα στην σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι και το κέντρο στο μέλλον.

    Η Μέγκαν Μαρκλ στο Downtown Eastside Women’s Center

    Αξίζει, επιπλέον, να αναφερθεί ότι η Μέγκαν Μαρκλ, σε αυτό το ταξίδι της προς την Βικτόρια ήταν μόνη της, χωρίς τη συντροφιά του γιου της, Άρτσι, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, απολαμβάνει τις φροντίδες της νταντάς του, αλλά και της κολλητής φίλης της Μέγκαν, Τζέσικα Μαλρόνεϊ.

    Όπως εκτιμάται, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στον Καναδά και ο πρίγκιπας Χάρι, ώστε να βρεθεί και πάλι στο πλευρό της συζύγου και του γιου του. Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι πέρασε 6 εβδομάδες για τις διακοπές των Χριστουγέννων στον Καναδά και επιστρέφοντας στην Βρετανία ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσχιστεί από τον στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας. Στη συνέχεια, η Μέγκαν Μαρκλ αναχώρησε για τον Καναδά, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι έμεινε πίσω, με στόχο να δώσει το παρών στην οικογενειακή σύσκεψη στο Σάντριγχαμ, με τη γιαγιά του Ελισάβετ, τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο και τον αδελφό του, Ουίλιαμ.

    Και ενώ η θύελλα του Megxit στην Βρετανία καλά κρατεί και θα αργήσει να κοπάσει, ο έτερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και δεύτερος διάδοχος για τον θρόνο, πρίγκιπας Ουίλιαμ σήμανε με τις ενέργειές του την επιστροφή στην βασιλική κανονικότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο δούκας του Κέιμπριτζ προχώρησε στο να χρίσει ιππότη τον διαπραγματευτή της Τερέζα Μέι για το Βrexit, επέδειξε τις ικανότητές του στη νοηματική γλώσσα, ενώ το πρωί συνόδευσε τα παιδιά του στο σχολείο.

    Look who we had tea with today! The Duchess of Sussex, Meghan Markle, visited us today to discuss issues affecting women in the community. 💜

    Posted by Downtown Eastside Women's Centre on Tuesday, January 14, 2020

    Όλα δείχνουν ότι στόχος του Παλατιού είναι να αποδείξει στον βρετανικό λαό, που ξεσηκώθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην βασιλική οικογένεια και όλα κυλούν όπως πριν. Γιατί, μπορεί οι Σάσεξ να έκαναν την επιλογή τους, ωστόσο επί της ουσίας δεν αλλάζει, ο Ουίλιαμ παραμένει εδώ.

    Παράλληλα, έγινε ξεκάθαρο ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν συμμετείχε τελικά στη σύσκεψη του Σάντριγχαμ, όχι γιατί την απέκλεισε η Ελισάβετ, αλλά γιατί υπήρξαν φόβοι ότι η συνομιλία θα μπορούσε να υποκλαπεί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έφερνε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Μπάκιγχαμ, αφού το ζεύγος του Σάσεξ διαπραγματεύεται για τα χρήματα που θα λαμβάνει, τους τίτλους τους, αλλά και το εμπορικό τους σήμα, στοιχείο που θα τους αποφέρει σημαντικό χρηματικό κέρδος.

    Υπενθυμίζεται, άλλωστε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν αιτηθεί να κατοχυρώσουν ως εμπορικό σήμα το Sussex Royal ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και το αίτημά τους έγινε δεκτό τον Δεκέμβριο. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υποκλοπής, οι Σάσεξ αποφάσισαν ότι δεν ήταν αναγκαία η συμμετοχή της πρώην ηθοποιού στη συνάντηση του Σάντριγχαμ.

    Μέγκαν Μαρκλ, πρίγκιπας Χάρι και βασίλισσα Ελισάβετ

    Όλες αυτές οι εξελίξεις είδαν το φως της δημοσιότητας παράλληλα με κάποιες πληροφορίες, που θέλουν τη δούκισσα του Σάσεξ να έχει δεχθεί μεγάλη πίεση, ώστε να ανταποκριθεί στο αυστηρό πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται το να είναι κανείς μεταξύ των προβεβλημένων μελών της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, η Μέγκαν Μαρκλ βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

    Επιπλέον, εκκρεμεί ακόμη ένα πλήθος από ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, με τους Βρετανούς να διερωτώνται πώς θα είναι η επόμενη ημέρα, μετά το Megxit. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι, σύμφωνα με γκάλοπ που διενήργησε η Daily Mail, 3 στους 4 Βρετανούς πιστεύουν ότι το ζευγάρι δεν πρέπει πλέον να χαίρει ιδιαίτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση, αλλά και ότι δεν πρέπει να προστατεύεται από την αστυνομία.

    Μεγάλο ερώτημα παραμένει και τί θα γίνει με τους τίτλους που τους έχουν απονεμηθεί: Ο μόνος τίτλος που δεν «κινδυνεύει» είναι αυτός του «πρίγκιπα» για τον Χάρι, με δεδομένο ότι τον έχει από τη γέννησή του.



    ΣΧΟΛΙΑ