• LIFE&STYLE

    Ποιες είναι οι κατάλληλες ημέρες για κρουαζιέρα…

    • NewsRoom


    Αύξηση στη συχνότητα των επισκέψεων των πολυτελών κρουαζιεροπλοίων προβλέπεται να   σημειωθεί στο νησί των Φαιάκων, καθώς, ήδη αναμένονται, εντός του μηνός, 57 αφίξεις πλοίων που θα μεταφέρουν στην Κέρκυρα πάνω από 87.000 επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την 2η εβδομάδα του Ιουνίου, από τη Δευτέρα 06.06 έως και το Σάββατο 11.06 θα ελλιμενιστούν 12 κρουαζιερόπλοια με 23.000 επιβάτες.

    CRUISE

    Οι ημέρες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, είναι η Δευτέρα 06.06 με 3 κρουαζιερόπλοια & 5.000 επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων: “NORWEGIAN JADE”, “VISION OF THE SEAS”, “SIRENA”. Το ίδιο αναμένεται και την Τρίτη 07.06 και 3 μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια: “COSTA DELIZIOSA”, “AIDAbella”, “EURODAM”, όπου υπολογίζεται να αποβιβάσουν περισσότερους από 6.500 επισκέπτες από 60 εθνικότητες, με διάθεση να γνωρίσουν τις ομορφιές της παλιάς πόλης και την Τετάρτη 08.06 τα 2 κρουαζιερόπλοια: “MEIN SCHIFF 2” & “COSTA MEDITERRANEA” με 4.000 επισκέπτες θα συνεχίσουν την περιπλάνηση τους στην καταπράσινη Κέρκυρα με τα παραδοσιακά χωριά και την πανοραμική θέα.

    cruise 4
    Η Παρασκευή τα τελευταία 15 χρόνια θεωρείται ήμερα home porting για το λιμάνι αφού η εταιρεία Thomson Cruises με το πλοίο Thomson Dream για την φετινή χρονιά θα επιβιβάζει περισσότερους από 4.500 επιβάτες μηνιαίως, με πτήσεις που καταφθάνουν στον Διεθνή Αερολιμένα «Ιωάννη Καποδίστρια» από 20 αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Στα συν η εβδομαδιαία προσέγγιση της ιταλικής εταιρείας MSC Cruises με το πλοίο Msc Orchestra και 3.000 επισκέπτες, ανεβάζει το ποσοστό επισκεψιμότητας του νησιού την συγκεκριμένη ημέρα.

    Όμως και το Σάββατο 11.06 με τα 2 κρουαζιερόπλοια: “OCEANA” & “SEVEN SEAS NAVIGATOR” το πρόγραμμα προμηνύεται πλούσιο αφού οι κάτι παραπάνω από 2.500 επισκέπτες του είναι σίγουρο ότι θα βρουν ελεύθερο χρόνο για shopping και εκδρομές στο νησί της Κέρκυρας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας συμμετέχει στα “Ποσειδώνια” με εκθεσιακό περίπτερο υπό την αιγίδα της ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας).

    +4% τουριστικές αφίξεις για το 2016

    Ανάπτυξη 4%, ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη 2ετία, προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού για τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2016, στην ετήσια έκθεση του Οργανισμού για το 2015.Η μεγαλύτερη ανάπτυξη αφίξεων αναμένεται να σημειωθεί σε Ασία και Ωκεανία (από 4% έως 5%) και στην Αμερική (από 4 έως 5%), και ακολουθούν η Ευρώπη (από 3,5% έως 4,5%), η Αφρική (από 2% έως 5%) και η Μ. Ανατολή (από 2% έως 5%), με τις προβλέψεις για τις 2 τελευταίες περιοχές να είναι πιο επιφυλακτικές.

    tourism
    Η ζήτηση για ταξίδια παρέμεινε σε ισχυρά επίπεδα, παρότι με μεικτή εικόνα σε μεμονωμένους προορισμούς λόγω των έντονων διακυμάνσεων στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, της έντασης των ανησυχιών περί συνθηκών ασφάλειας και της πτώσης των τιμών πετρελαίου και άλλων αγαθών, τα οποία ανέβασαν το ποσό των εισοδημάτων αποδυναμώνοντας όμως τη ζήτηση των εξαγωγέων.

    Η ανάπτυξη του τουρισμού σε προορισμούς με ανεπτυγμένες οικονομίες ανήλθε στο +5%, ξεπερνώντας το αντίστοιχο ποσοστό των αναπτυσσόμενων οικονομιών (+4%), ενισχυμένη από τις ισχυρές επιδόσεις στην Ευρώπη (+5%).Ανά περιοχή, η Ευρώπη, η Αμερική και η Ασία-Ωκεανία είχαν ανάπτυξη της τάξης του 5%. Οι αφίξεις στη Μ. Ανατολή αυξήθηκαν κατά 3% ενώ στην Αφρική, με τα περιορισμένα δεδομένα που διαθέτει ο Οργανισμός, η αύξηση τοποθετείται στο +3% εξαιτίας κυρίως των αδύναμων αποτελεσμάτων στη Β. Αφρική, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του συνόλου των αφίξεων στην περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sima-kindinou-gia-tin-krouaziera-apo-tous-naftiliakous-praktores-ti-charizoume-stous-tourkous/50973

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-polis-chatziioannou-kerdizi-tis-maches-tha-kerdisi-omos-ke-ton-polemo/51012



    ΣΧΟΛΙΑ